Μπορεί να σκεφτόμαστε το σεξ σαν κάτι το αυθόρμητο, μια ανάγκη που προκύπτει ανάλογα με τα ερεθίσματα και την ψυχολογική μας κατάσταση. Αν και αυτό δεν παύει να είναι αλήθεια, σεξολόγοι ερευνητές μελέτησαν και τον παράγοντα του χρόνου: αν δηλαδή υπάρχει κατάλληλη στιγμή στην ημέρα για να κάνουμε σεξ. Τα ευρήματά τους ήταν τα εξής πέντε:

Το πρωί
Τελικά υπάρχει λόγος για τις πρωινές «ορέξεις». Εκτός των υψηλών επιπέδων τεστοστερόνης και ενέργειας κατά τις πρωινές ώρες, η οξυτοκίνη και οι ενδορφίνες είναι επίσης αυξημένες και προωθούν καλύτερη διάθεση και ψυχολογική ευεξία, σύμφωνα με την σεξολόγο Τζέσικα Οράιλι.

Μετά την προπόνηση
Σίγουρα έχετε παρατηρήσει ότι μετά από άσκηση ή γενικότερα γυμναστική, το σώμα σας βρίσκεται σε διέγερση και η διάθεσή σας είναι πολύ βελτιωμένη. Επίσης, μετά από γυμναστική, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αυξημένη αυτοπεποίθηση, κάτι που πάντα βελτιώνει τις αποδόσεις στο σεξ.

Πριν από meetings
Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως το σεξ χαλαρώνει τα νεύρα και μειώνει την πίεση και το στρες, γι’ αυτό και μπορεί να σας βοηθήσει αν γίνει πριν από κάποια συνάντηση ή επαγγελματική παρουσίαση.

Στη μέση του κύκλου των γυναικών
Έρευνες δείχνουν έως και 20% περισσότερες πιθανότητες για μία γυναίκα να φτάσει σε οργασμό 15 μέρες μετά την αρχή του κύκλου της.

Όταν σας «περιτριγυρίζει» κάτι
Μπορεί να φαίνεται αστείο, αλλά το σεξ έχει φανεί πως βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Αντί να «χαπακωθείτε» λοιπόν, προσπαθήστε να προλάβατε ασθένειες και κρυολογήματα με πιο απολαυστικούς τρόπους.

Κι αν βρήκατε το σωστό χρόνο, μην ξεχνάτε ότι το σεξ έχει και αυτό τα… μυστικά του!

Lifeme

Healthy is the new Sexy!