Αν ένα λαχταριστό κομμάτι τσιζκέικ σας φαίνεται όνειρο …απατηλό, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσετε: προμηθευτείτε φρέσκους ξηρούς καρπούς, γάλα καρύδας και βατόμουρα και απολαύστε το αγαπημένο σας γλυκό στην πιο υγιεινή, vegan και light εκδοχή του!

 

Υλικά για την γέμιση:

  • 3 φλ. ωμά κάσιους
  • ½ φλ. γάλα καρύδας
  • ¼ φλ. μέλι
  • 1 φλ. άγλυκο γάλα αμυγδάλου
  • 1 φλ. βατόμουρα

Υλικά για την βάση:

  • 4 χουρμάδες
  • ¼ φλ. θρυμματισμένα καρύδια
  • ¼ φλ. θρυμματισμένα αμύγδαλα
  • ½ κ.γλ. αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, βρέξτε τα κάσιους με νερό και καλύψτε το. Αφήστε τα στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
  2. Σε ένα μικρό μπλέντερ, βάλτε τους χουρμάδες (χωρίς τα κουκούτσια), τα καρύδια και τα αμύγδαλα και ανακατέψτε μέχρι να πάρουν την επιθυμητή υφή. Προσθέστε λίγο αλάτι, κατά προτίμηση.
  3. Απλώστε στον πάτο ενός σκεύους, μεσαίας διαμέτρου.
  4. Βγάλτε τα κάσιους από το ψυγείο και βάλτε τα στο μπλέντερ με το γάλα καρύδας, το γάλα αμυγδάλου και το μέλι. Ανάλογα με την ταχύτητα και την ισχύ του μπλέντερ σας, θα φανεί και η υφή της γέμισης.
  5. Όσο ανακατεύονται τα κάσιους, απλώστε σε ένα μικρό τηγάνι τα βατόμουρα με ½ φλ. νερό και λιώστε μερικά με ένα πιρούνι, για να είναι πιο «μπλε» στην όψη το γλυκό.
  6. Όταν είναι έτοιμη η κρέμα, απλώστε τη προσεκτικά πάνω από τη βάση και βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για μία ώρα.
  7. Προσθέστε τα βατόμουρα και είστε έτοιμοι για σερβίρισμα!

 

Lifeme
Healthy is the new Sexy!