Γεμιστές Πιπεριές με Κινόα και Μπαχαρικά

  • 6
  • 60'
  • Εύκολη
Γεμιστές Πιπεριές με Κινόα και Μπαχαρικά

Πώς θα το φτιάξεις:

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι στεγνή Βασιλική Κινόα GreenBay
  • 1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 μεγάλες πιπεριές σε διάφορα χρώματα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 220 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια Chanterelle
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. σάλτσα τομάτας με βασιλικό Biona
  • 2 κ.γ. σκόνη τσίλι ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 3/4 κ.γ. καπνιστή πάπρικα ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 1/4 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης GreenBay
  • 1 1/2 κ.γ. κύμινο ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 1 κ.γ. ρίγανη ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων
  • 2 κούπες ζωμό λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
  • 14 φλιτζάνι καλαμπόκι νωπό ή κατεψυγμένο
  • 100 γρ. σπόρους κάνναβης αποφλοιωμένους

    Εκτέλεση:


Για τις πιπεριές:


Βήμα 1:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C. Πλένετε και κόβετε κάθε πιπεριά στο μισό. Απλά κόψτε την πιπεριά προσεκτικά στη μέση, αφήνοντας ένα κομμάτι από το κοτσάνι σε κάθε μισή πιπεριά (αυτό βοηθά την πιπεριά να κρατήσει το σχήμα της). Αφαιρέστε τους σπόρους.

Βήμα 2:

Βάλτε λίγο λάδι μέσα σε κάθε πιπεριά και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Τοποθετήστε τις πιπεριές σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε για περίπου 15 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τες να κρυώσουν.

Για τη γέμιση:

Βήμα 3:

Ενώ οι πιπεριές μαγειρεύονται, ξεκινήστε να φτιάχνετε τη γέμιση. Σε μια μέτρια κατσαρόλα, προσθέστε το κινόα σε 2 φλιτζάνια νερό σε χαμηλή βράση (προσθέστε μία πρέζα αλατιού). Τοποθετήστε το καπάκι στην κορυφή και μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστεί το υγρό και το κινόα να γίνει αφράτο. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 4:

Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε περίπου για 3-5 λεπτά. Έπειτα, προσθέστε τα μανιτάρια και το σκόρδο και σοτάρετε για περίπου 4-6 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε τη σάλτσα τομάτας και τα μπαχαρικά και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά, ανακατέβοντας συχνά.

Βήμα 5:

Προσθέστε το ζωμό λαχανικών και αφήστε να σιγοβράσει για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε τα μαγειρεμένα κινόα, τους σπόρους κάνναβης και το καλαμπόκι. Μαγειρέψτε για άλλα 5-8 λεπτά, μέχρι να ρουφήξει τα υγρά του. Έπειτα, αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 6:

Τοποθετήστε τη γέμιση στο εσωτερικό των πιπεριών όσο γίνεται ομοιόμορφα, γεμίζοντας μέχρι πάνω τις πιπεριές. Έπειτα τοποθετήστε τες όρθιες σε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας απόσταση τουλάχιστον μίας ίντσας μεταξύ κάθε πιπεριάς. Ψήστε μέχρι το κινόα να είναι ελαφρώς καφέ και τραγανό στην κορυφή, περίπου για 15-20 λεπτά.



Κοινοποίησε το:

Σχετικές συνταγές