Πώς θα το φτιάξεις:
Συστατικά:
Για τη σαλάτα:
• 2 φλιτζάνια σγουρό μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 3 ντομάτες, ψιλοκομμένες
• 1 αγγούρι, ψιλοκομμένο
• 2 κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
• 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
• 1/4 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Για την στρώση αβοκάντο:
• 3 αβοκάντο
• 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Για την σάλτσα:
• 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι Ιμαλαΐων
• 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
• 1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
Οδηγίες:
Βήμα 1ο:
Ετοίμασε την κινόα: ρίξε σε μια κατσαρόλα 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών.
Βήμα 2ο:
Σκέπασε και άφησε να πάρει βράση, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να σιγοβράσει για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Απέσυρε από τη φωτιά και αφαίρεσε το καπάκι. Άφησε να κρυώσει.
Βήμα 3ο:
Ψιλόκοψε όλα τα λαχανικά εκτός από το αβοκάντο και βάλ΄τα σε ένα μεγάλο μπολ με τα ρεβίθια. Άφησε το στην άκρη.
Βήμα 4ο:
Πολτοποίησε το αβοκάντο σε ένα μικρό μπολ με 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. Άφησε στην άκρη
Βήμα 5ο:
Σε ένα μικρό μπολ, συνδύασε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και ανακάτεψε μέχρι να ενωθούν.
Βήμα 6ο:
Μόλις κρυώσει, πρόσθεσε την κινόα στο μπολ λαχανικών. Περίχυσε με το ντρέσινγκ και ανακάτεψε καλά.
Extra Tip: Αντί να κάνεις στρώση αβοκάντο, μπορείς να επιλέξεις να κόψεις το αβοκάντο σε κύβους και να το προσθέσεις στη σαλάτα.