Μπάρες βρώμης με ταχίνι, χουρμάδες και αποξηραμένα βερίκοκα

  • 20 μπάρες
  • 30
  • Εύκολη
Μπάρες βρώμης με ταχίνι, χουρμάδες και αποξηραμένα βερίκοκα

Πώς θα το φτιάξεις:

Το ταχίνι συνδυάζεται εξαιρετικά με το φυστικοβούτυρο. Διασκεδάστε και προσθέστε άλλα αποξηραμένα φρούτα, καρπούς με κέλυφος και σπόρους – φροντίστε να διατηρείτε τις ίδιες αναλογίες έτσι ώστε οι μπάρες να συγκρατούνται μαζί.


Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια χουρμάδες
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι, σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου
  • 1/2 φλιτζάνι ταχίνι
  • 3 κουταλιές σούπας φυστικοβούτυρο
  • 2 κουταλάκια αλάτι
  • 3 φλιτζάνια βρώμη
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα, ψημένα και χοντροκομμένα
  • 1 φλιτζάνι αποξηραμένες (χωρίς ζάχαρη) νιφάδες καρύδας
  • 1 φλιτζάνι αποξηραμένα βερίκοκα


Εκτέλεση

Βήμα 1: 

Κόψτε ένα κομμάτι χαρτί αντικολλητικό για να ταιριάζει στο μήκος του πάτου του ταψιού. Βάλτε τα βερίκοκα σε κομματάκια σε ένα multi ώστε να γίνουν μια ομοιόμορφη πάστα.

Βήμα 2: 

Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατέψτε το μέλι, το ταχίνι, το φυστικοβούτυρο και το αλάτι. Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να θερμανθεί και να λιώσει, ανακατεύοντας περιστασιακά. Προσθέστε το μείγμα των χουρμάδων και συνεχίστε τη θέρμανση και ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 3: 

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τη βρώμη, τα αμύγδαλα, την καρύδα και τα βερίκοκα. Ρίξτε το μίγμα που φτιάξατε πριν πάνω από αυτά και ανακατέψτε για να το συνδυάσετε, το οποίο μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά.

Βήμα 4: 

Άπλωσε το μείγμα granola στο προετοιμασμένο ταψί. Ψύξη για περίπου 15 λεπτά, στη συνέχεια κόψτε σε ράβδους. Οι μπάρες διατηρούνται καλά σε θερμοκρασία δωματίου, για μερικές εβδομάδες και παραμένουν μαλακές.



Κοινοποίησε το:
Facebook Messenger