Καλοκαιρινή Σαλάτα με φακές, τοματίνια και φέτα

  • 4-6
  • 35'
  • Εύκολη
Καλοκαιρινή Σαλάτα με φακές, τοματίνια και φέτα

Πώς θα το φτιάξεις:

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι φακές καθαρισμένες και πλυμένες
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1/2 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων
  • 250 γρ. τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 φλιτζάνι αγγούρι κομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε κομματάκια
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι φέτα σε κομματάκια
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα βότανα (μέντα, μαϊντανό, βασιλικό)
  • 1/4 φλιτζάνι ξύδι
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Ελάχιστο πιπέρι

    Εκτέλεση:

    Βήμα 1:

    Για τις φακές: Προσθέστε τις φακές και το νερό σε μία κατσαρόλα μετρίου μεγέθους και αφήστε τες να βράσουν. Μόλις αρχίσουν να βράζουν οι φακές καλύψτε την κατσαρόλα με το καπάκι της κατσαρόλας και χαμηλώστε τη θερμοκρασία για να σιγοβράσουν για τουλάχιστον 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην είναι υγρές. Φροντίστε να ελέγχετε περιστασιακά τις φακές ώστε εάν το νερό έχει εξατμιστεί, να προσθέσετε επιπλέον νερό. Αφού βράσουν αφαιρέστε από τη φωτιά και στραγγίξτε τις φακές. Καλό είναι να αφήσετε τις φακές να κρυώσουν στο ψυγείο όλη την προηγούμενη νύχτα ή εναλλακτικά τοποθετήστε τις φακές σε ένα ταψί σε θερμοκρασία δωματίου τουλάχιστον για 10 λεπτά και στο ψυγείο για άλλα 10 λεπτά ώστε να κρυώσουν οι φακές.

    Βήμα 2:

    Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ ή σαλατιέρα και ανακατέψτε καλά, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι κατ' αρεσκεία.



    Βήμα 3:

    Το μυστικό της απόλαυσης είναι η σαλάτα να καταναλωθεί απευθείας μόλις σερβιριστεί. Πάντως μπορεί να συντηρηθεί στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις ημέρες.


Κοινοποίησε το:

Σχετικές συνταγές