Vegan μπάρες με γέμιση σοκολάτας

  • 8
  • 15'
  • Εύκολη
Vegan μπάρες με γέμιση σοκολάτας

Πώς θα το φτιάξεις:

Είναι vegan, χωρίς γλουτέν, χωρίς ξηρούς καρπούς ή επεξεργασμένη ζάχαρη. Η κρούστα αποκτά τη γλύκα της από τους χουρμάδες ενώ το σιρόπι σφενδάμου δένει ακόμα πιο γλυκά  το αποτέλεσμα! 

Όλες οι στρώσεις μαζί φτιάχνουν ένα απίστευτα χορταστικό και θρεπτικό επιδόρπιο.


Συστατικά:

Κρούστα (κάτω και πάνω στρώματα):


1 ½ φλιτζάνι ωμοί, ανάλατοι ηλιόσποροι 

1 ½ φλιτζάνι τυλιγμένη βρώμη χωρίς γλουτένη

12 χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι 

½ φλιτζάνι λάδι αβοκάντο ή λιωμένο vegan βούτυρο

1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Γέμιση σοκολάτας (μεσαία στρώση):

1/4 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη

1/4 φλιτζάνι σοκολάτα με γεύση 

¼ φλιτζάνι vegan βούτυρο, λιωμένο

¼ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου



Οδηγίες:

Βήμα 1ο:

Ετοίμασε την κρούστα: Ρίξε όλα τα υλικά για την κρούστα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να ενωθούν καλά. 

Βήμα 2ο:

Τοποθέτησε το μισό μείγμα κρούστας σε ένα ταψί 8×4 στρωμένο με λαδόκολλα ή κηρόχαρτο. 

Άφησε στην άκρη το άλλο μισό μείγμα κρούστας για την επικάλυψη.

Βήμα 3ο:

Ετοίμασε τη γέμιση σοκολάτας: Χτύπα τα υλικά της γέμισης σοκολάτας σε ένα μικρό μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν και να μην μείνουν σβώλοι. 

Βήμα 4ο:

Περίχυσε την κρούστα στο ταψί και χρησιμοποίησε μια μίνι σπάτουλα για να απλώσεις ελαφρά τη γέμιση σοκολάτας ομοιόμορφα.

Βήμα 5ο:

Τοποθέτησε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα κρούστας και πίεσε απαλά να μείνει μέσα στο μείγμα της σοκολάτας.

Βήμα 6ο:

Βάλε το ταψί στην κατάψυξη και άφησέ το να κρυώσει για 3-4 ώρες.

Βήμα 7ο:

Κόψε σε μπάρες και σέρβιρε! 

Οι ράβδοι δεν θα κρατήσουν καλά το σχήμα τους αν μείνουν έξω για περισσότερο από δέκα λεπτά.

Extra Tip:  Για καλύτερα αποτελέσματα (λιγότερες εύθραυστες μπάρες), μούλιασε τους ηλιόσπορους εκ των προτέρων σε βραστό νερό για 90 λεπτά.

Πηγή: https://www.eatingbyelaine.com/ 



Κοινοποίησε το:

Σχετικές συνταγές