Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 14 μοίρες του Ταύρου. Στον έναστρο ουρανό ο Κρόνος μόλις έχει ανατείλει και ο Δίας, όπως πάντα επιβλητικός στην φωτεινότητα του υψηλότερα στον ανατολικό ουρανό. Οι δύο λοιπόν πιο μακρινοί ορατοί πλανήτες που οι κύκλοι τους καθορίζουν εποχές στην ανθρώπινη πραγματικότητα, τονίζονται σε αυτή τη Νέα Σελήνη. Ο Δίας οδεύει σε σύνοδο με τον Κρόνο που μεταφράζεται σε ολοκλήρωση ενός 20ετούς κύκλου και την αρχή ενός νέου. Οπότε ότι καταστάσεις βιώνουμε τώρα θα έρθουν σε ένα σημείο ισορροπίας και κατάληξης. Με άλλα λόγια, να περιμένουμε από τον επόμενο χρόνο ένα καινούριο αέρα ανάπτυξης και ευημερίας με τα πρώτα σημάδια αυτή την την εποχή καθότι είπαμε οι δύο αυτοί πλανήτες έρχονται στο προσκήνιο με τη Νέα Σελήνη.

Κριός. Αισθάνεστε ότι έχετε επενδύσει πολλά στον επαγγελματικό σας χώρο και έχετε αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες με επιτυχία. Τώρα περιμένετε την ανταπόκριση των άλλων να εκτιμήσουν τη δουλειά σας και από ότι φαίνεται τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Κατά τα άλλα, ο νους σας λειτουργεί σε υψηλή συχνότητα, αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει να αρχίζετε να σχεδιάζετε το επόμενο βήμα. Με άλλα λόγια, η φιλοδοξία σας έχει τα πάνω της. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχετε ένα αίσθημα πληρότητας, την επιβεβαίωση του εαυτού σας.

Ταύρος. Η Νέα Σελήνη, στο μέσο του ζωδίου σας, δίνει μια ανανεωμένη ενέργεια για ένα ετήσιο κύκλο για εσάς. Μην ξεχνάτε ότι ο Ουρανός είναι στον Ταύρο, οπότε πάντα έχετε το ατού να ορίσετε τη δική σας πραγματικότητα πέρα από συμβιβασμούς, πάντα με ένα αέρα ελευθερίας και εφευρετικότητας. Τα έχετε βρει με τον εαυτό σας οπότε με την ησυχία της έλλειψης εσωτερικών συγκρούσεων. Σας βλέπω πολύ μαχητικούς να κερδίσετε αυτά που θέλετε, κυρίως στον οικονομικό τομέα. Στους άλλους περνάτε ότι έχετε τον αέρα της επιτυχίας.

Δίδυμος. Η ακριβής αντίθεση Άρη στο ζώδιο σας με το Δία σας κάνει ένα ανεξάντλητο δυναμό ενέργειας. Αισθάνεστε κάτι σαν ένα πρωταγωνιστή θεάτρου που έχει δώσει 3 παραστάσεις σε μια μέρα και ακόμα έχει τη διάθεση για μια ακόμα! Όλη αυτή η ενέργεια δρομολογείται κυρίως στην εκπλήρωση των ονείρων σας για επιτυχία στην καριέρα αλλά μπορεί να πάρει και την έκφραση ενός παράφορου έρωτα που έρχεται ξαφνικά και σας ταξιδεύει σε μαγικούς κόσμους. Εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι το ανοιξιάτικο πνεύμα βράζει μέσα σας.

Καρκίνος. Εσάς σας έχει αγγίξει πολύ το πνεύμα της Ανάστασης και βιώνετε μια πνευματική ανάταση που σας γεμίζει και σας κάνει ευτυχισμένους. Βρίσκετε ότι η ζωή το μόνο που χρειάζεται είναι μια παιδική αθωότητα και έναν αέρα υπέρβασης μέσω της πεποίθησης έχει ο Θεός και όλα πάνε καλά στο τέλος. Στις σχέσεις σας με τους άλλους βιώνετε μια αναγέννηση, ξεπερνάτε πολλά αναχρονιστικά στοιχεία και βγάζετε προς τα έξω έναν εαυτό, μια χρυσή καρδιά. Καθότι όλοι οι πλανήτες είναι πάνω από τον ορίζοντα, καλά πιστεύετε στη γενναιοδωρία της ζωής, θα την έχετε.

Λέοντας. Επικεντρωθείτε στη χαρά της ζωής και στην ιδέα ότι όταν η τύχη σου δουλεύει δεν χρειάζεται να κουνήσεις το χέρι σου, άστα όλα στην Αθήνα. Βιώνετε μια κατάσταση αναγέννησης στις προσωπικές σας σχέσεις σε βαθμό που η καθημερινότητα και οι αναγκαιότητες της σας ζωογονούν, αισθάνεστε χαρούμενοι να βοηθάτε τους άλλους και να κάνετε κάτι χρήσιμο για το ευρύτερο καλό. Ελπίζω το ταίρι σας να μη το διαβάζει αυτό γιατί σας βλέπω για το παιδί για όλες τις δουλειές. Το σημαντικό είναι ότι το κυριαρχικό σας αίσθημα είναι πολύ υψηλό, πολύ σημαντικό για ένα Λέοντα.

Παρθένος. Εσείς επιβεβαιώστε τον εαυτό σας μέσω των επικοινωνιών και τη μαχητικότητα σας στο δημόσιο προφίλ και αφήστε τα υπόλοιπα να κυλήσουν όπως έρχονται. Μην το πιέζετε παραπέρα, είναι πολλές ευεργετικές ενέργειες στον ορίζοντα, κρατήστε μια στάση κάτι σαν δώρο που περιμένετε στο ταχυδρομείο και δεν ξέρετε τι είναι. Εάν περιμένετε η τύχη σας να αλλάξει, να έχετε μια γνωριμία που έρχεται από τα παραμύθια ή ένα καλό νέο που να έρχεται από μακριά ή να σας ανοίξει μακρινούς ορίζοντες.

Ζυγός. Εάν τα οικονομικά τρέχουν ανεβαίνει κανείς συναισθηματικά, γίνεται γενναιόδωρος, αισιόδοξος και αισθάνεται πολύ καλά στα πόδια του. Όταν παραπέρα αυτά αντηχούν και στο ταίρι του έχει κανείς έναν αχτύπητο συνδυασμό. Αυτή είναι η συχνότητα σας αυτές τις ημέρες που σας συντονίζει σε ένα επίπεδο ευτυχίας. Κάτι σαν τους Παρθένου και για σας, χαλαρώστε και απολαύστε τη ζωή, ξεχάστε το εγώ σας και επικεντρωθείτε στους άλλους και το περιβάλλον με μια στωική διάθεση. Και εάν βρίσκετε να διακοσμήσετε το σπίτι σας ή την καθημερινότητα σας με κάτι παραπέρα από τα καθιερωμένα, πολύ καλή ιδέα.

Σκορπιός. Αυτές οι ημέρες διαμορφώνουν δυναμικά μια μεταβατική περίοδο, οπότε καλό θα ήταν να τακτοποιήσετε ό,τι εκκρεμότητες έχετε καθότι πολύ σύντομα το τοπίο ανοίγεται στον ορίζοντα. Ξεκαθαρίζετε στο μυαλό σας τι ακριβώς θέλετε να κάνετε και πως μπορείτε να επιτύχετε. Το σημαντικό είναι ότι αισθάνεστε ότι έχετε τον έλεγχο και ξέρετε τι όρους μπορείτε να επιβάλλετε. Δώστε σημασία στο ευαίσθητο κομμάτι του εαυτού σας και γίνετε πολύ ρομαντικοί, μια ερωτική γνωριμία μπορεί να σας βγάλει έξω από τα ρούχα σας, μην πάει το μυαλό σας μόνο στο πονηρό, να πάει και στο γάμο!

Τοξότης. Όταν το αεροπλάνο απογειώνεται σύντομα μπαίνει στον αυτόματο πιλότο και το ταξίδι στο δρόμο του. Νοιώθετε ότι μπορείτε να αφήσετε τις επαγγελματικές ασχολίες στην άκρη έστω και αν αυτό δημιουργεί κάποιες ανησυχίες στο περιβάλλον σας. Έχετε βάλει πολλά πράγματα σε τάξη στη ζωή και αυτό σας δίνει άνεση να απολαύσετε ένα βαθμό ελευθερίας στην καθημερινότητα. Όποιες οικονομικές υποχρεώσεις ή δυσχέρειες έχετε περνούν στο παρελθόν. Αναζητήστε οικογενειακές στιγμές, θα νιώσετε να βιώνετε μια ρομαντική κινηματογραφική ταινία.

Αιγόκερος. Ο Ωροσκόπος αυτής της Νέας Σελήνης είναι στις τελευταίες μέρες του ζωδίου σας, μια ένδειξη ότι σας παρακινεί να ολοκληρώσετε ό,τι εκκρεμότητες έχετε και να τελειώνετε με αυτές. Ένας Αιγόκερος πάντα αναζητά το αντικειμενικό και το εμφανές, δεν ενδιαφέρεται πολύ για υποκειμενική έκφραση και εσωτερικούς προβληματισμούς. Μην αισθάνεστε άβολα εάν αυτά συμβαίνουν αυτή την εποχή, καλό θα σας κάνει να έχετε στο προσκήνιο και μια άλλη πλευρά του εαυτού σας που δεν είναι γνωστή σε σας. Διαβάστε και λίγο ποίηση, θα βιώσετε ένα πρωτόγνωρο αίσθημα.

Υδροχόος. Έχετε ένα έντονο αίσθημα να ανήκετε, να είστε κομμάτι μιας ευρύτερης πραγματικότητας, να νιώσετε την ατομικότητα σας σας ένα λαμπερό κομμάτι ενός συλλογικού πλαισίου. Θα σκέφτεστε τώρα, τι αλλοπρόσαλλα λέει αυτός, αλλά κάπως έτσι αισθάνεστε και εσείς εάν κάνετε μια εσωστρεφή ατένιση. Εάν από την άλλη δεν σας ελκύει αυτή η ιδέα, ρίξτε το στα σπορ. Δοκιμάστε την τύχη σας στο ρίσκο, αναζητήστε κάτι το συναρπαστικό και το ακραίο. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε μια άλλη επιβεβαίωση του εαυτού σας, ο νικητής με το τρόπαιο που τελικά μέτραγε γι΄αυτόν αν είναι κομμάτι του παιχνιδιού.

Ιχθείς. Πάρτε τα ηνία στα χέρια σας και μην γίνετε ένας καταπληκτικός ηνίοχος στην πορεία της ζωής σας. Δεν είναι τυχαίο που το υπέροχο άγαλμα του Ηνίοχου, αυτού που καθοδηγεί την άλογη δύναμη του άλογου, είναι στους Δελφούς όπου η Πυθία έδινε χρησμούς, με άλλα λόγια προκαθορισμένη πραγματικότητα. Με άλλα λόγια, οι αρχαίοι πίστευαν ότι εμείς καθορίζουμε την πορεία της ζωής μας, μια ποιητική αντίφαση στο πιο φημισμένο μαντείο το οποίο δεν ήταν αφιερωμένο σε ένα χθόνιο θεό σαν το Διόνυσο, αλλά σε έναν ηλιακό θεό, σύμβολο του λόγου και του φωτός, τον Απόλλωνα. Δώστε σημασία σε αυτά τα αρχέτυπα και δείτε τι μπορούν να σημαίνουν για σας. Πάντως ανέβασα πολύ τη στάθμη για το ζώδιο σας σε αυτή τη στήλη, εάν ήταν χειμώνας ακόμη θα σας πρότεινα μια εκδρομή στην Αράχωβα με ένα στοπ οπωσδήποτε στους Δελφούς!

 

zwdia_may1