Έκλειψη της Σελήνης στις 11 μοίρες του Λέοντα. Κατά μέσο όρο τα ζώδια αρχίζουν στις 21 του μήνα , συν 11  ( οι παραπάνω μοίρες )  ίσον 32 , οπότε αυτοί από εσάς που έχετε γεννηθεί  29 ενός μήνα και μετά ή την αρχή ενός μέχρι τις 3,  έχετε κάποια όψη της έκλειψης με τον Ήλιο σας. Η έκλειψη είναι πολύ δυναμική ενεργεία,  είναι η ενέργεια της Πανσέληνου πάρα πολύ ενισχυμένη. Ο Ήλιος και η Σελήνη ευθυγραμμίζονται πολύ κοντά στην εκλειπτική η όποια είναι το κύριο στοιχείο στην αστρολογία, είναι η πορεία του Ηλίου που καθορίζει τα όλα αστρολογικά δυναμικά. Μπορούμε να φανταστούμε ζωή χωρίς τον Ήλιο; Και η νύχτα με το περιοδικό της φως της Σελήνης είναι το έτερο ήμισυ, ναι μεν σκοτεινή αλλά ανοίγει την αυλαία του σύμπαντος με τα αστέρια και τους σχηματισμούς τους.  Μπορείτε να φανταστείτε τι φτωχός θα ήταν ο κόσμος μας εάν το φως του Ηλίου ήταν 24 ώρες συνέχεια και δεν είχαμε ιδέα ότι υπάρχει το σύμπαν μαζί με εμάς; Ο Ήλιος συμβολίζει την λογική, την πραγματικότητα,  την ζωή, την αλήθεια ενώ η Σελήνη το υποσυνείδητο, το συναίσθημα, την φαντασία, το μυστήριο. Στην έκλειψη αυτές οι ενέργειες  έρχονται σε αντίθεση γι αυτό και έχουν πάντα μια ερωτηματική φύση κατά ποσό ευεργετικές είναι. Στη βάση οι εκλείψεις ταρακουνούν τα πράγματα, κάνουν τις καταστάσεις να κινούνται , εκεί που έχουμε κολλήσει ή ήμαστε αβέβαιοι βρίσκουμε τον εαυτόν μας να κάνει κάτι.

Ο Ήλιος είναι στην ίδια νότια απόκλιση με το Δια και την Αφροδίτη, κάτι που φέρνει τους τρεις πιο τυχερούς πλάνητες μαζί και δίνει ευχάριστη ενέργεια για το επόμενο δεκαπενθήμερο. Οι κινήσεις που κάνουμε πάνε καλά και αισθανόμαστε πολύ ανεβασμένοι. Από την άλλη,  ο Ερμής, Κρόνος, Πλούτωνας και Ωροσκόπος ευθυγραμμίζονται στις 21 με 22 μοίρες απόκλισης ,  μια μονάστρια που ερμηνεύεται καιρός για σοβαρές αποφάσεις και να κάνουμε μεγάλα σχέδια που θα εμπνεύσουν το μέλλον μας.

Αυτή η Πανσέληνος είναι ένα μπλε φεγγάρι που σημαίνει αυτός το έτος έχει 13 Πανσέληνους. Αστρολογικά  αυτό υπονοεί έντονη συναισθηματική ενέργεια και πολλές αλλαγές. Επιπλέον το φεγγάρι θα φαίνεται κατά 14% μεγαλύτερο καθότι θα είναι πολύ κοντά στη γη. Ένα μοναδικό φαινόμενο  που συνδυαζόμενο με την έκλειψη και το μπλε φεγγάρι  έχει να γίνει για 150 χρόνια. Η έκλειψη δεν θα είναι ορατή αλλά το φεγγάρι θα ανατείλει έντονα μεγάλο, κάτι πολύ ρομαντικό και μυστηριώδες. Βρείτε ένα καλό σημείο να βλέπει την ανατολή και απολαύστε αυτή την μοναδική στιγμή.

Για τους Κριούς η έκλειψη τριγωνίζει το ζώδιο σας οπότε είναι περίοδος ευδοκίμησης και ολοκλήρωσης κάποιων επαγγελματικών δραστηριοτήτων. Αυτό σας κάνει ευτυχισμένους και  αισθάνεστε πολύ τυχεροί που τελικά έχετε μια έκβαση που σας ικανοποίει. Αλλά δεν έχετε ησυχία, με τον Άρη νεοεισερχόμενο στον Τοξότη κοιτάτε πως θα ξανοιχτείτε ξανά. Ο ορίζοντας φαίνεται εύφορος, ο κυβερνήτης του Άρη ο Δίας είναι πολύ ισχυρός και μαζί με την Αφροδίτη θέματα αισθηματικά και οικονομικά θα σας χαμογελάσουν με την έκβαση τους.

Για τους Ταύρους θα έλεγα αφεθείτε σε ειρηνικά αισθήματα και σε αναπολήσεις, χωρίς κάποια πίεση να κάνετε κάτι. Τα πράγματα δουλεύουν για σας, το μονο που φαίνεται ότι θα πρέπει να κάνετε είναι να τα αφήσετε να κυλήσουν , κάτι που είναι προς το συμφέρον σας καθότι τα άστρα είναι πολύ ευνοϊκά για σας. Η προσωπικότητα σας βγαίνει προς τα έξω με μια διαφορετική γοητεία γεμάτη δροσιά και ενθουσιασμό.  Αυτό σας παρακινεί να κινηθείτε σε φιλικό περιβάλλον και να περνάτε καλά, μοιράζοντας πολλά. Με λίγα λόγια έχετε άνετες καταστάσεις και πολλά χάδια.

Για σας τους Δίδυμους καιρός να αράξετε από το να είστε στο πόδι συνέχεια. Ο Ερμής είναι στο τέλος του Αιγόκερου σχεδόν στον Υδροχόο, που σημαίνει ολοκλήρωση κάποιων καταστάσεων κυρίως με σχέσεις και συνεργασίες σε θέματα καριέρας  που απαιτούσαν πολύ υπευθυνότητα και πέρασμα σε ένα πιο άνετο περιβάλλον με περισσότερη ελευθέρια κινήσεων και ξενοιασιά. Μπαίνοντας στον Υδροχόο βρίσκει την Αφροδίτη και τον Ήλιο εκεί, οπότε θα νοιώσετε μια ανανέωση και μια αναγέννηση στις αισθηματικές σας επιθυμίες.

Φαίνεται ότι αυτή η έκλειψη δίνει πολλή ενέργεια στους Καρκίνους να ταχτοποιήσουν πολλά οικονομικά θέματα και κυρίως να ξεφύγουν από κάποιες οικονομικές υποχρεώσεις. Νοιώθετε μια ανανέωση,  θέλετε να επιβεβαιωθείτε μέσω των επιτυχιών σας τις όποιες τις ορίζετε με απτά αποτελέσματα. Όσο και να θέλετε να είστε συγκρατημένοι νοιώθετε κάτι το παράφορο, κάτι σαν να παίζετε στο καζίνο και να κερδίζετε συνέχεια. Ότι και να γίνεται, κερδίζετε και στην αγάπη επίσης.

Οι Λέοντες πρέπει να νοιώθετε μια παράξενη ενέργεια, κάτι να ξεχειλίζει μέσα σας και να ζήτα να το εκφράσετε με πάθος και ζήλο. Βρίσκετε τον εαυτόν σας έντονα αφοσιωμένο στα οικονομικά σας και στο τι θέλετε να αποκτήσετε περισσότερο σαν ένδειξη και επιβεβαίωση για την προσωπικότητα σας. Η Αφροδίτη μαζί με τον Ήλιο σας χαμογελά και σας προκαλεί να είστε πολλοί κοινωνικοί , ένα ερωτικό ένστικτο ζήτα τις ευκαιρίες να εκφραστεί. Η τύχη σας ευνοεί, εμπιστευτείτε την διαίσθηση σας.

Εσείς οι Παρθένοι είστε σε μια στάση αναμονής, μια μεταβατική περίοδο οπού το σκηνικό αλλάζει από μια ατμόσφαιρα εργασιακής συνείδησης  και οργάνωσης σε μια διάθεση για περισσότερη ελευθερία και ατημέλητη έκφραση.  Συναισθηματικά έχετε καταφύγιο στην αίσθηση των υποχρεώσεων σας  και των καθηκόντων σας , αλλά σύντομα θα αισθανθείτε ότι ήταν μια περίοδος σαν να ήσασταν κλειστοί στο σπίτι λόγο κακοκαιρίας και τώρα είναι η ώρα να βγείτε έξω και να απολαύσετε τις μέρες σας.

Οι Ζυγοί φαίνεται να νοιώθετε ωραία με τον εαυτόν σας και την θέση σας στον κοινωνικό ιστό. Βρίσκετε ότι στέκεστε καλά στα πόδια σας και έχετε όλα τα προσόντα να χειριστείτε τις καταστάσεις,  κάτι που σας κάνει να νοιώθετε κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Βγαίνετε προς τα έξω πολύ γοητευτικοί με μια μοναδική αίσθηση,  μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε στις συναλλαγές σας ή εάν βρεθείτε σε ένα κλαμπ τα ματιά θα πέφτουν πάνω σας. Να είστε ο εαυτός σας, δεν χρειάζεται να το προσπαθήσετε.

Οι Σκορπιοί είστε συντονισμένοι στα φλερτ σας,  να κάνετε ευχαρίστα και δημιουργικά πράγματα, με μια παιδιάστικη αμέλεια, έχοντας μια ανανεωμένη αισιοδοξία. Καθότι το ζώδιο σας τετραγωνίζει τον άξονα της Πανσέληνου, να περιμένετε πολλές αλλαγές στην καθημερινή σας δραστηριότητα με τα πράγματα να αρχίζουν να κινιούνται περά από τη ρουτίνα και στα ερωτικά έντονες καταστάσεις, πολύ πάθος και παρόρμηση στο βαθμό που είστε έτοιμοι να δώσετε δακτυλίδι.

Ο Δίας στον Σκορπιό δίνει στους Τοξότες ένα βάθος που δεν είναι συνηθισμένο για σας. Προτιμάτε συνήθως μια αδέσμευτη εσωτερικότητα  γαρνιρισμένη με ένα αέρα περιπέτειας  χωρίς όρια. Με τον Δια εκεί αυτή η διάθεση γίνεται εσωστρεφής και σας κάνει πιο συγκρατημένους αλλά πιο πολύ βαθυστόχαστους  και επιρρεπείς να πιστεύετε περισσότερο.  Ο Άρης στο ζώδιο σας κάνει πολύ δυναμικούς  και  αποφασιστικούς, έτοιμους να δουλέψετε και να ενσωματώσετε τις παραπάνω ενέργειες στη ζωή σας.

Οι Αιγόκεροι είστε σε μια φάση που παίρνετε τη ζωή πολύ σοβαρά, ποιοι είστε, το τι θέλετε, ποιοι είναι οι άλλοι και πως θεμελιώνετε τις σχέσεις σας.  Καθώς ο Κρόνος πλησιάζει τον Πλούτωνα δημιουργεί ένα τοπίο μπροστά σας που ζήτα μεγαλεπήβολα σχέδια και επιδιώξεις. Είναι έντονες αυτές οι πλανητικές ενέργειες και απαιτούν να ξεφύγετε από τα προσωπικά σας όρια και να δείτε τον εαυτόν σας σε μια ευρύτερη εικόνα.  Για την ώρα ο Ερμής φεύγει από το ζώδιο σας οπότε χαλαρώνετε από τις πολλές σκέψεις  και τις ανησυχίες. Πάντως οι άλλοι σας βρίσκουν πολύ επιβλητικούς και ασυμβίβαστους.

Η σύνοδος τη Αφροδίτης με τον Ήλιο στον Υδροχόο  τονισμένη με την έκλειψη  φαίνεται  να σας δίνει μια ρομαντική άποψη για τη ζωή σας και να σας χαρίζει αρκετή εύνοια και ευχαρίστηση. Τα πράγματα φαίνονται εύκολα για σας, δεν καταλαβαίνετε γιατί οι άνθρωποι προσπαθούν, ενώ με την κατάλληλη προοπτική όλα γίνονται σαν να είναι απλά. Μπορείτε να  πετύχετε πολλά αυτόν τον καιρό,  κάντε τολμηρές κινήσεις στα επαγγελματικά σας  και απαιτείστε την οικονομική σας ικανοποίηση, είστε στη μεριά του λαβείν.

Οι Ιχθείς βρίσκετε τον εαυτόν σας στην ατμόσφαιρα των ήμερων, νοιώθετε ότι πολλά που συμβαίνουν απηχούν σε σας , νοιώθετε το περιβάλλον πολύ φιλικό. Βέβαια έχετε κάτι πολύ καλό στα επαγγελματικά σας , κάτι σαν ένα όνειρο που βγήκε αληθινό,  οπότε έχετε κάθε λόγο να βλέπετε τον κόσμο με μια ειδυλλιακή διάθεση. Παραπέρα  έχετε ευκαιρίες να το διασκεδάσετε και να ξεφύγετε από τα τετριμμένα,  έχετε μια πληθωρική και γοητευτική αύρα,  θα είστε ένας αέρας δροσιάς στις παρέες σας.

 

Eclipse-Jan-31-2018-Athens