Η εικόνα να τρέχετε ιδρωμένοι στο διάδρομο του γυμναστηρίου είναι αποκαρδιωτική; Η άρση βαρών και τα διάφορα προγράμματα crossfit σας φαίνονται βουνό που δεν θα ανεβείτε ποτέ; Δεν έχει σημασία αν είστε ή όχι αθλητικός τύπός που «λιώνει» στην προπόνηση. Οι καλύτερες φυσικές δραστηριότητες δεν χρειάζονται καν γυμναστήριο, ούτε απαιτούν σκληρή προπόνηση. Πέντε απλές και καθόλου επώδυνες ασκήσεις αποτελούν το μέσο για να διατηρήσετε το ιδανικό βάρος, να βελτιώσετε την ισορροπία, να δυναμώσουν μυς και οστά, αλλά και να απωθήσουν προβλήματα μνήμης. Ηλικία και επίπεδο φυσικής κατάστασης δεν παίζουν σημαντικό ρόλο. Φορέστε τα αθλητικά σας και ξεκινήστε δυναμικά!

  1. Κολύμβηση

Η κολύμβηση θεωρείται από πολλούς ως η ιδανική προπόνηση, καθώς η άνωση του νερού υποστηρίζει το σώμα σας και απομακρύνει το στέλεχος από τις επώδυνες αρθρώσεις, ώστε να μπορείτε να κινηθείτε πιο ομαλά. Έρευνες δείχνουν πως η κολύμβηση συμβάλλει στα μέγιστα στη βελτίωση της ψυχικής σας κατάστασης, ενώ δρα ως τονωτικό της διάθεσης. Η αεροβική στο νερό αποτελεί μια καλή επιλογή, καθώς το σώμα ασκείται, «καίγοντας» θερμίδες, ενώ ταυτόχρονα, η αυτοπεποίθηση κερδίζει σε πόντους!

  1. Τάι Τσι

Το τάι τσι είναι μια κινεζική πολεμική τέχνη που ενσωματώνει την κίνηση και τη χαλάρωση. Νους και σώμα ευεργετούνται, και έτσι το τάι τσι δικαίως αποκαλείται «διαλογισμός εν κινήσει». Το τάι τσι αποτελείται από μια σειρά κινήσεων, με ομαλή μετάβαση από την μία στην άλλη. Επειδή τα μαθήματα προσφέρονται σε διάφορα επίπεδα, το τάι τσι είναι προσβάσιμο και πολύτιμο για ανθρώπους όλων των ηλικιών και επιπέδων φυσικής κατάστασης.

  1. Προπόνηση Ισχύος

Αν πιστεύετε ότι η προπόνηση ισχύος είναι μία macho, ρωμαλέα δραστηριότητα, ξανασκεφτείτε το. Η άρση ελαφρών βαρών δεν θα φουσκώσει τους μυς σας, αλλά θα τους κρατήσει ισχυρούς. Η προπόνηση ισχύος μπορεί να ενισχύσει και την μνήμη σας. Πριν ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα προπόνησης με βάρη, μη διστάσετε να ρωτήσετε κάποιον προπονητή ή γυμναστή. Προσοχή: μην ξεκινήσετε με πολλά κιλά …στους ώμους σας!

  1. Περπάτημα

Ως άσκηση, το περπάτημα ακούγεται σαν κάτι απλό. Δεν παύει όμως να είναι θαυματουργό! Δεν μένετε μόνο σε φόρμα, αλλά ενισχύετε ταυτόχρονα το καρδιαγγειακό σας σύστημα, διατηρώντας την αρτηριακή πίεση υπό έλεγχο, κατεβάζετε τα επίπεδα της χοληστερόλης, και φυσικά, μειώνετε τον κίνδυνο για μια σειρά επικίνδυνων και θανατηφόρων ασθενειών, όπως ο διαβήτης.  Μελέτες έχουν δείξει ότι το περπάτημα και άλλες σωματικές δραστηριότητες μπορούν να βελτιώσουν τη μνήμη και να καθυστερήσουν την απώλεια μνήμης λόγω του γήρατος. Ξεκινήστε για περίπου 10-15 λεπτά κάθε φορά. Με την πάροδο του χρόνου, μπορείτε να αρχίσετε να περπατάτε μακρύτερα και πιο γρήγορα μέχρι να φτάσετε στα 30-60 λεπτά σχεδόν καθημερινά.

  1. Ασκήσεις Kegel

Αυτές οι ασκήσεις δεν θα σας βοηθήσουν εμφανισιακά, αλλά κάνουν κάτι εξίσου σημαντικό: ενδυναμώνουν τους μυς του πυελικού εδάφους που υποστηρίζουν την ουροδόχο κύστη. Εάν οι μυς του πυελικού εδάφους είναι δυνατοί, τότε θα βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό στην πρόληψη κατά της ακράτειας.

Lifeme

Healthy is the new Sexy!