Αυτό το ψωμί χρησιμοποιεί περιέχει αλεύρι αμυγδάλου και καρύδα ως βάση. Είναι υγρό και η υφή του είναι με γεύσεις από μπανάνα, καρότο, καρυκεύματα και βανίλια που το καθιστούν εξαιρετικό για σνακ.

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 55 λεπτά
Μερίδες: 6

Υλικά

Στερεά:

  • 3/4 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι αμυγδάλου
  • 1/4 φλιτζάνι άμυλο πατάτας
  • 1,25 κουταλιές της σούπας σκόνη ψησίματος
  • 1/4 κουταλάκι σόδα μαγειρικής
  • 1/4 αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καρύκευμα κανέλλας ή κολοκύθας ή ένα μείγμα
  • 1/4 φλιτζάνι καρύδα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι καρύδας, χρησιμοποιήστε 1/3 φλιτζάνι ρύζι αλεύρι ως υποκατάστατο
  • 1/4 φλιτζάνι πεκάν ή καρύδια
  • 2 κουταλιές της σούπας ή περισσότερο αποξηραμένα φρούτα, ψιλοκομμένοι χουρμάδες ή κομμάτια σοκολάτας
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο καρότο

 

Υγρά:

  • 2 ώριμες μπανάνες, μικρού έως μεσαίου μεγέθους, όχι πολύ μεγάλες
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα μη γαλακτοκομικό γάλα όπως γάλα αμυγδάλου
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. Σούπας άλευρο από σπόρους λίνου ή σπόρους chia
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, λιγότερο ή περισσότερο, ανάλογα με την ωριμότητα των μπανανών
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2018_01_18-gluten-free-banana-carrot-bread
themovementmenu.com

Εκτέλεση

  1. Καλύψτε μια φόρμα με αντικολλητικό χαρτί. Προθερμάνετε το φούρνο στους 185ο C.
  2. Ανακατέψτε τα πάντα από τα στερεά εκτός από τα καρότα και αφήστε τα στην άκρη. Ανακατεύουμε καλά με ένα μίξερ. Προσθέστε τα καρότα και ανακατέψτε ελαφρά.
  3. Αναμείξτε όλα τα υγρά και ανακατέψτε τα μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Εναλλακτικά, ψήστε τη μπανάνα πραγματικά καλά και ανακατέψτε τα υπόλοιπα συστατικά μέχρι να συνδυαστούν καλά.
  4. Ενώστε τα 2 παραπάνω μείγματα. Αν το μείγμα που θα βγει είναι αραιό προσθέστε μια κουταλιά της σούπας αλεύρι καρύδας.
  5. Ρίξε προσεκτικά το μείγμα στη φόρμα.
  6. Ψήστε για 45 έως 50 λεπτά, δοκιμάστε με οδοντογλυφίδα από το κέντρο, θα πρέπει να βγει σχεδόν καθαρή.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρούμε προσεκτικά από τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει στον πάγκο που καλύπτεται ελαφρά. Κόψτε όταν είναι εντελώς δροσερό. Αποθηκεύστε στον πάγκο για την ημέρα και ψύξτε για έως και 4 ημέρες.
vegan-gluten-free-banana-carrot-bread-veganricha6519
themovementmenu.com
Lifeme

Healthy is the new Sexy!