Ευαγγελία Βλασσοπούλου

Τι σημαίνει για εσένα υγιεινός τρόπος ζωής;
Για μένα ο υγιεινός τρόπος ζωής, δεν περιορίζεται στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και καθημερινής άσκησης. Σαφώς και τα προαναφερθέντα είναι υψίστης σημασίας, θεωρώ όμως εξίσου σημαντικό, να φροντίζω για την ψυχική μου υγεία, την προσωπική μου ανάπτυξη και αυτοβελτίωση καθώς  και την ευημερία του περιβάλλοντος.


Ακολουθούσες πάντα ένα τέτοιο στυλ ζωής; Αν όχι, τι σε έκανε να πάρεις αυτή την απόφαση;
Δυστυχώς όχι. Μέχρι και τα 22 μου έτρωγα κυρίως Junk food. Ό,τι μπορείς να φανταστείς, σφολιατοειδή, κρουασάν, πίτσες, σουβλάκια, τηγανητά, μπέικον, λουκάνικα, αναψυκτικά, γλυκά. Το βάρος μου ήταν μια χαρά, γιατί πάντα υπήρχε η γυμναστική στην καθημερινότητα μου από πολύ μικρή. Δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά τι με κινητοποίησε ώστε να το σταματήσω όλο αυτό. Πιστεύω ότι μεγάλωσα και απέκτησα την ωριμότητα να αντιλαμβάνομαι τι είναι καλό για μένα και τι όχι. Η μετάβαση όμως έγινε σταδιακά. Πρώτα έκοψα τα σφολιατοειδή και τα αναψυκτικά και έπειτα άρχισα να περιορίζω/ εξαλείφω κάθε τι βλαβερό όπως ζάχαρη, λευκό αλεύρι και έτοιμες επεξεργασμένες τροφές. Όλο αυτό όμως χωρίς ακραίες συμπεριφορές και φανατισμούς. Όταν βρεθώ έξω ή σε κάποιο σπίτι, εννοείται ότι θα φάω ό,τι μου προσφέρουν και φυσικά ενδίδω και εγώ σε ατασθαλίες.


Γνωρίζουμε ότι καταναλώνεις πάρα πολύ χρόνο στο να μαγειρεύεις κάθε τι από την αρχή. (π.χ. ψωμί, αρακά, σάλτσα ντομάτας). Με δεδομένο ότι έχεις λίγο ελεύθερο χρόνο, γιατί το κάνεις αυτό;
Ο χρόνος που έχουμε όλοι στην καθημερινότητα μας είναι συγκεκριμένος. Το τι προτεραιότητες επιλέγουμε να θέσουμε είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας.

Έτσι λοιπόν για μένα το δύσκολο δεν είναι να κάνω όλα αυτά που ανέφερες ότι κάνω, αλλά να μην τα κάνω. Το αστείο είναι πως, όπως εσύ αναρωτιέσαι γιατί τα κάνω όλα αυτά, έτσι και εγώ με τη σειρά μου αναρωτιέμαι, γιατί δεν τα κάνουν και οι υπόλοιποι. Αν δεν κάνω εγώ το «καλύτερο» για μένα και την οικογένεια μου, ποιος θα το κάνει?


Πότε εξελίχθηκε το πάθος σου για τη μαγειρική;
Η μαγειρική υπήρχε στη ζωή μου από πολύ μικρή ηλικία. Ακόμη και στις πρώτες τάξεις του δημοτικού, θυμάμαι πως όταν δοκίμαζα κάτι που μου άρεσε, πάντα ρώταγα, «Πως το έκανες», «Τι έβαλες μέσα». Από το γυμνάσιο είχα ήδη ξεκινήσει να μαγειρεύω απλά, καθημερινά φαγητά. Αργότερά ως φοιτήτρια μαγείρευα καθημερινά και αυτό συνεχίστηκε και εξελίχθηκε, σε αυτό που είμαι σήμερα. Πλέον όλο αυτό έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, σκέφτομαι συνέχεια συνταγές και έχω αμέτρητες ιδέες, τις οποίες σημειώνω για να μην ξεχάσω. Το αξιοπερίεργο αν θες, είναι ότι κάθε νέα συνταγή που δημιουργώ, είναι έτοιμη στο μυαλό μου πριν καν την υλοποιήσω. Ξέρω δηλαδή ακριβώς τη γεύση, την υφή και τη μυρωδιά που θα έχει.


Έχεις κάποιο αγαπημένο υλικό;
Το ξερό κρεμμύδι, θεωρώ πως είναι το βασικότερο υλικό και πρέπει να προστίθεται σε όλα τα φαγητά, αρκεί να έχει μαγειρευτεί σωστά.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να δώσεις στο κοινό με το blog σου “Μiss Healthy Living”;
Ότι όλα γίνονται αρκεί να το θες πραγματικά. Και εγώ εργαζόμενη μαμά, με 2 παιδιά, χωρίς βοήθεια είμαι και τα «καταφέρνω». Όταν υπάρχει αγάπη, καλή διάθεση και προγραμματισμός, όλα μπορούν να γίνουν!

 
Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον;
Ο στόχος είναι ένας και δεν έχει αλλάξει εδώ και πολλά χρόνια. Δεν έχω οικονομικό ή κάποιο άλλο κίνητρο. Θέλω οι άνθρωποι να επιλέγουν συνειδητά την ποιότητα της ζωής τους. Να φτιάχνουν τις συνταγές μου, ώστε να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι, (ιδίοις στόμασι όπως συνηθίζω να λέω), πως η υγιεινή διατροφή, δεν υστερεί σε καμία περίπτωση γευστικά.

Ευαγγελία Βλασσοπούλου
Healthy Food Blogger, «Miss healthy living»


Κοινοποίησε το:

Eίσαι Wellness Lover;

Δες το

Πλάνο Διατροφής

για να πάρεις ιδέες!
Μάθε περισσότερα