Νέα Σελήνη στις 26 μοίρες των Ιχθύων. Κατά τον Πτολεμαίο τον Τετράβιβλο, που αποτελεί κύρια πηγή της αρχαίας αστρολογίας, η Νέα Σελήνη ή Πανσέληνος- πριν την Εαρινή Ισημερία- ήταν ο κύριος οιωνός για να ερμηνευτεί το νέο ηλιακό έτος. Το οποίο, άρχιζε με την ανατολή του Ήλιου, όταν η νύχτα ήταν ίση με τη μέρα και μετά ολοένα και λιγότερη μέχρι το θερινό ηλιοστάσιο. Με λίγα λόγια πλησιάζουμε το πλανητικό γεγονός που γιορτάζει την νίκη της μέρας και του φωτός απέναντι στη νύχτα με το σκότος. Πρόκειται για μια αναγέννηση η οποία φαίνεται τόσο πολύ στη φύση με την ορμητική επέλαση της Άνοιξης. Πόσο μελαγχολικός μπορεί να είναι κάποιος την Άνοιξη; Ποιος μπορεί να αντισταθεί στον ερωτισμό των λουλουδιών και του πράσινου που ξεφυτρώνει παντού; Με άλλα λόγια ας αφεθούμε στο ρομαντισμό της ατμόσφαιρας και ας χάσουμε τα μυαλά μας στην πλημμύρα των αισθήσεων. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά ταιριάζουν πλήρως στην επιρροή των Ιχθύων που φιλοξενούν τη Νέα Σελήνη. Παραπέρα, σύμφωνα με τον Πτολεμαίο, αυτό το νέο έτος οι Νέες Σελήνες θα έχουν περισσότερο βάρος από τις Πανσελήνους. Σηματοδοτούν καταστάσεις ισορροπίας και νέες εξελίξεις. Αυτό το έτος θα είναι ιδιαίτερα παραγωγικό καθώς πολλά πράγματα θα δρομολογηθούν και  πολλοί σπόροι θα φυτευθούν για μελλοντική καρποφορία. Οπότε μην περιμένουμε τόσο συγκομιδές αυτό το χρόνο αλλά νέες καλλιέργειες που μας προσδίδουν νέες οπτικές.Καιρός για δουλειά, έστω και αν αρχίσουμε με λίγη ονειροπόληση!

Κριός.  Είναι μια έντονα μεταβατική περίοδος για εσάς. Έχετε όλο το περιθώριο να ολοκληρώσετε πολλές καταστάσεις και να περάσετε σε ένα νέο πεδίο δραστηριότητας όπου είστε πιο εύστοχοι, φιλόδοξοι και αποτελεσματικοί. Ξεφεύγετε από μια ατμόσφαιρα αβεβαιότητας και ενός συναισθηματισμού που σας μπερδεύει. Βρίσκεστε σε μια ζώνη σιγουριάς και ξεκάθαρων ορίων έστω και αν αυτό εμπλέκετε με την ερωτική σας διάθεση και τον βαθμό που θέλετε να διασκεδάζετε. Έχετε μια αισιόδοξη οπτική και έναν οραματισμό που σας χαρίζει γοητεία.

Ταύρος. Τα επαγγελματικά και οι φιλοδοξίες σας γεμίζουν τις μέρες. Κάνετε μεγάλα σχέδια, ισορροπείτε τους παράγοντες και εμπνέεστε από παρορμητικές σκέψεις. Έχετε γενικότερα μια διάθεση για γρήγορα αποτελέσματα και ικανοποίηση. Φαίνεται ότι όπου και να κοιτάξετε όλα είναι εκεί για εσάς. Έτσι, εάν έχετε διάθεση για φλερτάρισμα θα σας φαίνεται ότι το αντίθετο φύλο ανυπομονεί για το βλέμμα σας και την προσέγγισή σας. Να είστε άνετοι και χαλαροί μόνο μην το παρακάνετε. Δηλαδή, μην κλείσετε δυο ραντεβού ταυτόχρονα καθώς σαν Ταύροι θα θέλετε να είστε και στα δύο συνεπείς.

Δίδυμος. Θέλετε να εκφράσετε την αυθεντικότητα και την ελευρία σας με έναν παρορμητικό τρόπο. Με φλογερές εκφράσεις, έντονο συναισθηματισμό και επιθυμία αυτοεπιβεβαίωσης. Επιζητείτε την παρέα φίλων, ομοϊδεατών και θέλετε να συζητήσετε για σοβαρά θέματα και να επιδιώξετε μια ευρύτερη οπτική. Το κίνητρο είναι να διευρύνετε  την ζώνη άνεσής σας ώστε να μπορείτε να κάνετε μεγαλύτερα σχέδια για να φτάσετε σε ένα νέο επίπεδο κυριαρχίας, λάμψης και επιτυχίας. Η τύχη σας ευνοεί και τα κοπλιμέντα πέφτουν βροχή καθώς η Αφροδίτη βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ερμή.

Καρκίνος. Είστε έντονα συναισθηματικοί και ρομαντικοί. Έχετε μια εσωστρέφεια καθώς επιζητάτε την θαλπωρή της εσωτερικής μοναξιάς. Αναζητάτε έναν αιθέριο και συνάμα φανταστικό τρόπο για να εκφράσετε τα αισθήματα αγάπης σας. Περνάτε μια ωραία φάση ωρίμανσης και ξεκαθαρίζετε την θέση σας σε σχέση με πολλές υποχρεώσεις αλλά και υποσχέσεις που θέλετε να δώσετε. Οπότε, φαίνεται ότι κερδίζεται μια ηρεμία και αναζωογόνηση που σας γεμίζει και σύντομα θα σας κάνει πιο ενεργητικούς και δραστήριους. Με λίγα λόγια ασυγκράτητους.

Λέοντας. Θέλετε να επιβληθείτε και να επιβάλλετε την γνώμη σας με το ζόρι ώστε να επιβεβαθιωθείτε μέσω της αναγνώρισης των άλλων. Είστε λίγο ευάλωτοι και σας διέπει μια υπερευαισθησία σχετικά με το αν καταφέρνετε να κάνετε κάτι πέρα από τα συνηθισμένα και το αν ξεχωρίζετε. Πρόκειται για ένα αίσθημα πολύ γηγενές για εσάς τους Λέοντες. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο μάλλον κυνηγάτε και ένα φλερτ στο οποίο δεν μπορείτε να καταλάβετε τι σας γοητεύει αλλά δεν σας νοιάζει καθώς θέλετε να ζήσετε την εμπειρία. Οι δεσμευμένοι εκφράζετε αυτή την ενέργεια με παράφορες εκφράσεις και διάθεση για περιπέτεια.

Παρθένος. Αισθάνεστε λες και είστε σε ένα κυνήγι θησαυρού αναζητώντας μια ρομαντική αγάπη. την τύχη σας σε ορίζοντες που δεν φανταζόσασταν ή καινούργιες δραστηριότητες που σας συναρπάζουν γιατί φλογίζουν το νου και ευχαριστούν την καρδιά σας. Πιστέψτε στον εαυτό σας και γίνετε λίγο εγωιστές και παρορμητικοί. Μην διστάζετε καθώς η σύνοδος Ερμή με Αφροδίτη διορθώνει την τύχη και όλα όσα εσείς μπορεί να παραβλέψετε. Η έκφρασή σας έχει κάτι το φευγαλέο και το σαγηνευτικό. Εάν είστε στο χώρο των πωλήσεων μάλλον αισθάνεστε ότι το κυνήγι θησαυρού πάει καλά.

Ζυγός. Η Αφροδίτη στον Κριό σας κάνει πιο παρορμητικούς και ενθουσιώδεις από ότι είστε συνήθως. Χάνετε λίγο την ισορροπία και το τακτ σας και εκφράζεστε πιο επιθετικά και με λόγια που ίσως τα μετανιώσετε μετά. Ταυτόχρονα βέβαια έχετε και μια γοητεία αλλά και διπλωματία. Έτσι, όλοι βγαίνουν κερδισμένοι αφού καταφέρνετε να πλασάρετε την άποψή σας με ένα τόνο που παραξενεύει τους άλλους αλλά έχει μια ζεστασιά που τους κατακτά. Στα επαγγελματικά σας διαφαίνονται καινούργιες προοπτικές, ίσως μια πρόταση να είναι στον ορίζοντα.

Σκορπιός. Νομίζετε ότι ο άνεμος είναι ούριος, η παλίρροια ανεβαίνει και έχει φτάσει ο καιρός να ανοίξετε τα πανιά σας. Νοιώθετε ότι είναι καιρός να εξερευνήσετε νέες δημιουργικές δραστηριότητες που θα σας ευχαριστούν πολύ περισσότερο και παράλληλα θα σας δίνουν μεγαλύτερη κυριαρχία στις καθημερινές συνθήκες εργασίας και ένα αίσθημα  ότι μπορείτε να διαμορφώσετε τον προσωπικό σας χώρο όπως ακριβώς εκφράζει το βαθύτερο είναι σας. Με λίγα λόγια είστε κάτι σαν τον καπετάνιο που βγαίνει από τη σκουριά του λιμανιού και βρίσκει τον εαυτό του.

Τοξότης. Νοιώθετε σαν τον αθλητή που είναι έτοιμος να τερματίσει και να κερδίσει το τρόπαιο. Φαίνεται ότι τον τελευταίο καιρό έχετε εργαστεί πολύ με ενθουσιασμό και πολλά όνειρα γι΄αυτό και αξίζετε την ανταμοιβή που έρχεται σύντομα. Κάποιους συμβιβασμούς που έχετε κάνετε παρέρχονται και μπορείτε να χαλαρώσετε. Άξιζαν τον κόπο καθώς χρειαζόντουσαν λόγω αναγκών και για να πετύχετε κάτι σημαντικό στην καριέρα σας. Η Άνοιξη λοιπόν μπαίνει για εσάς με ένα όμορφο στεφάνι νικητή.

Αιγόκερος. Ήσυχος καιρός για εσάς. Η δουλειά φαίνεται να έχει πάρει το δρόμο της και μπορείτε να ασχοληθείτε με λεπτομέρειες και να ξεσκονίσετε κάποια πράγματα που δεν μπορούσατε να παρατηρήσετε πριν λόγω έλλειψης χρόνου. Αφεθείτε στην απόλαυση των καθημερινών στιγμών και αρχίστε λίγη γυμναστική. Με τον Άρη στο ζώδιό σας σύντομα ετοιμαστείτε για πολύ δραστηριότητα.

Υδροχόος. Εσείς επικεντρώνεστε περισσότερο στις σχέσεις σας και τα δυναμικά που εμπλέκονται καθότι θεωρείτε ότι κάπου έχετε κάποιες δουλειές να τελειώσετε. Αν δεν κλείσετε αυτούς τους λογαριασμούς δεν μπορείτε να συνεχίσετε καθώς αισθάνεστε ότι κάτι σας επιβραδύνει. Είστε λίγο ανυπόμονοι, επικεντρωμένοι στην επιτυχία. Το γεγονός ότι κάνετε μερικές θυσίες και δεν βλέπετε ανταπόδοση σας πειράζει σε ένα βαθμό. Με λίγο τακτ και αυτοσυγκράτηση φαίνεται ότι όλα κινούνται ήρεμα και καταφέρνετε να περάσετε μερικές πολλές όμορφες στιγμές.

Ιχθείς. Εσείς θα θέλατε να ξεχυθείτε στα λιβάδια και να αφεθείτε στη φύση. Ωστόσο, οι ανάγκες των υποχρεώσεων σας  κρατάνε πίσω και κοιτάτε πως θα τις τακτοποιήσετε για να μπορέσετε να νοιώσετε πιο ελεύθεροι. Η Νέα Σελήνη σας ζητά περισσότερο να πάρετε αποφάσεις και να δρομολογήσετε κάποια πράγματα. Μην πέσετε με τα μούτρα σε αυτές, χαλαρώστε και απλά δώστε προσοχή στις προτεραιότητες. Γεμάτοι αισιοδοξία όπως είστε μάλλον θα απολαύσετε ωραίες ανοιξιάτικες μέρες και μερικές στιγμές πάθους με λίγη τύχη.

NM-Mar-17-2018