Κύριο αστρολογικό γεγονός γι’ αυτό το δεκαήμερο είναι η ολική έκλειψη Ηλίου στις 21 Αυγούστου στις 28 μοίρες του Λέοντα, η οποία για την Ελλάδα θα λάβει χώρα στις 9 και μισή το βράδυ, αμέσως μετά τη δύση Ηλίου. Η χρονική στιγμή δηλώνει ότι η επίδραση της θα είναι μειωμένη για την Ελλάδα, θα επηρεάσει κυρίως μικρό καταστάσεις που χρειάζονται κάποια επιδιόρθωση για να τεθούν στο ράφι, εργατικά θέματα θα έλθουν στο προσκήνιο οπότε περιμένετε απεργίες μετά την ανανέωση των συνδικαλιστικών στοιχείων στις διακοπές τους και δύσκολες καταστάσεις για την εξουσία, μια παρομοίωση που ταιριάζει είναι θα βρεθούν μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης. Αυτό το λέω παρατηρώντας ότι το Μεσουράνημα της Έκλειψης είναι στη 1 μοίρα του Αιγόκερου με τον Κρόνο να το έχει περάσει πριν 40 λεπτά της ώρας και τον Πλούτωνα να το περνάει σε 64 λεπτά. Και οι δυο πλανήτες είναι δύσκολοι, ο Κρόνος  είναι ο αυστηρός δικαστής, η απολογία που οφείλουμε από τα έργα μας και ο Πλούτωνας δείχνει πολύ ένταση και μαζικές καταστάσεις. Καθώς είναι ο κυβερνήτης του 8ου οίκου, σημαίνει ότι οι οικονομικές υποχρεώσεις του κράτους είναι επιτακτικές και το τετράγωνο με το Δια στο 7ο οίκο σημαίνει πολύ αντίδραση. Το καλό όπως ανέφερα είναι ότι δύναμη της Έκλειψης θα είναι μικρή για την Ελλάδα οπότε μην περιμένουμε συνταρακτικά γεγονότα και εάν διαβάζετε στον τύπο κάτι τέτοιο μάλλον οι λέγοντες απλά λένε τις φαντασίες τους. Το προσκήνιο αυτής της Έκλειψης είναι στις ΗΠΑ καθότι η πορεία της Έκλειψης την διασχίζει από τον Ειρηνικό έως τον Ατλαντικό. Πιστεύω ότι το κύριο γεγονός που θα φέρει στην επιφάνεια πληροφορίες που κρατιώντουσαν μυστικές και πάρα πολλές αποκαλύψεις γύρω από τον Πρόεδρο καθότι η Έλλειψη πέφτει πάνω στον Ωροσκόπο του. Στο γενέθλιο του χάρτη έχει σύνοδο Άρη με τον Ωροσκόπο του οπότε διόλου απίθανο να κάνει μια απερίσκεπτη πολεμική κίνηση.

Η Έκλειψη πέφτει κοντά στο βασιλικό άστρο Ρέγκουλους, ένα πολύ τυχερό άστρο που δίνει πολλές τιμές. Ο Λέοντας σαν ζώδιο στο χάρτη του καθενός αντιπροσωπεύει τις καταστάσεις που συνδέονται με την αίσθηση ισχύος μας, εκεί που θέλουμε να λάμψουμε και να κυριαρχήσουμε, να είμαστε ισχυροί, να καλό περνάμε, να είμαστε υπερήφανοι, δημιουργικοί, να είμαστε το κέντρο της προσοχής. Γι’ αυτούς με τον Ήλιο στον Λέοντα τα παραπάνω είναι κομμάτια της ατομικότητας τους και του εγώ τους. Για τους υπόλοιπους εξαρτάται από τον Ωροσκόπο σε ποιο τομέα της προσωπικότητας τους και ζωής τους εκφράζονται τα στοιχειά του Λέοντα. Με λίγη αναπόληση ας σκεφτούμε που εφαρμόζονται τα λεοντίσια χαρακτηριστικά για μας και ας αρπάξουμε την ευκαιρία αυτής της συνόδου της Έκλειψης με το βασιλικό άστρο να αποκτήσουμε περισσότερη λάμψη και διάκριση. Και θα αρπάξουμε την ευκαιρία αντιλαμβανόμενοι ότι το λεοντίσιο μας κομμάτι έρχεται στην επιφάνεια και να κάνουμε κάτι καθότι υπάρχει αρκετή τυχερή ενέργεια γύρω από αυτό.

Ας δούμε τα επιμέρους ζώδια τώρα. Περισσότερη επιρροή θα νοιώσουν αυτοί που έχουν γεννηθεί στην αρχή του ζώδιου τους καθότι ο Ωροσκόπος πέφτει στις 2 μοίρες του Κριού και το Μεσουράνημα όπως είπαμε στη 1 μοίρα του Αιγόκερου. Επίσης αυτοί που έχουν γεννηθεί στο τέλος του ζώδιου τους καθότι η Έκλειψη πέφτει στις τελευταίες μοίρες του Λέοντα.

Κριός. Νοιώθετε μια δημιουργική ανανέωση, αισθάνεστε ότι ξεκινάτε για μια καινούργια περιπέτεια λες και κερδίσατε κάτι σε διαγωνισμό. Σας προβληματίζει βέβαια που έχετε πολλά κάστανα στη φωτιά και έχετε τρέξιμο αλλά φαίνεται ότι καταφέρατε να διαχειριστείτε τους αστάθμητους παράγοντες στη ζωή σας και να έχετε την υποστήριξη και την βοήθεια των άλλων καθότι έχετε ένα αέρα αισιοδοξίας και δροσιάς που τους συναρπάζει.

Ταύρος. Περνάτε όμορφα απολαμβάνοντας αυτά που έχετε, νοιώθετε αυτάρκης και βρίσκετε την ευτυχία σας κοντά σε οικογενειακό περιβάλλον. Βρίσκετε τον εαυτό σας σε καταστάσεις που σας δίνουν συναισθηματική ασφάλεια κυρίως γύρω από τις σχέσεις σας. Δεν σας αρέσει η αστάθεια που δίνει ο εγωισμός και η αποξένωση που δημιουργεί. Τα οικονομικά σας φαίνεται να ευημερούν, μια ευκαιρία διαγράφεται στον ορίζοντα.

Δίδυμος. Βρίσκεστε στο στοιχειό σας. Πολλές βόλτες, καθημερινά πάρε δώσε  που σας δίνουν τη δυνατότητα πολλής επικοινωνίας, ευκαιρίες να συζητήσετε και να μάθετε  χρήσιμες πληροφορίες. Συναισθηματικά είστε σε μια φάση που κοιτάζετε να ξεκαθαρίσετε τι θέλετε και περισσότερο συγκεντρώνεστε στο παρελθόν καθότι κάποιες καταστάσεις έρχονται ξανά στο προσκήνιο και θέλουν τακτοποίηση.

Καρκίνος. Φαίνεται ότι η τύχη σας επισκέπτεται στο σπίτι σας και αισθάνεστε πολύ ενθουσιασμένοι για την νέα προοπτική που σας δίνει. Νοιώθετε ότι η καθημερινότητα σας αλλάζει χρώμα, έχετε περισσότερη άνεση κίνησης να κυνηγήσετε τις ευκαιρίες που έχετε. Η Αφροδίτη στο ζώδιο σας σας δίνει την ευκαιρία να αισθάνεστε ωραία και να βγάζετε προς τα έξω την πιο καλλιεργημένη φύση σας.

Λέοντας. Ο Ήλιος αποχαιρετά το ζώδιο σας με αυτή την ολική έκλειψη, ένα αστρονομικό γεγονός που πάντα γοήτευε την φαντασία των ανθρώπων. Κατά μια εκδοχή ένας δράκος κατάπινε τον Ήλιο. Σε ένα βαθμό είχαν δίκιο καθότι η Έκλειψη δημιουργεί μια περίεργη ατμόσφαιρα την οποία πρέπει να την διαισθάνεστε σαν Λέοντες περισσότερο. Αναζητείστε σε αυτό το αίσθημα μια νέα πηγή δύναμης και ευτυχίας για σας.

Παρθένος. Για σας η έκλειψη αποτελεί ένα μυστήριο το οποίο δεν θα αργήσει να σας αποκαλυφθεί καθότι ο Ήλιος μπαίνει ανανεωμένος μετά από δυο ημέρες στο ζώδιο σας. Ζητάτε αλλαγή στο χρώμα που έχει η καθημερινότητα σας, θέλετε τα πράγματα να κινούνται πολύ πιο δυναμικά, κάπου έχετε βαρεθεί με αναβολές και δισταγμούς. Οπότε είστε σε μια κατάσταση προετοιμασίας για πολύ κινητικότητα στο άμεσο μέλλον.

Ζυγός. Ζητάτε μια αλλαγή περιβάλλοντος, κάπου έχετε συνηθίσει και ζητάτε ένα νέο ορίζοντα που να εκφράζει βαθύτερα τις συναισθηματικές ανάγκες. Θέλετε μια ανανέωση, ένα ταξιδάκι στο εξωτερικό ή κάπου μακριά θα σας πήγαινε πάρα πολύ. Εκφράζεστε λίγο πληθωρικά και δεν ανέχεστε εξυπνάκηδες δίπλα σας που το μονό που κάνουν είναι να σας σπάνε τα νεύρα. Πάντως ο ερωτισμός  σας είναι ακαταμάχητος αυτές τις ημέρες.

Σκορπιός. Έχετε μια έντονη διάθεση για ερωτισμό και φλερτ. Ακριβώς δεν ξέρετε τι θέλετε και τι ζητάτε, απλή επιβεβαίωση της γοητείας σας ή μια σχέση που θα είναι ο σταθμός της ζωής σας;  Βέβαια αυτή η ενέργεια μπορεί να εκφραστεί στην ανάληψη ρίσκου, θα έχετε κάποια ευκαιρία  και θα προβληματιστείτε εάν θέλετε να επενδύσετε τη δημιουργικότητα σας ή τα χρήματα σας σε αυτή. Μην το παρακάνετε στη διασκέδαση, σας βλέπω λίγο άγριους.

Τοξότης. Αισθάνεστε υπέροχα που έχετε τόση ευελιξία στις προσωπικές σας σχέσεις  και καταφέρνετε τόσα πολλά με τη βοήθεια των συνεργασιών σας. Φαίνεται ότι η καριέρα σας ανεβαίνει σε ένα νέο επίπεδο όπου έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε νέους φίλους και να αποκτήσετε καινούργιες φιλοδοξίες. Φαίνεται ότι η ενέργεια αυτής της έκλειψης είναι πολύ τυχερή για σας. Αρπάξτε κάθε ευκαιρία που είναι μπροστά σας άφοβα.

Αιγόκερος. Έχετε πάρα πολύ τα επάνω σας. Κρίμα που δεν έχουμε εκλογές, σαν υποψήφιοι θα ήσασταν ακαταμάχητοι. Νοιώθετε κυρίαρχοι των καταστάσεων στο βαθμό που αρχίζετε να δημιουργείτε την προσωπική σας φιλοσοφία για το μυστικό της επιτυχίας και το νόημα της ζωής. Εκφράζετε σε μεγάλο βαθμό τον ιδεαλιστικό εαυτό σας και ωθείστε να απλώσετε χέρι βοηθείας προς τους άλλους. Έχετε και σεξ απίλ. Τι άλλο θέλετε;

Υδροχόος. Περνάτε ημέρες αναπόλησης και ξεκούρασης. Προτιμάτε μοναχικές στιγμές με πολύ κοντινά σας άτομα, ζητάτε μια αποκλειστικότητα που δεν χωραει άλλους. Νοιώθετε μια εσωτερική δύναμη που σας ωθεί να ατενίσετε τον κόσμο και να προβληματιστείτε προς τι όλη αυτή η φασαρία και ο ντόρος. Συντονίζεστε με τον επαναστάτη μέσα σας και επιβεβαιώνετε την ανεξαρτησία σας από το κατεστημένο.

Ιχθείς. Θα έλεγα ότι βρίσκεστε σε ένα υπερβατικό νιρβάνα, νοιώθετε πλημμυρισμένοι από αισθήματα αισιοδοξίας, αγάπης, ανιδιοτέλειας. Πιστεύετε στην ελπίδα και στο πέρασμα όποιων αντιξοοτήτων στο παρελθόν. Εκφραστείτε άφοβα, θα συναρπάσετε τους άλλους με τον ονειρικό εαυτό σας και εάν μέρες καλοκαιριού ενδιαφέρεστε για φλερτ θα βρείτε ανταπόκριση. Εάν όχι σας βλέπω να ψάχνετε μοναστήρια για προσκύνημα εκεί που είστε διακοπές.

Eclipse-Aug-21-2017