Vegan κέικ σοκολάτας χωρίς γλουτένη

vegan-keik-sokolatas-xwris-gloutenh
www.trinityskitchen.com

Πρόκειται για τον απόλυτο γευστικό πειρασμό. Είναι ένα κέικ σοκολάτας χωρίς γλουτένη που παρασκευάζεται με υγιεινά συστατικά και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα συνηθισμένα κέικ. Χρησιμοποιώντας ζάχαρη καρύδας και μπανάνα έχει μια ιδιαίτερη γλύκα που κανείς δεν θα μπορεί να του αντισταθεί.

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά

 

Υλικά:

Υγρά συστατικά

  • 2 κουταλιές λιναρόσπορο
  • 6 κουταλιές νερό
  • 125ml λάδι καρύδας (1/2 φλιτζάνι)
  • 2 ώριμες μπανάνες (μεσαίου μεγέθους)
  • 1 κουταλάκι ξύδι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

 

Ξηρά συστατικά

  • 100 γραμμάρια αλεύρι ρυζιού (3/4 φλιτζάνι)
  • 50 γραμμάρια βρώμης (λίγο κάτω από ½ φλιτζάνι)
  • 50 γραμμάρια αλεύρι ταπιόκας (λίγο κάτω από ½ φλιτζάνι)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 5 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καρύδας

 

Εκτέλεση:

  1. Ανακάτεψε το λιναρόσπορο και το νερό μαζί και άφησε το να φουσκώσει ενώ ετοιμάζεις τα υπόλοιπα «υγρά συστατικά».
  2. Πρόσθεσε όλα τα υγρά συστατικά σε μια κανάτα. Αφού τα ανακατέψεις καλά πρόσθεσε και το λιναρόσπορο και ανακάτεψε τα μέχρι να αποκτήσουν μια κρεμώδη υφή.
  3. Βάλε όλα τα στερεά συστατικά σε ένα μπολ και ανακάτεψέ τα.
  4. Ένωσε τα υγρά με τα στερεά συστατικά.
  5. Ανακάτεψε προσεκτικά και στη συνέχεια χτύοησε τα γρήγορα (αν μπορείς), με ένα κουτάλι για λίγο, για να μπει λίγος αέρας στο μείγμα.
  6. Βάλε το μείγμα σε μια μακρόστενη-ιδανικά- φόρμα.
  7. Ψήσε το στη μεσαία σκάλα στο φούρνο αφού τον έχεις προθερμάνει στους 180οC.
  8. Ψήσε για 40 λεπτά.
  9. Βγάλτο έξω και άφησε το να κρυώσει τελείως και απόλαυσε το!
  10. Αν θες μπορείς να βάλεις από πάνω κάποιο γλάσο για έξτρα γεύση και ιδιαίτερες περιστάσεις.
Lifeme

Healthy is the new Sexy!