Καλαμαράκια λεμονάτα με μουστάρδα

  • 2
  • 11'
  • Εύκολη
Καλαμαράκια λεμονάτα με μουστάρδα

Πώς θα το φτιάξεις:

Συστατικά:

  • 200 γρ καλαμάρι φρέσκο ή πολύ καλά αποψυγμένο
  • 100 γρ κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
  • 1 σκ σκόρδο περασμένη από την πρέσα
  • 2 κ.σ μουστάρδα
  • φρέσκο χυμό λεμονιού και ξύσμα
  • 1 κ.σ λάδι ή και περισσότερο
  • κάρυ (προαιρετικά)


Εκτέλεση:

Βήμα 1:


Σε ένα τηγάνι τοποθετείς 1 κουταλιά της σούπας λάδι και σοτάρεις το κρεμμύδι. Ανακατεύεις συχνά και προσθέτεις το λιωμένο σκόρδο, συνεχίζοντας για 1 λεπτό ακόμη μέχρι να μυρίσει χωρίς να καεί.



Βήμα 2:

Προσθέτεις τη μουστάρδα και βραστό νερό. Ανακατεύεις και προσθέτεις τα καλαμαράκια.



Βήμα 3:

Μαγειρεύεις για περίπου 5 -8 λεπτά (ανάλογα το μέγεθός τους).



Βήμα 4:


Σερβίρεις με μπόλικο φρέσκο χυμό λεμονιού και ξύσμα, αλάτι εφόσον χρειάζεται, ωμό λάδι και κάρυ αν σου αρέσει.

Miss Healthy Living
Miss Healthy Living
Food Blogger of Miss Healthy Living

Στόχος της Ευαγγελίας Βλασσοπούλου είναι να μας καλωσορίσει στον Healthy κόσμο της. 

https://misshealthyliving.gr/ 

Κοινοποίησε το:

Σχετικές συνταγές