Υγιεινή μηλόπιτα με βρώμη

  • 8
  • 1 ώρα και 20'
  • Εύκολη
Υγιεινή μηλόπιτα με βρώμη

Πώς θα το φτιάξεις:

Συστατικά:

Για το topping


  • 2 κουταλιές της σούπας βρώμη
  • 2 κουταλιές της σούπας Πεκάν (ή καρύδια ή αμύγδαλα)
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καρύδας
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα Κεϋλάνης 
  • ½ κουταλιά λάδι αβοκάντο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού γεύση φυσικού βουτύρου

    Για την πίτα/ψωμί

  • 120γρ. (1 φλιτζάνι) αλεύρι ολικής αλέσεως 
  • 30g (⅓ φλιτζάνι) Σκόνη πρωτεΐνης ορού γάλακτος βανίλιας
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα Κεϋλάνης
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 185 γραμμάρια (¾ φλιτζάνι) πουρές μήλου χωρίς ζάχαρη
  • 60γρ. (¼ φλιτζάνι) απλό, μη λιπαρό ελληνικό γιαούρτι
  • 48g (¼ φλιτζάνι) ζάχαρη καρύδας
  • 21g (1½ κουταλιές της σούπας) λάδι αβοκάντο
  • 21g (1 κουταλιά της σούπας) Μελάσα
  • 2 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα Stevia
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1¼ φλιτζάνια μήλα κομμένα σε κυβάκια

    Εκτέλεση:

    Για το topping

    Βήμα 1:

    Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε μαζί τη βρώμη, τα πεκάν, τη ζάχαρη καρύδας και την κανέλα.

    Βήμα 2:

    Προσθέστε και ανακατέψτε το έλαιο αβοκάντο και τη γεύση βουτύρου. Αφήστε το μείγμα στην άκρη.

    Για την πίτα/ψωμί

    Βήμα 3:

    Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και ψεκάστε ένα ταψί 8x4 με σπρέι μαγειρέματος ή αλείψτε με ελαιόλαδο.

    Βήμα 4:

    Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη σκόνη πρωτεΐνης, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.

    Βήμα 5:

    Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί με τον πουρέ μήλου, το γιαούρτι, τη ζάχαρη καρύδας, το λάδι, τη μελάσα, το ασπράδι αυγού, το εκχύλισμα stevia και το εκχύλισμα βανίλιας.

    Βήμα 6:

    Προσθέστε τα ξηρά συστατικά πάνω από τα υγρά συστατικά και ανακατέψτε τα μαζί έως ότου αναμειχθούν περισσότερο. Προσθέστε τα μήλα σε κύβους.

    Βήμα 7:

    Ρίχνουμε το μείγμα στο προθερμασμένο ταψί, πασπαλίζουμε με το topping και ψήνουμε για 50 λεπτά ή έως ότου η επιφάνεια αναπηδήσει πίσω όταν χτυπηθεί. Μεταφέρετε τη διαφορετική αυτή μηλόπιτα σε μια κρύα επιφάνεια και αφήστε τη να κρυώσει εντελώς. Κόψτε την και απολαύστε! 


Πηγή: dessertswithbenefits.com

Extra Tip

Φυλάσσετε σε ένα σφραγισμένο δοχείο στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες.
Κοινοποίησε το:

Σχετικές συνταγές