Vegan, Κρεμώδη και Πικάντικα Ζυμαρικά

  • 4
  • 28'
  • Απλή
Vegan, Κρεμώδη και Πικάντικα Ζυμαρικά

Πώς θα το φτιάξεις:

Συστατικά:

Για τη σάλτσα:

  • 2 κούπες γάλα αμυγδάλου
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 + 2 κ.σ. διατροφική μαγιά
  • 1/2 κ.γ μαύρο πιπέρι
  • 1/4 θαλασσινό αλάτι

    Για τα ζυμαρικά:


  • 1 κ.σ. + 1 κ.γ. έλαιο αβοκάντο
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 κιλό τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 4 κούπες φρέσκο σπανάκι
  • 1/2 κιλό ζυμαρικά από ρεβύθια
  • 2 κ.γ. τοματοπελτές
  • μαύρο πιπέρι
  • θαλασσινό αλάτι

    Εκτέλεση:

    Βήμα 1:

    Γέμισε με νερό μία κατσαρόλα και ζέστανέ το μέχρι να πάρει βράση.

    Βήμα 2:

    Όσο το νερό βράζει προετοίμασε τη σάλτσα. Ανακάτεψε όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί μέχρι να ομογενοποιηθεί και άφησέ την στην άκρη.

    Βήμα 3:

    Στη συνέχεια ψιλόκοψε το σκόρδο και κόψε τα τοματίνια στη μέση.

    Βήμα 4:

    Ζέστανε το τηγάνι σε μεσαία φωτιά και αφού κάψει πρόσθεσε το λάδι και στη συνέχεια μετά από 15 δευτερόλεπτα τις ψιλοκομμένες πιπεριές και "ζεμάτισέ" τες για περίπου πέντε δευτερόλεπτα.

    Βήμα 5:

    Πρόσθεσε το σκόρδο και τα τοματίνια και σόταρε για περίπου 10 λεπτά.

    Βήμα 6:

    Παράλληλα, πρόσθεσε τα ζυμαρικά στο νερό και πρόσθεσε θαλασσινό αλάτι.

    Βήμα 7:

    Αφού ολοκληρώσεις το σωτάρισμα "λιώσε" με απαλές κινήσεις της κουτάλας τα τοματίνια.

    Βήμα 8:

    Στη συνέχεια πρόσθεσε το λευκό κρασί και άφησε για τουλάχιστον 3 λεπτά να βράσει ώστε να εξατμιστεί.

    Βήμα 9:

    Πρόσθεσε το φρέσκο σπανάκι.

    Βήμα 10:

    Ανακάτεψε το σπανάκι μαζί με την υπόλοιπη σάλτσα για τουλάχιστον δύο λεπτά.

    Βήμα 11:

    Χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε τα στραγγισμένα ζυμαρικά στη σάλτσα.

    Βήμα 12:

    Πρόσθεσε μία κούπα σάλτσας. Για περισσότερο κρεμώδες αποτέλεσμα μπορείς να προσθέσεις παραπάνω ποσότητα σάλτσας.

    Βήμα 13:

    Πρόσθεσε 2 κ.σ. τοματοπελτέ και συνέχισε να ανακατεύεις.

    Βήμα 14:

    Ολοκλήρωσε το σερβίρισμα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι!




Πηγή: www.honeywhatscooking.com 

Extra Tip

Αν και οποιοδήποτε vegan ζυμαρικό αρκεί για την εκτέλεση της συνταγής, προτείνεται η χρήση ζυμαρικών από ρεβύθια καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες!
Κοινοποίησε το:

Σχετικές συνταγές