Vegan μπάρες λεμονιού

  • 10
  • 1 ώρα και 30'
  • Απλή
Vegan μπάρες λεμονιού

Πώς θα το φτιάξεις:


Συστατικά:

Για τη ζύμη:

  • 125γρ. βούτυρο vegan
  • 56γρ. κοκκοποιημένη ζάχαρη καρύδας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 138γρ. αλεύρι ολικής άλεσης από φαγόπυρο

    Για τη γέμιση λεμονιών:

  • 1 Συσκευασία σκληρό silken tofu, στραγγισμένο
  • 140γρ. φρέσκο χυμό λεμονιού Meyer, 5-6 λεμόνια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 225γρ. κοκκοποιημένη ζάχαρη καρύδας
  • 2 κουταλιές άμυλο αραβοσίτου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας



    Εκτέλεση:

    Για τη ζύμη:

    Βήμα 1:

    Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε ένα ταψί 8x8 λαδόκολλα και αφήστε το στην άκρη.

    Βήμα 2:

    Σε ένα μίξερ, χτυπήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη καρύδας και το ξύσμα λεμονιού μαζί μέχρι να γίνει κρεμώδες. Προσθέστε αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.

    Βήμα 3:

    Πιέστε τη ζύμη στο ταψί και ψήστε για 20 λεπτά μέχρι να γίνει ανοιχτό χρυσοκαφέ.

    Βήμα 4:

    Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 15 λεπτά.

    Για τη γέμιση λεμονιών:

    Βήμα 5:

    Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ανακατέψτε το tofu, χυμό λεμονιού, ξύσμα και κοκκοποιημένη ζάχαρη καρύδας και επεξεργαστείτε μέχρι να γίνει κρεμώδες, ξύνοντας τις πλευρές, όπως απαιτείται.

    Βήμα 6:

    Προσθέστε το άμυλο αραβοσίτου και το εκχύλισμα βανίλιας και επεξεργαστείτε ξανά μέχρι να ενοποιηθούν.

    Βήμα 7:

    Περιχύστε το μείγμα πάνω από τη ζύμη και ψήστε για άλλα 25-30 λεπτά έως ότου πήξει η κρέμα λεμονιού.

    Βήμα 8:

    Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά και στη συνέχεια τοποθετήστε τις μπάρες στο ψυγείο για να κρυώσει σε.

    Βήμα 9:

    Προσθέστε φέτες λεμονιού λίγο πριν σερβίρετε.



    Πηγή: https://www.mydarlingvegan.com/vegan-lemon-bars/ 

Κοινοποίησε το: