3 Aισθητικές Επεμβάσεις που αγαπούν οι γυναίκες!

Μία από τις πλαστικές επεμβάσεις που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής είναι η αυξητική μαστών. Και μπορεί μεν να θεωρείται πως κρατά τα "σκήπτρα" στη λίστα των προτιμήσεων των γυναικών, όμως, τόσο η ανόρθωση όσο και η μείωσή τους αποτελούν εξίσου συχνές επιλογές! Ο λόγος απλός: ένα όμορφο σώμα πρέπει να διαθέτει αρμονία! Άρα το μέγεθος του στήθους πρέπει να ακολουθεί τις υπόλοιπες αναλογίες του σώματος. Η dr. Νεκταρία Λαμπρινάκη δίνει μερικές χρήσιμες πληροφορίες γύρω από τις πλαστικές επεμβάσεις του στήθους.

 1. Αυξητική στήθους

  Μία γυναίκα με μικρό στήθος θα απευθυνθεί στον γιατρό, ώστε να αποκτήσει το στήθος που ταιριάζει στον δικό της σωματότυπο με την αυξητική στήθους. Αυτό μπορεί να τονώσει την αυτοπεποίθησή της, ώστε να φορά το μαγιό ή τα ρούχα που επιθυμεί με άλλον "αέρα" και διάθεση.

  Αρχικά γίνονται εξετάσεις που ανάλογα με την ηλικία μπορεί να περιλαμβάνουν υπερηχογράφημα ή μαστογραφία. Πραγματοποιείται γενική αναισθησία και το χειρουργείο διαρκεί 1,5 περίπου ώρα. Τα ενθέματα μπορεί να είναι στρογγυλά ή να έχουν ανατομικό σχήμα.

  Ο γιατρός επιλέγει τι ταιριάζει εξατομικευμένα στην εκάστοτε ασθενή, η οποία φεύγει από το νοσοκομείο την ίδια μέρα. Επίσης, συστήνει την εφαρμογή ειδικού αθλητικού στηθόδεσμου για έναν μήνα. Ο πόνος είναι διαχειρίσιμος με παυσίπονα ενώ δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στον θηλασμό.

 2. Ανόρθωση στήθους

  Πολλοί είναι και οι λόγοι που οδηγούν μια γυναίκα στην ανόρθωση στήθους. Η απώλεια πολλών κιλών, ο θηλασμός μετά από την εγκυμοσύνη, η ασυμμετρία ή η ηλικία προκαλούν χαλάρωση. Ένας καλός πλαστικός χειρουργός μπορεί να χαρίσει τη χαμένη σφριγηλότητα στο στήθος. Στην περίπτωση αυτή ο ο γιατρός αναμορφώνει τον μαστό με εσωτερικά ράμματα, ο οποίος τοποθετείται μαζί με την θηλή ψηλότερα, ενώ παράλληλα αφαιρείται η περίσσεια του δέρματος.

 3. Μείωση μαστών

  Όπως αναφέραμε παραπάνω, η αρμονία αποτελεί πυξίδα. Έτσι, πολλές γυναίκες επιλέγουν να πραγματοποιήσουν μείωση μαστών καθώς είτε θεωρούν ότι το μέγεθός τους δεν ταιριάζει με τις αναλογίες του σώματος τους, είτε γιατί το βάρος τους δημιουργεί μυοσκελετικά προβλήματα. Επομένως, η λύση με την μείωση μαστών είναι αυτή που τους προσφέρει ανακούφιση.

  Η επέμβαση περιλαμβάνει τρεις τομές, με τις οποίες αφαιρείται ένα τμήμα του μαζικού αδένα και του δέρματος (το οποίο στέλνεται για ιστολογική εξέταση), μεταφέροντας την θηλή και την θηλαία άλω ψηλότερα.

  Η dr. Λαμπρινάκη είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών & Βρυξελλών καθώς και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής & Επανορθωτικής Χειρουργικής.

  Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες ή επιθυμείτε να κάνετε κάποια επέμβαση στους μαστούς σας είναι το πλέον αξιόπιστο και καταρτισμένο άτομο, διαθέτοντας ενσυναίσθηση και στηρίζοντας το δικαίωμα κάθε γυναίκας να αποκτήσει την εικόνα που ονειρεύεται, αναβαθμίζοντας έτσι και την ποιότητα της ζωής της.

  Προγραμματίστε τώρα το ραντεβού σας!
Κοινοποίησε το:

Eίσαι Wellness Lover;

Δες το

Πλάνο Διατροφής

για να πάρεις ιδέες!
Μάθε περισσότερα

5 είδη τσαγιού που μπορούν να υποστηρίξουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Ορισμένες ποικιλίες τσαγιού περιέχουν χρήσιμες φυτικές ενώσεις που μπορούν να παίξουν ρόλο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας. Στο σημερινό άρθρο σα...
Διαβάστε Περισσότερα

Πότε μία ρινοπλαστική είναι 100% πετυχημένη;

Η χειρουργική επέμβαση της ρινοπλαστικής είναι σε θέση να αποκαταστήσει όλα τα προβλήματα αισθητικής και λειτουργικότητας, αρκεί ο χειρουργός να είναι...
Διαβάστε Περισσότερα

Τι είναι ο καρκίνος του προστάτη και ποια είναι τα συμπτώματά του;

Ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί μία συχνή μορφή καρκίνου, η οποία αν δεν προληφθεί μπορεί να επιφέρει τον θάνατο στον ασθενή. Στις περισσότερες των π...
Διαβάστε Περισσότερα

3 Aισθητικές Επεμβάσεις που αγαπούν οι γυναίκες!

Μία από τις πλαστικές επεμβάσεις που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής είναι η αυξητική μαστών. Και μπορεί μεν να θεωρείται πως κρατά τα "σκήπτρα" στη λίστα τ...
Διαβάστε Περισσότερα

10 Υγιεινές συνήθειες που πρέπει να διδάξουν οι γονείς στα παιδιά τους

Ως γονιός, περνάς πολλά περισσότερα από τα γονίδιά σου στα παιδιά σου. Τα παιδιά βλέπουν και αφομοιώνουν επίσης τις συνήθειές σου, τόσο τις καλές όσο ...
Διαβάστε Περισσότερα

Εναλλακτικοί τρόποι γυμναστικής για να διατηρείσαι πάντα σε φόρμα

Παρακάτω, θα βρεις τρόπους για να παραμείνεις σε φόρμα χωρίς να γραφτείς σε κάποιο γυμναστήριο. ...
Διαβάστε Περισσότερα