Vegan μπάρες με γέμιση σοκολάτας
- 8
- 15'
- Εύκολη

Πώς θα το φτιάξεις:
Είναι vegan, χωρίς γλουτέν, χωρίς ξηρούς καρπούς ή επεξεργασμένη ζάχαρη. Η κρούστα αποκτά τη γλύκα της από τους χουρμάδες ενώ το σιρόπι σφενδάμου δένει ακόμα πιο γλυκά το αποτέλεσμα!
Όλες οι στρώσεις μαζί φτιάχνουν ένα απίστευτα χορταστικό και θρεπτικό επιδόρπιο.
Συστατικά:
Κρούστα (κάτω και πάνω στρώματα):
● 1 ½ φλιτζάνι ωμοί, ανάλατοι ηλιόσποροι
● 1 ½ φλιτζάνι τυλιγμένη βρώμη χωρίς γλουτένη
● 12 χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
● ½ φλιτζάνι λάδι αβοκάντο ή λιωμένο vegan βούτυρο
● 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Γέμιση σοκολάτας (μεσαία στρώση):
● 1/4 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη
● 1/4 φλιτζάνι σοκολάτα με γεύση
● ¼ φλιτζάνι vegan βούτυρο, λιωμένο
● ¼ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
Οδηγίες:
Βήμα 1ο:
Ετοίμασε την κρούστα: Ρίξε όλα τα υλικά για την κρούστα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να ενωθούν καλά.
Βήμα 2ο:
Τοποθέτησε το μισό μείγμα κρούστας σε ένα ταψί 8×4 στρωμένο με λαδόκολλα ή κηρόχαρτο.
Άφησε στην άκρη το άλλο μισό μείγμα κρούστας για την επικάλυψη.
Βήμα 3ο:
Ετοίμασε τη γέμιση σοκολάτας: Χτύπα τα υλικά της γέμισης σοκολάτας σε ένα μικρό μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν και να μην μείνουν σβώλοι.
Βήμα 4ο:
Περίχυσε την κρούστα στο ταψί και χρησιμοποίησε μια μίνι σπάτουλα για να απλώσεις ελαφρά τη γέμιση σοκολάτας ομοιόμορφα.
Βήμα 5ο:
Τοποθέτησε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα κρούστας και πίεσε απαλά να μείνει μέσα στο μείγμα της σοκολάτας.
Βήμα 6ο:
Βάλε το ταψί στην κατάψυξη και άφησέ το να κρυώσει για 3-4 ώρες.
Βήμα 7ο:
Κόψε σε μπάρες και σέρβιρε!
Οι ράβδοι δεν θα κρατήσουν καλά το σχήμα τους αν μείνουν έξω για περισσότερο από δέκα λεπτά.
Extra Tip: Για καλύτερα αποτελέσματα (λιγότερες εύθραυστες μπάρες), μούλιασε τους ηλιόσπορους εκ των προτέρων σε βραστό νερό για 90 λεπτά.
Πηγή: https://www.eatingbyelaine.com/