Σοκολάτένιο Κέικ χωρίς ζάχαρη

  • 10
  • 50
  • Εύκολη
Σοκολάτένιο Κέικ χωρίς ζάχαρη

Πώς θα το φτιάξεις:

Συστατικά

Υγρά Συστατικά

  • ½ φλ. μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. της σούπας λιναρόσπορο
  • 6 κουτ. της σούπας νερό
  • 125ml (1/2 φλιτζάνι) λάδι καρύδας
  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 1 κουτ. γλυκού μηλόξυδο
  • 2 κουτ. γλουκού εκχύλισμα βανίλιας


Ξηρά Συστατικά

  • 100 γρ. (3/4 φλιτζάνι)  αλεύρι ρυζιού 
  • 100 γρ. (λίγο λιγότερο από το 1 φλιτζάνι) βρώμης 
  • 1 κουτ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 5 κουτ. σούπας σκόνη κακάο
  • 1 κουτ. της σούπας κανέλα Κεΰλάνης
  •  6 κουτ. της σούπας ζάχαρη καρύδας


Εκτέλεση

Βήμα 1:

Ανακατέψτε το λιναρόσπορο μαζί με το νερό μαζί και αφήστε τα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν ενώ προετοιμάζετε τα υπόλοιπα «υγρά συστατικά».

Βήμα 2:

Προσθέστε όλα τα υγρά συστατικά σε ένα μπολ. Προσθέστε το μείγμα με το νερό και το λιναρόσπορο και στη συνέχεια αναμίξτε τα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες μείγμα.

Βήμα 3:

Μετά προσθέστε σε ένα μπολ όλα τα ξηρά συστατικά και ανακατέψτε τα καλά. Ύστερα βάλτε τα ξηρά με τα υγρά συστατικά, ενώ ανακατεύετε γρήγορα.

Βήμα 4:

Έπειτα ρίχνετε το μείγμα σε μια μακρόστενη βάση για κέικ και βάλτε το μέσα στο προθερμασμένο φούρνο στους 180 C στη μεσαία σκάλα. Ψήστε για περίπου 40 λεπτά.

Βήμα 5:

Μόλις περάσουν τα 40 λεπτά, βγάλτε το έξω και αφήστε το να κρυώσει πλήρως σε μια σχάρα ψύξης.

Βήμα 6:

Αν θέλετε προσθέστε γλάσο αφού κρυώσει, διαφορετικά αφήστε το να κρυώσει και απολαύστε το!



Πηγή: www.kindearth.net


Extra Tip

Χωρίς γλάσο διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου για λίγες μέρες. Με γλάσο διατηρείται καλύτερα στο ψυγείο μετά την 1η μέρα.
Κοινοποίησε το:
Facebook Messenger