Συστατικά

Για το παγωτό

  • 1,25 φλ. ωμά κάσιους, μουλιασμένα, στραγγισμένα
  • ¼ φλ. ζάχαρη καρύδας
  • ¼ φλ. σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου
  • 1 κουτάκι γάλα καρύδας (κρατήστε 2 κ.σ. για τη ζύμη)
  • 5 κ.σ. λιωμένο λάδι καρύδας
  • 1 κ.γλ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Για τη ζύμη

  • 3 κ.σ. vegan βούτυρο ή λάδι καρύδας
  • 1/2 φλ. τραγανό ή κρεμώδες φυσικό φυστικοβούτυρο
  • 1/2 φλ. ζάχαρη καρύδας
  • 1 κ.γλ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
  • 3/4 φλ. δίκκοκο αλεύρι
  • 1/4 φλ. κομματάκια σοκολάτας
  • 1-2 κ.σ. γάλα καρύδας

Εκτέλεση

  1. Το προηγούμενο βράδυ, τοποθετήστε το δοχείο στην κατάψυξη για να κρυώσει σωστά. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε μουλιάσει κάσιους μια μέρα πριν για τουλάχιστον 6 ώρες. Στραγγίξτε πριν τα χρησιμοποιήσετε.
  2. Προσθέστε όλα τα υλικά παγωτού στο μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να πάρουν κρεμώδη και ομαλή υφή, ξύνοντας και στα πλάγια.
  3. Αφήστε στην κατάψυξη για 1,5-2 ώρες ή στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
  4. Προσθέστε στην παγωτομηχανή και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή – θα χρειαστούν περίπου 45 λεπτά.
  5. Εν τω μεταξύ, προσθέστε το vegan βούτυρο, το φυστικοβούτυρο, τη ζάχαρη καρύδας και τη βανίλια σε ένα μπολ και χρησιμοποιήστε ένα μίξερ ή ξύλινη κουτάλα για να ανακατέψετε. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να πήξει. Προσθέστε το γάλα και μετά τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε μια ακόμη φορά. Βάλτε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.
  6. Μόλις το παγωτό είναι στέρεο, προσθέστε τα 3/4 της ζύμης, με τα χέρια σας.
  7. Στη συνέχεια τοποθετήστε το σε ένα δοχείο κατάλληλο για καταψύκτη και πασπαλίστε με τα τελευταία κομμάτια της ζύμης για επιπλέον υφή. Καλύψτε καλά και αφήστε να παγώσει για τουλάχιστον 4-6 ώρες.
  8. Βγάλτε από το ψυγείο για 15-20 λεπτά πριν το σερβίρετε για να μαλακώσει. Διατηρείται για 1 περίπου εβδομάδα.
Lifeme

Healthy is the new Sexy!