Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 1 ώρα
Μερίδες: 5

Υλικά:

Για την μους:

•    2 ώριμα αβοκάντο
•    1/3 φλυτζανιού + 1 κουταλιά μέλι, ή σιρόπι σφενδάμου
•    ½ φλυτζάνι κακάο σε σκόνη
•    ½ φλυτζάνι γάλα (ζωικό ή φυτικό)
•    1/8 κουταλάκι αλάτι
•    ¼ κουταλάκι κανέλλα σε σκόνη
•    μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
•    120 γρ. μαύρη σοκολάτα*

Για την σαντιγί:

•    1 φλυτζάνι φυτική κρέμα γάλακτος, παγωμένη
•    1 κουταλιά κακάο σε σκόνη
•    1-2 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
για το γαρνίρισμα:
•    τριμμένη σοκολάτα ή φρέσκα φρούτα ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση:

1.    Προσθέστε στο κάδο του πολυμίξερ όλα τα υλικά για την μους και πολτοποιήστε τα.
2.    Μοιράστε την μους στα σκεύη που θα την σερβίρετε και τοποθετείστε τα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
3.    Προσθέστε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπήστε την κρέμα σε σαντιγί.
4.    Διακοσμήστε την μους με την σαντιγί, τρίψτε λίγη σοκολάτα και σερβίρετε.

Πηγή: The Healthy Cook