Μπανανόψωμο με αμύγδαλα, χωρίς ζάχαρη

  • 12
  • 50
  • Μέτρια
Μπανανόψωμο με αμύγδαλα, χωρίς ζάχαρη

Πώς θα το φτιάξεις:

Συστατικά

Στερεά συστατικά

  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάου
  • ½ φλιτζάνι θρυμματισμένα αμύγδαλα (ψημένα)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 φλιτζάνια δίκκοκο αλεύρι


Υγρά συστατικά

  • 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
  • 4 μεσαίες μπανάνες (πολτοποιημένες)
  • 1 φλιτζάνι χουρμάδες (χωρίς κουκούτσια και μουλιασμένοι σε ζεστό νερό για 5 λεπτά)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

 

Εκτέλεση


1ο βήμα:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C και καλύψτε ένα ταψί ψησίματος 13cm x 26 cm, το οποίο πρέπει να έχει βάθος 6 – 7 cm, με το χαρτί ψησίματος.


2ο βήμα:

Πρώτα απλώστε τους χουρμάδες ενώ αρχίζετε να προετοιμάζετε τα υπόλοιπα. Ανακατέψτε όλα τα στερεά συστατικά εκτός από το κακάο σε ένα μεγάλο μπολ.


3ο βήμα:

Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ ή ένα μίξερ και προσθέστε όλα τα υγρά συστατικά, ανακατέψτε τα μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.


4ο βήμα:

Ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά με τα υγρά συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ.

Ανακατέψτε το μισό από το μείγμα με τα υγρά με το κακάο και αρχίστε να προσθέτετε ένα στρώμα ζύμης στο ταψί.


5ο βήμα:

Πρέπει να έχετε 4 στρώματα συνολικά πριν να αναμίξετε ελαφρά τα υγρά με ένα πιρούνι ή ένα κουτάλι, ψήστε το ψωμί για περίπου 40 λεπτά.


6ο βήμα:

Ψήστε το ψωμί μπανάνας για περίπου 40 λεπτά και αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε, απολαύστε!

Κοινοποίησε το:

Σχετικές συνταγές

Facebook Messenger