Σοκολατένιο κέικ ολικής άλεσης με γάλα αμυγδάλου και μέλι

  • 10-12
  • 60'
  • Εύκολη
Σοκολατένιο κέικ ολικής άλεσης με γάλα αμυγδάλου και μέλι

Πώς θα το φτιάξεις:

Συστατικά

  • 310 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 50 γρ. αμύγδαλο τριμμένο
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 85 γρ. μέλι
  • 2 αυγά
  • 180 ml γάλα αμυγδάλου
  • 120 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βήμα 1:

Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι ολικής, το αμύγδαλο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.

Βήμα 2:

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το μέλι, τα αυγά, το γάλα καρύδας και το ελαιόλαδο.

Βήμα 3:

Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στο υγρό μείγμα και ανακατεύουμε απαλά, με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

Βήμα 4:

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μακρόστενη φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.

Βήμα 5:

Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, για 50 λεπτά.

Βήμα 6:

Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε.

Extra Tip

Δοκιμάστε να φτιάξετε ατομικά κεκάκια σε θήκες για μάφιν
Κοινοποίησε το: