Συστατικά

1/2 φλ. σάλτσα μπάρμπεκιου

2 κ.σ. χυμό ανανά

2 κ.σ. χυμό λάιμ

2 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο

1 κιλό στήθος ή μπούτι κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα, κομμένο σε μπουκίτσες

2 φλ. φρέσκο ανανά, κομμένο

1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη

1 πορτοκαλί πιπεριά, κομμένη

1 πράσινη πιπεριά, κομμένη

4 κ.σ. λιωμένο αλατισμένο βούτυρο

1-2 κ.σ. καυτερής σως

1 κ.σ. μέλι

ξύσμα από μισό λάιμ

Εκτέλεση

Χτυπήστε ελαφρά μαζί τη σάλτσα μπάρμπεκιου, το χυμό ανανά, το χυμό λάιμ και τον κόλιανδρο σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους.

Βάλτε το κοτόπουλο σε μία σακούλα τροφίμων ή μέτριο μπολ και ανακατέψτε με 1/4 φλ. του μείγματος μπάρμπεκιου.

Βάλτε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Περάστε σε καλαμάκια κοτόπουλο, ανανά και πιπεριές. Αλείψτε τα σουβλάκια ελαφρά με ελαιόλαδο.

Ψήστε τα μέχρι να πάρουν χρώμα, γυρνώντας τα τακτικά, για περίπου 10 με 12 λεπτά συνολικά. Μεταφέρετε τα σουβλάκια σε ένα πιάτο

Ανακατέψτε το βούτυρο, την καυτερή σως, το μέλι και το ξύσμα και περιχύστε τη σάλτσα αυτή πάνω από τα σουβλάκια.

Lifeme

Healthy is the new Sexy!