6 βασικοί κανόνες για να είναι αποτελεσματική η χρήση βοτάνων

Είναι ευρέως γνωστές οι ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων ως κύρια ή και ως συμπληρωματική μορφή θεραπείας. Μπορούν πραγματικά να κάνουν θαύματα ιδιαίτερα στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Ωστόσο, η χρήση τους δεν θα πρέπει να γίνεται επ‘ αόριστον. Όταν θα έχει επιτευχθεί ο εκάστοτε στόχος ή η ίαση θα πρέπει να αφαιρούνται από την καθημερινότητα. Αυτό όμως θα πρέπει να γίνει τη σωστή χρονική περίοδο και με το σωστό τρόπο και όχι αυθαίρετα, διαφορετικά υπάρχει να χαθεί όλη η πρόοδος που έχεις κάνει. Υπάρχουν λοιπόν 8 απλοί και βασικοί κανόνες που θα πρέπει να ακολουθείς.


 1. Θα πρέπει να παίρνεις ένα βότανο για τουλάχιστον 2 εβδομάδες για να δεις αξιοσημείωτα αποτελέσματα.
  Αυτό που εννοούμε είναι ότι δεν θα πρέπει να περιμένεις άμεσα αποτελέσματα και να απογοητευτείς αλλά να του δώσεις χρόνο να δράσει. Συνήθως παίρνει 2 εβδομάδες για να το συνηθίσει ο οργανισμός και να μπορέσει να αντιδράσει ανάλογα.

 2. Να προτιμάς οργανικά και ολόκληρα βότανα όχι εκχυλίσματα.
  Με αυτό τον τρόπο μειώνεις ακόμη περισσότερο την ήδη μειωμένη πιθανότητα εμφάνισης κάποιας παρενέργειας. Εάν ωστόσο έχεις κάποια δυσάρεστη αντίδραση θα οφείλεται πιθανότατα στην υπερβολική ποσότητα του βοτάνου που θα χρησιμοποιείς. Να σημειώσουμε ότι οι παρενέργειες που πιθανό να εμφανιστούν δεν είναι σοβαρές για την υγεία. Έτσι, πριν το σταματήσεις δοκίμασε να μειώσεις τη δόση και πιθανότατα θα δεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.

 3. Να τα πίνεις τη σωστή ώρα.
  Σχετικά με αυτό το γεγονός υπάρχει μια σύγχυση. Κατά γενική ομολογία η καλύτερη ώρα για τα περισσότερα γεύματα είναι μετά τα γεύματα. Εάν δεν έχεις ξαναπάρει βότανα ή έχεις ασθενέστερο ή πιο ευαίσθητο πεπτικό σύστημα, πάρε τα βότανα στη μέση των γευμάτων.

 4. Να είσαι συνεπής.
  Συχνά η χρήση βοτάνων γίνεται κατά τη διάρκεια στρεσογόνων περιόδων και συνδυάζεται με μια σημαντική αλλαγή στη ρουτίνα, τα ταξίδια, την αλλαγή των φαρμάκων / συμπληρωμάτων ή μια πρόσφατη ασθένεια. Έτσι, είναι προφανές ότι είναι δύσκολο να κρατήσεις ένα πρόγραμμα και να τα παίρνεις συγκεκριμένες ώρες αλλά αυτό πρέπει να γίνει. Έτσι, θα δεις πιο γρήγορα αποτελέσματα και θα βοηθήσεις περισσότερο τον εαυτό σου.

 5. Τα βότανα είναι ασφαλή.
  Τα βότανα είναι εξαιρετικά ασφαλή, επειδή είναι βασικά τρόφιμα που είναι αλεσμένα και συνδυασμένα σε τύπους που έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν την αποτελεσματικότητα τους. Πάντοτε να ξεκινάς με μια μικρή δόση και να πας σταδιακά σε μια μεγαλύτερη δόση.

 6. Θα καταλάβεις πότε πρέπει να τα σταματήσεις από το σώμα σου.
  Ο στόχος είναι να πάρεις το βότανο, να αισθανθείς καλύτερα και στη συνέχεια να το σταματήσεις. Αυτό συνήθως διαρκεί μεταξύ ενός και τριών μηνών. Εάν δεν είσαι σίγουρος αν τα βότανα δουλεύουν , τότε σταμάτησε τα και δες εάν αισθάνεσαι κάποια διαφορά. Εάν αισθάνεσαι χειρότερα, ενδέχεται να είσαι ακόμα στη διαδικασία αποτοξίνωσης/ ίασης και να πρέπει να το συνεχίσεις.


Κοινοποίησε το:

Eίσαι Wellness Lover;

Δες το

Πλάνο Διατροφής

για να πάρεις ιδέες!
Μάθε περισσότερα

1ο Lifeme Workshop

Το 1ο Lifeme Workshop είναι γεγονός και σε περιμένει να το εξερευνήσεις! ...
Διαβάστε Περισσότερα

Το 1ο Lifeme Workshop είναι γεγονός!

...
Διαβάστε Περισσότερα

Μια Κυριακή αφιερωμένη στο Wellness!

Μια Κυριακή αφιερωμένη στο Wellness πραγματοποιήθηκε στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ με έναν πραγματικά μαγικό και άκρως πρωτοποριακό τρόπο που ήρθε να τα...
Διαβάστε Περισσότερα

Tips για υγιεινές επιλογές όταν τρώτε έξω!

Το να φάει κανείς έξω όταν βρίσκετε σε περίοδο δίαιτας μπορεί να γίνει ένας εφιάλτης και πολλές φορές να οδηγήσει σε ατασθαλίες. ...
Διαβάστε Περισσότερα

Πως να διαβάζεις τις διατροφικές ετικέτες των τροφίμων

Όλοι προσπαθούν να αγοράζουν καλά τρόφιμα για την υγεία τους και των δικών τους αλλά πολλές φορές αυτό μπορεί να αποδειχθεί πολύ δύσκολη υπόθεση. Φαιν...
Διαβάστε Περισσότερα

9 experts λύνουν το γρίφο της υγιεινής διατροφής

Στο 1ο Lifeme Workshop, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Απριλίου 2018 στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ, βρήκαμε απάντηση σε αυτό το φλέγον ζήτημα. 9 έγ...
Διαβάστε Περισσότερα
Facebook Messenger