6 βασικοί κανόνες για να είναι αποτελεσματική η χρήση βοτάνων

Είναι ευρέως γνωστές οι ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων ως κύρια ή και ως συμπληρωματική μορφή θεραπείας. Μπορούν πραγματικά να κάνουν θαύματα ιδιαίτερα στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Ωστόσο, η χρήση τους δεν θα πρέπει να γίνεται επ‘ αόριστον. Όταν θα έχει επιτευχθεί ο εκάστοτε στόχος ή η ίαση θα πρέπει να αφαιρούνται από την καθημερινότητα. Αυτό όμως θα πρέπει να γίνει τη σωστή χρονική περίοδο και με το σωστό τρόπο και όχι αυθαίρετα, διαφορετικά υπάρχει να χαθεί όλη η πρόοδος που έχεις κάνει. Υπάρχουν λοιπόν 8 απλοί και βασικοί κανόνες που θα πρέπει να ακολουθείς.


 1. Θα πρέπει να παίρνεις ένα βότανο για τουλάχιστον 2 εβδομάδες για να δεις αξιοσημείωτα αποτελέσματα.
  Αυτό που εννοούμε είναι ότι δεν θα πρέπει να περιμένεις άμεσα αποτελέσματα και να απογοητευτείς αλλά να του δώσεις χρόνο να δράσει. Συνήθως παίρνει 2 εβδομάδες για να το συνηθίσει ο οργανισμός και να μπορέσει να αντιδράσει ανάλογα.

 2. Να προτιμάς οργανικά και ολόκληρα βότανα όχι εκχυλίσματα.
  Με αυτό τον τρόπο μειώνεις ακόμη περισσότερο την ήδη μειωμένη πιθανότητα εμφάνισης κάποιας παρενέργειας. Εάν ωστόσο έχεις κάποια δυσάρεστη αντίδραση θα οφείλεται πιθανότατα στην υπερβολική ποσότητα του βοτάνου που θα χρησιμοποιείς. Να σημειώσουμε ότι οι παρενέργειες που πιθανό να εμφανιστούν δεν είναι σοβαρές για την υγεία. Έτσι, πριν το σταματήσεις δοκίμασε να μειώσεις τη δόση και πιθανότατα θα δεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.

 3. Να τα πίνεις τη σωστή ώρα.
  Σχετικά με αυτό το γεγονός υπάρχει μια σύγχυση. Κατά γενική ομολογία η καλύτερη ώρα για τα περισσότερα γεύματα είναι μετά τα γεύματα. Εάν δεν έχεις ξαναπάρει βότανα ή έχεις ασθενέστερο ή πιο ευαίσθητο πεπτικό σύστημα, πάρε τα βότανα στη μέση των γευμάτων.

 4. Να είσαι συνεπής.
  Συχνά η χρήση βοτάνων γίνεται κατά τη διάρκεια στρεσογόνων περιόδων και συνδυάζεται με μια σημαντική αλλαγή στη ρουτίνα, τα ταξίδια, την αλλαγή των φαρμάκων / συμπληρωμάτων ή μια πρόσφατη ασθένεια. Έτσι, είναι προφανές ότι είναι δύσκολο να κρατήσεις ένα πρόγραμμα και να τα παίρνεις συγκεκριμένες ώρες αλλά αυτό πρέπει να γίνει. Έτσι, θα δεις πιο γρήγορα αποτελέσματα και θα βοηθήσεις περισσότερο τον εαυτό σου.

 5. Τα βότανα είναι ασφαλή.
  Τα βότανα είναι εξαιρετικά ασφαλή, επειδή είναι βασικά τρόφιμα που είναι αλεσμένα και συνδυασμένα σε τύπους που έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν την αποτελεσματικότητα τους. Πάντοτε να ξεκινάς με μια μικρή δόση και να πας σταδιακά σε μια μεγαλύτερη δόση.

 6. Θα καταλάβεις πότε πρέπει να τα σταματήσεις από το σώμα σου.
  Ο στόχος είναι να πάρεις το βότανο, να αισθανθείς καλύτερα και στη συνέχεια να το σταματήσεις. Αυτό συνήθως διαρκεί μεταξύ ενός και τριών μηνών. Εάν δεν είσαι σίγουρος αν τα βότανα δουλεύουν , τότε σταμάτησε τα και δες εάν αισθάνεσαι κάποια διαφορά. Εάν αισθάνεσαι χειρότερα, ενδέχεται να είσαι ακόμα στη διαδικασία αποτοξίνωσης/ ίασης και να πρέπει να το συνεχίσεις.


Κοινοποίησε το:

Eίσαι Wellness Lover;

Δες το

Πλάνο Διατροφής

για να πάρεις ιδέες!
Μάθε περισσότερα

Πώς να εξαλείψεις το άγχος φυσικά!

Το άγχος είναι κάτι που εκατομμύρια άνθρωποι προσπαθούν να διαχειριστούν όσο καλύτερα μπορούν σε καθημερινή βάση. ...
Διαβάστε Περισσότερα

Ποια η διαφορά μεταξύ Vegan και Vegetarian;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για μια αλλαγή προς μια φυτική διατροφή. ...
Διαβάστε Περισσότερα

6 βασικοί κανόνες για να είναι αποτελεσματική η χρήση βοτάνων

Είναι ευρέως γνωστές οι ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων ως κύρια ή και ως συμπληρωματική μορφή θεραπείας. ...
Διαβάστε Περισσότερα

8 Έξυπνα Υγιεινά Προϊόντα Που Πρέπει να έχει Κάθε Εργαζόμενος στο Γραφείο του

Όσο και αν επιθυμείς να προσέξεις τη διατροφή σου, αν δεν είσαι σωστά προετοιμασμένος, δεν θα τα καταφέρεις. Γι΄αυτό σου προτείνουμε τα αγαπημένα προϊ...
Διαβάστε Περισσότερα

Ποια είναι τα 10 κορυφαία οφέλη που προσφέρει η Aerial Yoga;

Ένας συνδυασμός στάσεων παραδοσιακής γιόγκα, πιλάτες και χορού με τη χρήση αιώρας, η aerial yoga αψηφά τη βαρύτητα .....
Διαβάστε Περισσότερα

Τεστ: Πόσο Καλά Γνωρίζεις το Ταίρι Σου;

Πόσο καλά γνωρίζει ο ένας τον άλλον; Σίγουρα δεν γίνεται να ξέρεις τα πάντα για ένα πρόσωπο ακόμα και αν είναι ο σύντροφος σου. ...
Διαβάστε Περισσότερα
Facebook Messenger