Brownies με αβοκάντο και αλεύρι αμυγδάλου

  • Εύκολη
Brownies με αβοκάντο και αλεύρι αμυγδάλου

Πώς θα το φτιάξεις:

Συστατικά

  • ½ φλ. μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 2 ώριμα αβοκάντο, χωρίς κουκούτσι και φλούδα
  • 3/4 φλ. ζάχαρη καρύδας
  • 2 κ.γλ. καφέ
  • 2 κ.γλ. βανίλια
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλ. κακάο
  • 1/2 φλ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι
  • καβουρδισμένο, ψιλοκομμένο αμύγδαλο, για γαρνίρισμα
  • 1/3 φλ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1/4 φλ. λάδι καρύδας
  • ¼ φλ. μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 1/3 φλ. κακάο


Εκτέλεση

Βήμα 1:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί.

Βήμα 1:

Λιώστε τη μαύρη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσει.

Βήμα 1:

Πολτοποιήστε σε ένα μπλέντερ το αβοκάντο, τη ζάχαρη καρύδας, τον καφέ και τη βανίλια μέχρι να γίνει λείο τελείως το μείγμα.

Βήμα 1:

Προσθέστε την λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει και να ενωθεί το μείγμα.

Βήμα 1:

Προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.

Βήμα 1:

Προσθέστε το κακάο, το αλεύρι και το αλάτι. Αναμείξτε απαλά μέχρι να ενωθούν. Μετά, ρίξτε την υπόλοιπη μαύρη σοκολάτα.

Βήμα 1:

Απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψί. Ψήστε για 30-35 λεπτά, ίσα μέχρι να αρχίσουν να φουσκώνουν. Μην τα παραψήσετε γιατί θα γίνουν cake. Αφήστε να κρυώσει.

Βήμα 1:

Σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώστε το σιρόπι σφενδάμου, το λάδι καρύδας και τη μαύρη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να είναι λεία. Κατεβάστε από τη φωτιά και ανακατέψτε το κακάο και μια πρέζα αλάτι. Ρίξτε το μείγμα πάνω από τα brownies και απλώστε το καλά. Πασπαλίστε με οποιοδήποτε topping θέλετε.

Βάλτε τα brownies στο ψυγείο και αφήστε τα να παγώσουν για 30 λεπτά έως 1 ώρα. Κόψτε σε λωρίδες και φυλάξτε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο σε δροσερό, ξηρό μέρος ή στο ψυγείο.

Κοινοποίησε το:

Σχετικές συνταγές

Facebook Messenger