Υλικά (για 2 quesadillas με κοτόπουλο και 2 με μανιτάρια)

  • ¼ φλ. χούμους Bacal Eco
  • 280 γρ. στήθος κοτόπουλου
  • 1 μεγάλο μανιτάρι (ψιλοκομμένο)
  • 4 μικρές πολύσπορες tortillas
  • 1 μικρό αβοκάντο (κομμένο σε 4 ίσα μέρη)
  • 4 κ.σ. κατσικίσιο τυρί
  • ½ φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • φρέσκο κόλιανδρο (για γαρνιτούρα)
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Χρησιμοποιήστε ένα αντικολλητικό τηγάνι και αλείψτε το με λίγο ελαιόλαδο και βάλτε το σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Σωτάρετε 1 κ.σ. σκόρδο στο τηγάνι και στη συνέχεια ρίξτε και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια. Σωτάρετε ξανά και μαγειρέψτε για περίπου 3 λεπτά, ανακατεύοντας γρήγορα με μία σπάτουλα, έτσι ώστε το μανιτάρι να μην μαραθεί. Βάλτε το μετά σε ένα ξεχωριστό μπολ.
  3. Επαναλάβετε το βήμα 2, αλλά αντί για το μανιτάρι, προσθέστε το στήθος κοτόπουλου. Μαγειρέψτε το για περίπου 12-15 λεπτά ή μέχρι το κρέας να είναι λευκό όταν κοπεί και να μην έχει πολλούς χυμούς.
  4. Κόψτε τα λαχανικά. Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια, το κόλιανδρο και αφαιρέστε το κουκούτσι από το αβοκάντο και κόψτε το σε λεπτές φέτες.
  5. Πασπαλίστε περίπου 2 κ.σ. κόκκινο πιπέρι χούμους σε κάθε τορτίγια.
  6. Στη μία πλευρά της τορτίγια, προσθέστε μισό ψιλοκομμένο στήθος κοτόπουλου (ή το μισό σωταρισμένο μανιτάρι), μερικές φέτες κρεμμύδι, 1 κ.σ. κατσικίσιο τυρί, ένα τέταρτο του αβοκάντο και κόλιανδρο.
  7. Διπλώστε την quesadilla στη μέση.
  8. Ψεκάστε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λάδι καρύδας και βάλτε σε μέτρια φωτιά. Αφήστε το να ζεσταθεί.
  9. Βάλτε την quesadilla στο τηγάνι και μαγειρέψτε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Πιέστε την προς τα κάτω με μια σπάτουλα για να ισιώσει.
  10. Αφαιρέστε από το τηγάνι και απολαύστε με λίγο γιαούρτι ή σως.

Διατροφική σύσταση (κοτόπουλο /μανιτάρι):

Θερμίδες 377 /240
Πρωτεΐνες 41 γρ. /9 γρ.
Υδατάνθρακες 27 γρ. /30 γρ.
Λίπος 13 γρ. /11 γρ.
Φυτικές ίνες 7 γρ. /8 γρ
Ζάχαρη  3 γρ. /3 γρ.

 

Lifeme

Healthy is the new Sexy!