Συστατικά

  • 3/4 φλ. (180 ml) νερό
  • 1 1/4 φλ. (300 ml) γάλα καρύδας
  • 2/3 φλ. (133 γρ.) ζάχαρη καρύδας
  • 2/3 φλ. (57 γρ.) άγλυκο κακάο σε σκόνη
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι
  • 1 φλ. (170 γρ.) vegan μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 1/2 κ.γλ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  1. Βάλτε το μπωλ στην κατάψυξη από την προηγούμενη ημέρα.
  2. Προετοιμάστε τη βάση. Προσθέστε νερό, ζάχαρη, γάλα καρύδας, σκόνη κακάο και αλάτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και χτυπήστε ελαφρά για να τα αναμείξετε. Αφήστε τα να πάρουν μια βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού, συνεχίστε το μαγείρεμα και το χτύπημα για 1 λεπτό.
  3. Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε τη σοκολάτα και τη βανίλια. Χτυπήστε μέχρι να λιώσει.
  4. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε το να παγώσει τη νύχτα.
  5. Την επόμενη μέρα, προσθέστε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή – περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να είναι αρκετά μαλακό.
  6. Αφήστε τουλάχιστον 4-6 ώρες να παγώσει στην κατάψυξη και 10-15 λεπτά εκτός ψύξης πριν από κάθε σερβίρισμα. Διατηρείται για περίπου 7-10 μέρες.
Lifeme
Healthy is the new Sexy!