Κινόα Ταμπουλέ

  • 6
  • 15'
  • Απλή
Κινόα Ταμπουλέ

Πώς θα το φτιάξεις:

Συστατικά:

  • 2 φλιτζάνια σπανάκι
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο δυόσμο
  • 2/3 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο λιωμένο
  • 1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές ταμάρι χωρίς γλουτένη
  • ¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή ½ κουταλιά σπόρους chia + ¼ φλιτζάνι νερό
  • 2 φλιτζάνια μαγειρεμένο κινόα
  • 2 φλιτζάνια ντοματίνια κομμένα
  • 1 αγγούρι ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 ψητή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη


Εκτέλεση:

Βήμα 1:

Εάν χρησιμοποιείς τζελ chia αντί για λάδι, ανάμειξε τους σπόρους chia και το νερό και ανακάτεψε καλά. Άφησέ το στην άκρη για 10 λεπτά ή έως ότου ομογενοποιηθεί.

Βήμα 2:

Ανακάτεψε το σπανάκι, τη μέντα και το μαϊντανό μέχρι να ανακατευτούν καλά. Πρόσθεσε το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το ταμάρι, και το ελαιόλαδο ή το τζελ chia και συνέχισε το ανακάτεμα μέχρι να συνδυαστούν καλά.

Βήμα 3:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε την κινόα, τα ντοματίνια, το αγγούρι και την ψητή πιπεριά. Πρόσθεσε το μείγμα με το σπανάκι και ανακάτεψε μέχρι να συνδυαστούν.

Πηγή: https://wendypolisi.com/quinoa-tabbouleh/ 





Extra Tip

Πρόσθεσε 2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας και 1 κουταλιά της σούπας χαρίσα για μια τουρκική ταμπουλέ. Εάν δεν προτιμάς την κινόα δοκίμασε να την αντικαταστήσεις με καστανό ρύζι ή κουσκούς χωρίς γλουτένη. Πρόσθεσε 1 φλιτζάνι ρεβίθια για μια επιπλέον γροθιά πρωτεΐνης και ινών. Για να κάνεις αυτή τη συνταγή χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και κέτο, χρησιμοποίησε ρύζι κουνουπιδιού στη θέση της κινόα. Εάν προσπαθείς να διατηρήσεις τον αριθμό των υδατανθράκων πολύ χαμηλό, μείωσε τα ντοματίνια σε 1 φλιτζάνι.
Κοινοποίησε το:

Σχετικές συνταγές