Vegan κάρυ με κρέμα καρύδας και ρεβίθια
- 6
- 10'
- Εύκολη

Πώς θα το φτιάξεις:
● 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
● 1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
● 4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
● 1 μεσαίο κομμάτι φρέσκο τζίντζερ (τριμμένο και ψιλοκομμένο)
● 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
● 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
● 1 έως 1 1/2 κουταλιά της σούπας σκόνη κάρυ
● 1 κουτί 400 γρ. πλήρες λιπαρό γάλα καρύδας
● 1 κονσέρβα 400 γρ. θρυμματισμένες ντομάτες
● 1 κονσέρβα 400 γρ. ρεβύθια
● 1-2 ποτήρια φρέσκο χυμό λάιμ
● Φρέσκο κόλιανδρο (ψιλοκομμένο)
Οδηγίες
Βήμα 1ο:
Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βήμα 2ο:
Πρόσθεσε λάδι και άφησε να τσιγαριστεί.
Βήμα 3ο:
Πρόσθεσε τα κρεμμύδια και άφησε το να μαγειρευτεί για περίπου 8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Βήμα 4ο:
Ρίξε το σκόρδο και το τζίντζερ και μαγείρεψε για 1 λεπτό ακόμα.
Βήμα 5ο:
Πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι και σκόνη κάρυ.
Βήμα 6ο:
Πρόσθεσε το γάλα καρύδας και τις λιωμένες ντομάτες.
Βήμα 7ο:
Χαμήλωσε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και άφησε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά.
Βήμα 8ο:
Ρίξε τα ρεβίθια και συνέχισε το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συχνά.
Βήμα 9ο:
Βγάλε από τη φωτιά και ρίξε το χυμό λάιμ
Βήμα 10ο:
Σέρβιρε με ρύζι μπασμάτι και πασπάλισε με φρέσκο κόλιανδρο.
Πηγή: https://www.modernhoney.com