Τούρτα Φερρέρο Ροσέ (χωρίς βούτυρο, ζάχαρη, αυγά και ψήσιμο)

  • 12
  • 20
  • Εύκολη
Τούρτα Φερρέρο Ροσέ (χωρίς βούτυρο, ζάχαρη, αυγά και ψήσιμο)

Πώς θα το φτιάξεις:

Συστατικά για στρογγυλό τσέρκι 26 εκ:

Για τη βάση:

  • 300 γρ. φουντούκια
  • 300 γρ. χουρμάδες ζυγισμένοι χωρίς κουκούτσι
  • 10 γρ. κακάο
  • 80 γρ. νερό
  • μια τσιμπιά αλάτι (καλύτερα θαλασσινό)


Για τη μους σοκολάτα:

  • 750 ml γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου)
  • 625 γρ. κουβερτούρα
  • 2-3 κ.σ μέλι
  • 1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
  • μια τσιμπιά αλάτι


Για πασπάλισμα:

  • 100 -120 γρ. φουντούκια


Εκτέλεση

Βήμα 1: Προετοιμασία φουντουκιών

Για ακόμη πιο νόστιμο αποτέλεσμα επέλεξα να καβουρντίσω τα φουντούκια. Σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα, στους 200 βαθμούς, τοποθετούμε τα φουντούκια στη λαμαρίνα του φούρνου και τα αφήνουμε στο φούρνο για 10-20 λεπτά. Η ώρα εξαρτάται από το πόσο φρέσκα είναι τα φουντούκια. Δε θέλουμε να καρβουνιάσουν, θέλουμε απλά να ενισχυθεί η υπέροχη γεύση τους. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εκτός φούρνου και τα ξεφλουδίζουμε εάν χρειάζεται. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε άλλη στιγμή ή μέρες πριν, ώστε να εξοικονομήσουμε χρόνο. Μπορείτε δηλαδή να το κάνετε μια μέρα που θα έχετε χρησιμοποιήσει το φούρνο για άλλο λόγο.


Βήμα 2: Για τη βάση

Τοποθετούμε τα φουντούκια στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κακάο και το αλάτι.


Βήμα 3: Για το πασπάλισμα

Βάζουμε τα υπόλοιπα φουντούκια στο μπλέντερ και είτε τα κάνουμε σκόνη, είτε προσπαθούμε να μείνουν χοντροκομμένα ή τα χτυπάμε στο γουδί για ακόμη πιο ωραίο αποτέλεσμα. Αν επιλέξουμε το γουδί το κάνουμε στο τέλος.


Βήμα 4: Για τη βάση

Τοποθετούμε τους χουρμάδες σε ένα μικρό κατσαρολάκι με ελάχιστο νερό- περίπου 80 γρ. Αφήνουμε να βράσουν και μόλις αρχίσει να εξατμίζεται το νερό ,αποσύρουμε από τη φωτιά. Λιώνουμε με ραβδομπλέντερ.

Αδειάζουμε τους χουρμάδες στα φουντούκια και με το χέρι μας ομογενοποιούμε το μείγμα μας. Το τοποθετούμε σε μια αποσπώμενη φόρμα για κέικ ή όπου αλλού θέλετε. Το βάζουμε στο ψυγείο χωρίς όμως να είναι απαραίτητο γιατί περνάμε κατευθείαν στην από πάνω στρώση


Βήμα 7: Για τη μους

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για τη μους εκτός από το μέλι. Μόλις ζεσταθεί το γάλα, χωρίς να βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε μέλι εάν χρειαστεί. Αδειάζουμε το περιεχόμενο στο τσέρκι και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει


Βήμα 7: Για το πασπάλισμα

Μπορούμε να προσθέσουμε τα μισά φουντούκια μέσα στο μείγμα και τα υπόλοιπα από πάνω, μετά από μια ώρα. Αυτό θα το αποφασίσετε εσείς βάση του γούστου σας.


Miss Healthy Living
Miss Healthy Living
Food Blogger of Miss Healthy Living

Στόχος της Ευαγγελίας Βλασσοπούλου είναι να μας καλωσορίσει στον Healthy κόσμο της. 

https://misshealthyliving.gr/ 

Κοινοποίησε το:
Facebook Messenger