Γίνονται πολύ γρήγορα και με υλικά που έχει το κάθε σπίτι.

Υλικά

  • το ταψί που χρησιμοποίησα έχει εσωτερικές διαστάσεις(11χ30)
  • 150 γρ. χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι)
  • 250 γρ. καρύδια
  • 120 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 8 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού (βιολογικό και ακέρωτο κατά προτίμηση)
  • 2 γρ. κανέλα (χρησιμοποιώ Κεϋλάνης)
  • μια τσιμπιά γαρύφαλλο
  • 160 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)

 

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε σε κομμάτια τους χουρμάδες και τους περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να λιώσουν. Σας προτείνω να το κάνετε σε 2 δόσεις. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Στίβουμε τα πορτοκάλια και τοποθετούμε τον χυμό στο μπολ με τους χουρμάδες.
  3. Ανακατεύουμε και πατάμε με ένα πιρούνι ώστε να μαλακώσουν οι λιωμένοι χουρμάδες.
  4. Περνάμε τα καρύδια από το μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Σας προτείνω να το κάνετε σε 2-3 δόσεις. Τοποθετούμε τα καρύδια στο μπολ και ανακατεύουμε καλά με το πιρούνι.
  5. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
  6. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης. Τις νιφάδες βρώμης δηλαδή, τις οποίες έχουμε περάσει από το μπλέντερ ώστε να γίνουν αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με το πιρούνι, στο τέλος όμως θα χρειαστεί να βάλουμε τα χέρια μας ώστε να ενσωματωθεί πλήρως η βρώμη στο μείγμα μας.
  7. Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψάκι μας, τοποθετούμε μέσα το μείγμα και απλώνουμε καλά με το χέρι μας. Αν δυσκολευτούμε να το κάνουμε αυτό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν πλάστη.
  8. Σκεπάζουμε το μείγμα με τη λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο. Μετά από λίγες ώρες είναι έτοιμο. Κόβουμε και διατηρούμε στο ψυγείο

 

 

Σημείωση:

Το να λιώσετε τους χουρμάδες είναι κάτι που σας ταλαιπωρεί αρκετά. Αν δεν έχετε δυνατό μπλέντερ ή αν θέλετε την ησυχία σας, βάλτε τους σε ένα κατσαρολάκι με βραστό νερό και αφήστε τους για 1- 2 λεπτά. Ύστερα λιώστε τους με ένα ραβδομπλέντερ, θα είναι έτοιμοι σε ελάχιστα δευτερόλεπτα