Σοκολατένιο Fudge με αβοκάντο (με 5 υλικά)

  • 16
  • 1 ώρα και 25 λεπτά
  • Απλή
Σοκολατένιο Fudge με αβοκάντο (με 5 υλικά)

Πώς θα το φτιάξεις:

Συστατικά:

  • 315 γρ. Μαύρη σοκολάτα με γέμιση Νουγκατίνα Vivani σε μικρά κομματάκια
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας Biona
  • 150 γρ. αβοκάντο λιωμένο

    Εκτέλεση:

    Βήμα 1:

    "Σπάστε" τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Παράλληλα, τοποθετήστε μία μικρή κατσαρόλα με νερό σε υψηλή θερμοκρασία για να βράσει. Τοποθετήστε τα κομμάτια της σοκολάτας σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ και αφού το νερό αρχίζει να βράζει τοποθετήστε το μπολ πάνω από τη φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα (μπεν μαρί). Φροντίστε το μπολ να απέχει τουλάχιστον μία με δύο ίντες από το βραστό νερό. Αφού λιώσει η σοκολάτα χαμηλώστε τη θερμοκρασία.





    Βήμα 2:


    Έπειτα τοποθετήστε τη βανίλια, το αλάτι και το λάδι καρύδας και ανακαέψτε όλα τα υλικά μαζί.

    Βήμα 3:

    Στο τέλος τοποθετήστε και το λιωμένο αβοκάντο και ανακατέψτε ώστε το μείγμα να αποκτήσει ωραία υφή. Αφού το μείγμα έχει ομογενοποιηθεί πλήρως, αφαιρέστε από τη φωτιά.

    Βήμα 4:

    Τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί στην επιφάνεια ενός pyrex και απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του. Επιπλέον, μπορείτε προαιρετικά να προσθέσετε και τους αγαπημένους σας ξηρούς καρπούς για γαρνιτούρα (καρύδια, φουντούκια, αμύγδαλα). Τοποθετήστε το pyrex στον καταψύκτη για τουλάχιστον 1 ώρα και απολαύστε το πιο λαχταριστό fudge!





Extra Tip

Διατηρείται στον καταψύκτη τουλάχιστον μέχρι και δύο μήνες.
Κοινοποίησε το:

Σχετικές συνταγές