Λεμονάδα με κουρκουμά για την αντιμετώπιση της δυσπεψίας

  • 1
  • 15
Λεμονάδα με κουρκουμά για την αντιμετώπιση της δυσπεψίας

Πώς θα το φτιάξεις:

Συστατικά

  • 1 κομμάτι τζίντζερ 3 εκατοστών, ξεφλουδισμένο και τριμμένο
  • 1 κουτ., σκόνη κουρκουμά
  • 5-6 φρέσκες βελόνες δεντρολίβανου, θρυμματισμένες
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 4 βιολογικά lime, μόνο χυμό
  • 1 κουταλιά της σούπας βιολογικό ακατέργαστο μέλι (χρησιμοποιήστε σιρόπι σφενδάμου όσοι είναι vegan)
  • Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Φέτες lime και φρέσκο δεντρολίβανο για γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση

1ο βήμα:

Προσθέστε 1 φλιτζάνι νερό σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέστε τριμμένο κουρκουμά, τζίντζερ, δεντρολίβανο και μαύρο πιπέρι, βράστε σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια σιγοβράστε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

2ο βήμα:

Ανακατέψτε για να αποκτήσετε ένα διαυγές υγρό και αφήστε το να κρυώσει.

3ο βήμα:

Προσθέστε το υπόλοιπο νερό σε μια κανάτα, μαζί με τον κουρκουμά, το μέλι και το χυμό lime, και ανακατέψτε για να αναμειχθούν καλά.

4ο βήμα:

Ρίχνετε ομοιόμορφα στα ποτήρια για σερβίρισμα και γαρνίρετε με τις φέτες lime και το φρέσκο δεντρολίβανο για γαρνίρισμα!

Κοινοποίησε το:

Σχετικές συνταγές

Facebook Messenger