Vegan κάρυ με κρέμα καρύδας και ρεβίθια

  • 6
  • 10'
  • Εύκολη
Vegan κάρυ με κρέμα καρύδας και ρεβίθια

Πώς θα το φτιάξεις:

Συστατικά:


●     1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας 

1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)

1 μεσαίο κομμάτι φρέσκο τζίντζερ (τριμμένο και ψιλοκομμένο)

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1 έως 1 1/2 κουταλιά της σούπας σκόνη κάρυ

1 κουτί 400 γρ. πλήρες λιπαρό γάλα καρύδας 

1 κονσέρβα 400 γρ. θρυμματισμένες ντομάτες

1 κονσέρβα 400 γρ. ρεβύθια 

1-2 ποτήρια φρέσκο χυμό λάιμ

Ρύζι μπασμάτι 

Φρέσκο κόλιανδρο (ψιλοκομμένο)



Οδηγίες

Βήμα 1ο:

Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. 

Βήμα 2ο:

Πρόσθεσε λάδι και άφησε να τσιγαριστεί. 

Βήμα 3ο:

Πρόσθεσε τα κρεμμύδια και άφησε το να μαγειρευτεί για περίπου 8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. 

Βήμα 4ο:

Ρίξε το σκόρδο και το τζίντζερ και μαγείρεψε για 1 λεπτό ακόμα. 

Βήμα 5ο:

Πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι και σκόνη κάρυ.

Βήμα 6ο:

Πρόσθεσε το γάλα καρύδας και τις λιωμένες ντομάτες. 

Βήμα 7ο:

Χαμήλωσε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και άφησε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά. 

Βήμα 8ο:

Ρίξε τα ρεβίθια και συνέχισε το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συχνά.

Βήμα 9ο:

Βγάλε από τη φωτιά και ρίξε το χυμό λάιμ

Βήμα 10ο:

Σέρβιρε με ρύζι μπασμάτι και πασπάλισε με φρέσκο κόλιανδρο.


Πηγή:  https://www.modernhoney.com 



Κοινοποίησε το:

Σχετικές συνταγές