Σαλάτα με σταφύλια και farro

  • 1
  • 20
  • Απλή
Σαλάτα με σταφύλια και farro

Πώς θα το φτιάξεις:

Συστατικά:

  • 1 τσαμπί κόκκινο σταφύλι χωρίς κουκούτσια (40-50 ρόγες)
  • 1 μικρή κολοκύθα καθαρισμένη σε μικρά κομματάκια
  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένο farro
  • 1 χούφτα σπανάκι
  • 200 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • χυμό από λεμόνι
  • 3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  • λίγο τριμμένο σκόρδο
  • αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με την αρεσκεία σου

    Εκτέλεση:

    Βήμα 1:

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 425 βαθμούς κελσίου. Τοποθετήστε το σταφύλι σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και ελάχιστο αλάτι και ψήστε το στο φούρνο για 15 λεπτά. Έπειτα αφαιρέστε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει.



    Βήμα 2:

    Ψήστε την κολοκύθα σε ξεχωριστό ταψί στην ίδια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσει και αφήστε τη να κρυώσει.

    Βήμα 3:

    Ψήστε το farro σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και αφήστε το να κρυώσει.

    Βήμα 4:

    Ενώστε όλα τα υλικά της σαλάτας μαζί με το σπανάκι, το τριμμένο κατσικίσιο τυρί και τους αγαπημένους σου ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, καρύδια, κάσιους).



    Βήμα 5:

    Περιχύστε με ένα κουτάλι το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο πάνω από τη σαλάτα.

    Για το Dressing:

    Βήμα 1:

    Ανακάτεψε σε ένα μικρό μπολάκι το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το τριμμένο σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.



Κοινοποίησε το:

Σχετικές συνταγές