Η Νέα Σελήνη λαμβάνει χώρα στις 22 μοίρες των Διδύμων στις 10:43 μ.μ. και φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα. Ένας αστρολόγος στην Ελληνιστική Εποχή -τότε που η αστρολογία πήρε την ωροσκοπική μορφή ξεφεύγοντας από την Βαβυλωνιακή που βασίζονταν στην ερμήνευση των πλανητικών φαινόμενων σαν οιωνούς,  έχοντας υπολογίσει την ακριβή ώρα της συνόδου του Ηλίου με την Σελήνη-  θα παρατηρούσε τον νυχτερινό ουρανό εκείνη την στιγμή να δει με μια πρώτη ματιά τι μπορούσε να σηματοδοτεί αυτό το πλανητικό γεγονός ή απλά δεν είχε να πει τίποτα.

Η Βαβυλωνιακή προσέγγιση ήταν διαφορετική. Η άμεση παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού ήταν ακόμα μια μέτρηση στα άμετρα αρχεία που κρατούσαν και όποια πρόβλεψη είχε να κάνει με τους οιωνούς που ήδη είχαν καταγράφει στα αρχεία τους. Ήταν μια διαδικασία όπου το ιερατείο των αστρολόγων εφάρμοζε την γνώση του παρελθόντος και παράλληλα την εκμοντέρνιζε με τις νέες παρατηρήσεις των άστρων και των συμβάντων στον κόσμο τους. Είχαν διαμορφώσει ένα σύνολο οιωνών και αυτοί ήταν οι κανόνες των ερμηνειών τους. Ο ουρανός είχε κάτι το μυστικιστικό.

Στην Ελληνιστική αστρολογία  η απεικόνιση του ουρανού πήρε μια ατομικότητα κάθε στιγμή μέσω του Ωροσκόπου που είναι η μοίρα της Εκλειπτικής που ανατέλλει κάθε στιγμή. Ο ουρανός έχασε το μεγαλείο του σαν κάτι εκεί ψηλά και κατέβηκε στην γη για να γίνει αντικείμενο ανάλυσης του ανθρώπινου νου, μέσω γεωμετρίας , αριθμών και ορθολογιστικής προσέγγισης.  Ο Ωροσκόπος σαν σύλληψη διαμόρφωσε τα 4 κεντρικά σημεία του ωροσκόπιου  που αντιστοιχούν στις 4 κύριες φάσεις του Ήλιου κάθε μέρα, ανατολή, μεσημέρι, δύση, μεσάνυχτα.  Αυτά τα 4 σημεία αποτελούν τα ενεργειακά σημεία του ωροσκόπιου, πλανήτες τοποθετημένοι εκεί σηματοδοτούν γεγονότα ενώ τοποθετημένοι αλλού έχουν πιο ήπιο ρόλο, περιγράφουν κύρια χαρακτηριστικά,  καταστάσεις, διαδικασίες άλλα χωρίς την ορμή να φέρουν γεγονότα.

Κοιτάζοντας τον ουρανό μακριά από τα φώτα της πόλης  την στιγμή της Νέας Σελήνης ο Δίας είναι στο υψηλότερο σημείο, το Μεσουράνημα, επιβλητικός με την φωτεινότητα του. Η Αφροδίτη φωτεινή στην δύση  έχοντας μισή ώρα πριν εξαφανιστεί στον ορίζοντα. Ο Κρόνος  φωτεινός στην ανατολή  10 μοίρες πάνω από τον ορίζοντα. Ο Ελληνιστικός αστρολόγος λοιπόν θα παρατηρούσε αυτές τις επιβλητικές θέσεις των πλανητών στον ουρανό και μετά θα πήγαινε να μελετήσει τον χάρτη με τις μεθόδους του. Αυτή η άμεση παρατήρηση έδινε μια ουσία στην όλη διαδικασία και παράλληλα  έμπνευση για την ερμηνεία της.

Και οι τρεις πλάνητες σε συγκεκριμένα σημεία του ωροσκόπιου υποδεικνύουν ότι είναι  ένας σημαντικός σεληνιακός μήνας. Με τον Δία να κυριαρχεί  στον ουρανό ευτυχία, αισιοδοξία και τύχη  φαίνεται να είναι άπλετα. Η Αφροδίτη δηλώνει νωχέλεια,  άνεση,  ευκαιρίες καλοπέρασης. Ο  Κρόνος που ανατέλλει σηματοδοτεί  ανάγκη για υπευθυνότητα και πραγματισμό.  Μονο και μονο από αυτή την απλή παρατήρηση του ουρανού μπορούμε να κάνουμε άμεσες προβλέψεις όπως ήδη αναφέραμε. Εάν ρωτάτε κανείς κατά ποσό τυχερός  φαίνεται αυτός  ο μήνας , κατευθείαν μπορούμε να πούμε πάρα πολύ. Το αστρολογικό κλίμα είναι ευνοϊκό. Είναι καλό να κάνω αυτό το άνοιγμα είτε επαγγελματικά είτε αισθηματικά; Στη γενικότητα ναι. Καιρός για έρωτα; Απόλυτα.  Η Αφροδίτη σαν νυχτερινό άστρο δίνει πολύ ενέργεια αισθησιασμού. Από την άλλη,  το καθήκον καθήκον,  οι υποχρεώσεις υποχρεώσεις, ο Κρόνος στην ανατολή  σηματοδοτεί ότι εάν γίνει παράβαση,  η τιμωρία θα έλθει. Καιρός να πιω ένα ποτηράκι παραπάνω και να οδηγήσω μετά;  Όχι καλή ιδέα,  το αστρολογικό κλίμα λέει ότι μάλλον θα σε σταματήσει η αστυνομία. Να ξεφύγω λίγο από το κατεστημένο;  Δεν πρόκειται να το ευχαριστηθείς, το κατεστημένο έχει τα πάνω του τώρα.

Ο Πλούτωνας δεν είναι ορατός αλλά ανατέλλει την στιγμή της Νέας Σελήνης. Οπότε τα στοιχεία της πίεσης,  της δραστικής  μεταμόρφωσης,  του ελέγχου,  του βάθους έρχονται στο προσκήνιο. Καιρός να πω ότι είμαι αυτός που είμαι και σε όποιον αρέσω; Το κλίμα είναι ευνοϊκό. Θέλω περισσότερο πάθος στην σχέση μου; Καλή εποχή. Κάπου θα ήθελα να πω στο ταίρι μου να είμαστε πιο χαλαρά,  να μην είμαστε πιεστικοί ο ένας στον άλλο. Ξέχνα το, μάλλον θα νοιώσεις την πίεση να σου κλείσει το τηλέφωνο ή την πόρτα στα μούτρα.

Αυτά σαν μια εισαγωγική άποψη. Ας δούμε  τα επιμέρους ζώδια τώρα.

Κριός. Ο επαγγελματικός σας εαυτός είναι στο προσκήνιο. Τα πράγματα κινούνται πολύ σε αυτό τον χώρο, κυριαρχεί ένα αίσθημα ότι τελικά θα πετύχετε αυτό που θέλετε. Ενεργείτε με το δικό σας ασυμβίβαστο και εφευρετικό τρόπο. Ξέρετε πολύ καλά τι θέλετε, έστω και εάν περνάτε μια φάση που τα πράγματα φαίνονται κολλημένα, εσείς έχετε υψηλό ηθικό. Βρίσκετε τις στιγμές στο σπίτι πολύ μοναδικές.

Ταύρος. Είναι μια μεταβατική φάση για σας, γίνεστε πολύ πιο φιλόδοξοι και επιδεικτικοί. Αρκετά με το χαμηλό προφίλ και τον έντονο συναισθηματισμό,  θέλετε να φανείτε περισσότερο και να λάμψετε. Κομμάτι αυτής της διάθεσης,  ζητάτε περισσότερο άνεση και καλοπέραση στο σπίτι. Τα οικονομικά σας φαίνεται να παίρνουν καινούργια ώθηση, όσο για το ταίρι σας έχει μια έκπληξη που θα σας κάνει να πετάξετε στα σύννεφα.

Δίδυμος. Για σας έχουμε μια εργασία για το σπίτι. Διαβάστε την όλη εισαγωγή, έχει ιδιαίτερο νόημα για σας καθότι η Νέα Σελήνη λαμβάνει χωρά στο ζώδιο σας. Καθότι το κάθε ζώδιο έχει μια Νέα Σελήνη κάθε χρόνο,  αυτή που λαμβάνει χώρα σε αυτό λέει αρκετά για τον επόμενο χρόνο. Οπότε τα γραφόμενα της εισαγωγής είναι κάτι και σαν ετήσια πρόβλεψη για σας μέχρι τον επόμενο Ιούνιο. Απ’ ότι φαίνεται θα είναι η χρονιά σας.

Καρκίνος. Ο Ερμής πέρασε στο ζώδιο σας, κάνοντας σας πιο συναισθηματικούς και πιο στοχαστικούς.  Αναζητάτε να εκφράσετε τα πιο εσώτερα κομμάτια του εαυτού σας, να δώσετε περισσότερη συγκρότηση στον εαυτό σας. Παράλληλα έχετε μια έντονη δημιουργική διάθεση,  κάπου σας έχει πιάσει μια περίεργη φιλοσοφική τάση. Ξεφύγετε από όποια παρόρμηση να κατηγορείτε το ταίρι σας,  αυτή την εποχή είναι πιο υπεύθυνο από εσάς.

Λέοντας. Έντονα τα δυναμικά για σας. Η Αφροδίτη εισέρχεται στο ζώδιο σας οδεύοντας σε μια συνοδό με τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης. Αυτή την εποχή διαμορφώνονται οι καταστάσεις που θα δώσουν περισσότερη ομορφιά, άνεση και αγάπη στη ζωή σας. Στον οικογενειακό σας χώρο τα πράγματα τρέχουν γρήγορα, φαίνεται κάποια καταξίωση που θα σας ανεβάσει κοινωνικά.  Αποφύγετε διαμάχες με το ταίρι σας,  κάποιος πρέπει να κάνει τις αγγαρείες.

Παρθένος. Κάπου είστε σαν ψάρι έξω από το νερό. Σας πιάνει μια ανεξήγητη ερωτική διάθεση ή μια διάθεση για δημιουργικότητα και χόμπι που δεν καταλαβαίνετε από που έρχεται. Πιθανότητα να έλθει μέσω της γνωριμίας με ένα άτομο που φαίνεται σε σας σαν να ήρθε από τον χώρο της φαντασίας. Πάντως στα επαγγελματικά φαίνεται να πετυχαίνεται κάποιους στόχους. Τα μάτια σας ανοιχτά μπορεί να είναι και ένα τζίνι σε ένα μπουκάλι που θα βρείτε στην παραλία!

Ζυγός. Ανταμείβεστε πολύ καλά περισσότερο απ ότι φανταζόσαστε από την δουλειά σας, το αίσθημα είναι τόσο έντονο που επισκιάζει όλα τα άλλα. Αυτό σας κάνει να αισθάνεστε πιο ελευθέρα και σας φέρνει σε μια διάθεση να σταθεροποιήσετε αυτή την κατάσταση, καιρός να επενδύσετε σε αυτό το χαμόγελο της τύχης. Και μάλλον αυτό κάνετε, έχετε πολλά σχέδια στο μυαλό σας,  ένιαι ευνοϊκός καιρός να τα υλοποιήσετε.

Σκορπιός. Μια ενδιαφέρουσα εποχή για σας, γεμάτη με μια διάθεση για φλερτ. Έντονο το αίσθημα κατά πόσο γοητευτικοί είστε και μια τάση να παρουσιάζεστε στους άλλους με μια εκκεντρικότητα σαν να είστε κάτι το μοναδικό και η μοναδική ευκαιρία. Ένας ναρκισσισμός που δουλεύει για σας, η τύχη φαίνεται να σας ευνοεί. Ακολουθείσθε τις παρορμήσεις σας για περιπέτεια.

Τοξότης. Βιώνετε μια ιδιαίτερη εσωτερική ευτυχία, κάτι σαν να είστε σε ένα εξωτικό νησί όπου ζείτε την υπέρβαση και θα θέλατε να μένατε πάντα εκεί. Δεν σας νοιάζουν και πολλά. Τα οικονομικά σας φαίνεται να απαιτούν την προσοχή σας όπου φαίνονται κάποιες πιεστικές υποχρεώσεις, άλλα εσάς δεν φαίνεται να σας απασχολεί. Είστε στη συχνότητα της θετικής σκέψης, κάπου θα έχετε ένα δείγμα της αποτελεσματικότητας της.

Αιγόκερος. Έχετε συναίσθηση της δύναμης και των θεμελίων σας, ξέρετε που στέκεστε και το τι μπορείτε να κάνετε. Πολύ σημαντικό, έχετε κάποιες προκλήσεις στις προσωπικές σχέσεις που απαιτούν να ξοδέψετε κάποιο χρόνο σε επαφές για να βάλετε τα πράγματα σε τάξη. Έχετε πολύ δεξιότητα στην διπλωματία αυτή την εποχή, μπορείτε να μιλάτε και παράλληλα να απαγγέλνετε ποίηση, θα μαγέψετε τους άλλους. Κρατείστε τα μάτια σας σταθερά στους στόχους σας.

Υδροχόος. Νοιώθετε ότι πρέπει να είστε συνέχεια στο πόδι κάτι σαν μια μηχανή που δεν σταμάτα. Τα πράγματα δουλεύουν για σας, οι δουλειές πάνε καλά και καλυτέρα, σας πιάνει μια μανία να το κυνηγήσετε όσο μπορείτε, στη βράση κολλάει το σίδερο. Και έχετε δίκιο, ανταμείβεστε πολύ καλά, τόσο που κοιτάτε πως θα τα ξοδέψετε, θέλετε όμορφες και γεμάτες στιγμές στην ζωή σας.

Ιχθείς. Εσείς είστε σε μια φευγάτη διάθεση, θέλετε να ξανοιχθείτε σε νέους ορίζοντες, να βιώσετε κομμάτια της φαντασία σας, να κάνετε κάποια όνειρα πραγματικότητα,  να κτίσετε ένα θεμέλιο που θα είναι εκεί να στηρίξετε το μέλλον σας. Είστε πολύ εύστροφοι , ξέρετε να διακρίνετε και συντονίζεστε στο όλο πλάνο να διαγράψετε τις φιλοδοξίες σας και παράλληλα να τους δώσετε ιδεολογική βάση. Κάτι έντονο μέσα σας σας παρακινεί.

NM-Jun-13-2018