Light κινόα και αβοκάντο ταμπουλέ

  • 6
  • 30'
  • Εύκολη
Light κινόα και αβοκάντο ταμπουλέ

Πώς θα το φτιάξεις:

Συστατικά:

Για τη σαλάτα:

1/2 φλιτζάνι ωμό πλιγούρι 
1/2 φλιτζάνι ακατέργαστη κόκκινη κινόα
3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
2 φλιτζάνια σγουρό μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια
3 ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 αγγούρι, ψιλοκομμένο
2 κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/4 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Για την στρώση αβοκάντο:
3 αβοκάντο
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Για την σάλτσα:
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι Ιμαλαΐων
μαύρο πιπέρι, για γεύση
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon


Οδηγίες:

Βήμα 1ο:
Ετοίμασε την κινόα: ρίξε σε μια κατσαρόλα 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών. 

Βήμα 2ο:
Σκέπασε και άφησε να πάρει βράση, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να σιγοβράσει για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Απέσυρε από τη φωτιά και αφαίρεσε το καπάκι. Άφησε να κρυώσει.

Βήμα 3ο:
Ψιλόκοψε όλα τα λαχανικά εκτός από το αβοκάντο και βάλ΄τα σε ένα μεγάλο μπολ με τα ρεβίθια. Άφησε το στην άκρη.

Βήμα 4ο:
Πολτοποίησε το αβοκάντο σε ένα μικρό μπολ με 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. Άφησε στην άκρη

Βήμα 5ο:
Σε ένα μικρό μπολ, συνδύασε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και ανακάτεψε μέχρι να ενωθούν.

Βήμα 6ο:
Μόλις κρυώσει, πρόσθεσε την κινόα στο μπολ λαχανικών. Περίχυσε με το ντρέσινγκ και ανακάτεψε καλά.

Extra Tip: Αντί να κάνεις στρώση αβοκάντο, μπορείς να επιλέξεις να κόψεις το αβοκάντο σε κύβους και να το προσθέσεις στη σαλάτα.































































    Κοινοποίησε το:

    Σχετικές συνταγές