Κυριακή Απέργη

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με ειδίκευση στις Διατροφικές Διαταραχές, τον Διαβήτη & την Παχυσαρκία, B.Sc.

«Η τροφή δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα. Όμως, η καλή διατροφή μπορεί να προλάβει ή ακόμα να θεραπεύσει τα περισσότερα. No more live to eat, but eat well to live better!»

Η Κυριακή Απέργη είναι Διαιτολόγος- Διατροφολόγος απόφοιτη του τμήματος επιστήμης Διαιτολογίας -Διατροφής του  Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. 

Σαν φοιτήτρια, πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στα Γ.Π.Ν "Αττικόν" και "Αλεξάνδρα", παρακολουθώντας περιστατικά σακχαρώδους διαβήτη, νεφρών, παχυσαρκίας παίδων και ενηλίκων, εντερικής και παρεντερικής διατροφής, ενώ για την πτυχιακή της εργασία ασχολήθηκε με την "κοιλιοκάκη" και την διατροφική αξιολόγηση των ασθενών.

Αμέσως μετά την αποφοίτηση και θέλοντας να μελετήσει περισσότερο τις συμπεριφορές διατροφής υπό την επίδραση ψυχολογικών παραμέτρων έλαβε επιμόρφωση ειδίκευσης στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία με πρακτική άσκηση στην Μονάδα Εφηβικής Υγείας στο Ν.Π. «Αγλαΐα Κυριακού». Επιπλέον έχει ολοκληρώσει επιτυχώς εξειδίκευση στο "life-coaching, συμβουλευτική και mentoning" από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. 

Κατόπιν ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές εξειδίκευσης στην Ιατρική Σχολή Αθηνών πάνω στον Σακχαρώδη διαβήτη και την Παχυσαρκία με πρακτική άσκηση στο εξωτερικά διαβητολογικά ιατρεία και ιατρείο αντλιών ινσουλίνης στα ΓΠΝ «Αττικόν» και «Λαϊκον», όπου και πραγματοποίησε μελέτη του φαινομένου της διαβουλίμιας. Παράλληλα, παρακολούθησε περιστατικά παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας στο «Ιατρείο αντιμετώπισης Υπερβαροτητας και Παχυσαρκίας» στο Ν.Π «Αγία Σοφία». 

Επί του παρόντος, αποτελεί Υποψήφια Διδακτορ στην Ιατρική σχολή στο πεδίο του διαβήτη και του μεταβολικού συνδρόμου και είναι επιστημονική συνεργάτης/ ερευνήτρια  στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάζεται στην παιδοενδοκρινολογικη κλινική "Pedoendo" του ομίλου Ιατρικού Αθηνών στο Μαρούσι. 

Στοιχεία Επικοινωνίας
Κιν.: (+30) 6987121394, 11227977
E-mail: kiapergi@gmail.com
Facebook / Ιστοσελίδα

Κοινοποίησε το:

Eίσαι Wellness Lover;

Δες το

Πλάνο Διατροφής

για να πάρεις ιδέες!
Μάθε περισσότερα