Vegan frosting σοκολάτας

  • 4
  • 25’
  • Απλή
Vegan frosting σοκολάτας

Πώς θα το φτιάξεις:

Συστατικά:

  • 100 γρ. χουρμάδες καθαρισμένοι
  • 32 γρ. Κρεμώδες βούτυρο από κάσιους (ή βούτυρο σπόρου, όπως φυστικοβούτυρο)
  • 12 γρ. κακάο ή σκόνη κακάο
  • 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
  • Εκχύλισμα βανίλιας
  • 15-30 ml γάλα αμυγδάλου ή βανίλιας

    Εκτέλεση:

    Βήμα 1:


    Μουλιάστε τους χουρμάδες σε ζεστό νερό για 15 λεπτά και μετά στραγγίστε.

    Βήμα 2:

    Προσθέστε τους χουρμάδες σε μπλέντερ υψηλής ταχύτητας ή επεξεργαστή τροφίμων. Στη συνέχεια προσθέστε βούτυρο από κάσιους, τη σκόνη κακάο, αλάτι, βανίλια και το γάλα, ξεκινώντας από τη μικρότερη ποσότητα.

    Βήμα 3:


    Ανακατέψτε έως ότου επιτευχθεί μια κρεμώδης υφή, ξύνοντας προς τα κάτω τις πλευρές όπως απαιτείται . Προσθέστε περισσότερο γάλα μέχρι να είστε ευχαριστημένοι με την υφή. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσέξτε να μην προσθέσετε πάρα πολύ, καθώς μπορεί να κάνει το frosting υπερβολικό.

    Βήμα 4:


    Η υφή πρέπει να είναι παχιά και να απλώνεται σαν frosting! Εάν είναι χοντρό ή πολύ κολλώδες, προσθέστε γάλα ανάλογα με τις ανάγκες. Εάν είναι πολύ λεπτό, προσθέστε περισσότερους χουρμάδες, βούτυρο ή σκόνη κακάο για να παχύνει.

    Βήμα 5:

    Χρησιμοποιήστε αμέσως. Ή, εάν προτιμάτε πιο σφικτό παγωμένο, καλύψτε και ψύξτε τουλάχιστον 1 ώρα ή μια νύχτα.

    Βήμα 6:

    Αποθηκεύστε τα υπολείμματα που καλύπτονται στο ψυγείο έως 1 εβδομάδα ή στον καταψύκτη έως και 1 μήνα.

    Πηγή: https://minimalistbaker.com/vegan-chocolate-frosting-oil-free/ 
Κοινοποίησε το:

Σχετικές συνταγές