Χρόνος προετοιμασίας: περίπου 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 1 ώρα και 15 λεπτά

Υλικά

  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 2 πιπεριές (1 κόκκινη πχ Φλωρίνης, 1 πράσινη)
  • 2 κλωναράκια σέλινο (15g)
  • 80ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 500g λευκά μανιτάρια
  • 250g Κριθαράκι με σαφράν Dolopia
  • 450ml ζωμό λαχανικών
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο λευκό κρασί (προαιρετικό)

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κυβάκια, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα λαχανικά. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Εάν θέλουμε σβήνουμε τα λαχανικά με λίγο λευκό κρασί.
  2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αλατοπιπερόνουμε (για να βγάλουν τα υγρά τους τα μανιτάρια) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  3. Προσθέτουμε το κριθαράκι και σοτάρουμε για δύο λεπτά. Σβήνουμε με το ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε να βράσει (δυνατά) για πέντε λεπτά.
  4. Σβήνουμε τη φωτιά (σε περίπτωση που το τηγάνι μας κρατάει τη ζέστη όπως το μαντέμι) ή τη κατεβάζουμε όσο πιο χαμηλά γίνεται, κλείνουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και ΔΕΝ το ανοίγουμε για μίση ώρα ή 40 λεπτά. Έτοιμο.

vegan-kritharakiΌποιος θέλει (και δεν είναι Vegan) τρίβει λιγάκι σκληρό τυρί και το ρίχνει πάνω στο πιάτο.

Καλή όρεξη!

 

Lifeme

Healthy is the new Sexy!