Σοκολατένιο κέικ ολικής άλεσης με γάλα αμυγδάλου και μέλι

  • 10-12
  • 60'
  • Εύκολη
Σοκολατένιο κέικ ολικής άλεσης με γάλα αμυγδάλου και μέλι

Πώς θα το φτιάξεις:


Υλικά

  • 310 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 50 γρ. αμύγδαλο τριμμένο
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 85 γρ. μέλι
  • 2 αυγά
  • 180 ml γάλα αμυγδάλου
  • 120 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1) Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι ολικής, το αμύγδαλο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
2) Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το μέλι, τα αυγά, το γάλα καρύδας και το ελαιόλαδο.
3) Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στο υγρό μείγμα και ανακατεύουμε απαλά, με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
4) Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μακρόστενη φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
5) Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, για 50 λεπτά.
6) Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε.

Extra Tip

Δοκιμάστε να φτιάξετε ατομικά κεκάκια σε θήκες για μάφιν
Κοινοποίησε το:
Facebook Messenger