Keto τηγανητό στήθος κοτόπουλο

  • 4
  • 2h
  • Εύκολη
Keto τηγανητό στήθος κοτόπουλο

Πώς θα το φτιάξεις:

Συστατικά:

  • 450gr. στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
  • 3/4 φλιτζάνια χυμό άνηθου προαιρετικά
  • 3/4 φλιτζάνι εξαιρετικά λεπτό αλεύρι αμυγδάλου
  • 3/4 φλιτζάνι παρμεζάνα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • Σπρέι λαδιού αβοκάντο


Εκτέλεση:

Βήμα 1:

Ξέπλυνε το κοτόπουλο και βάλτο σε μια τσάντα με φερμουάρ.

Βήμα 2:

Χτύπησε το ώστε να γίνει ένα φιλέτο λεπτό.

Βήμα 3:

Τοποθέτησε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και ρίξε χυμό άνηθου πάνω του. Άφησέ το στο ψυγείο για έως και δύο ώρες (μπορείς να παραλείψεις αυτό το βήμα εάν θέλεις).

Βήμα 4:

Προθέρμανε τη φριτέζα στους 200 βαθμούς.

Βήμα 5:

Σε ένα ρηχό πιάτο, ανάμειξε αλεύρι αμυγδάλου, παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 6:

Σε ένα ξεχωριστό πιάτο ανακάτεψε τα αυγά.

Βήμα 7:

Στράγγιξε ο κοτόπουλο και στέγνωσέ το με χαρτοπετσέτες. Κάλυψε το με αυγά και στη συνέχεια βύθισέ το στο μείγμα αλευριού αμυγδάλου. Χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου για να πιέσεις απαλά την επικάλυψη στο κοτόπουλο. Ψέκασε και τις δύο πλευρές του κοτόπουλου με λάδι.

Βήμα 8:

Ψέκασε τη φριτέζα με λάδι και πρόσθεσε κοτόπουλο. Μαγείρεψε για 6 έως 7 λεπτά.

Βήμα 9:

Γύρισε το με μια σπάτουλα προσεκτικά και ψέκασέ το ξανά. Άφησέ το να μαγειρευτεί για 6-7 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.

Βήμα 10:

Αν δεν έχεις φριτέζα βάλε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και ψήσε το κοτόπουλο στο φούρνο για 20 λεπτά. Γύρισε το προσεκτικά μέχρι να ροδίσει με μια σπάτουλα.

Πηγή: https://wendypolisi.com/air-fryer-chicken-breast/ 

Κοινοποίησε το:

Σχετικές συνταγές