Κοτόπουλο με Κάσιους

  • 6
  • 22'
  • Εύκολη
Κοτόπουλο με Κάσιους

Πώς θα το φτιάξεις:

Συστατικά:

  • 500 γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους 1,5 εκ.
  • 2 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 3 κ.σ. κέτσαπ χωρίς ζάχαρη
  • 3 κ.σ. ξύδι ρυζιού
  • 1 κ.σ. ζάχαρη καρύδας
  • 1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο MeliraHoney
  • 1 κ.σ. σκόρδο λιωμένο
  • 1 κ.σ. τζίντζερ σε σκόνη GreenBay
  • 2 κ.σ. αλεύρι αμάρανθου βιολογικό
  • 1/2 κ.γ. κόκκινες πιπεριές
  • 1/4 κ.γ. αλάτι 
  • 1/4 λ.γ. πιπέρι
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1 φλιτζάνι φυστίκια κάσιους

    Εκτέλεση:

    Βήμα 1:

    Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ανακατέψτε το σησαμέλαιο, την κέτσαπ, το ξύδι, τη ζάχαρη καρύδας, το μέλι, το σκόρδο, το τζίντζερ και το πιπέρι.

    Βήμα 2:

    Σε ένα μεγάλο μπολ πανάρετε το στήθος κοτόπουλου με αλάτι, πιπέρι και αλεύρι και έπειτα σοτάρετέ το σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα με μία κουταλιά σησαμέλαιο.

    Βήμα 3:

    Αφού "θωρακίσετε" το κοτόπουλο για τουλάχιστον 4 λεπτά από όλες τις πλευρές, τοποθετήστε τη σάλτσα που φτιάξαμε στο Βήμα 1  και ανακατέψτε για 10 λεπτά ώστε να "δέσει" με το κοτόπουλο.

    Βήμα 4:

    Έπειτα προσθέστε 1 κ.σ. αλεύρι και 2 κ.σ. νερό και συνεχίστε να ανακατεύετε καλά μέχρι να "δέσει" καλά η σάλτσα.

    Βήμα 5:

    Προσθέστε τα φυστίκια κάσιους και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι η σάλτσα να αποκτήσει λεία υφή. Έπειτα προσθέστε το υπόλοιπο νερό και αλεύρι για ακόμη 1-2 λεπτά μέχρι να διαλυθούν και προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατ' αρεσκεία.

    Βήμα 6:

    Σερβίρετε με μπρόκολο ή τα αγαπημένα σας υλικά, επιπρόσθετα φυστίκια κάσιους και σουσάμι και απολαύστε το πιο υπέροχο γεύμα!


Extra Tip

Αν η σάλτσα βγαίνει αρκετά λεπτή τότε μπορείτε να την επαναφέρετε με λίγο νερό.
Κοινοποίησε το:

Σχετικές συνταγές