Κάποιος φτερνίζεται δίπλα σου στο μετρό,  ένας άλλος βήχει επίμονα στο διπλανό τραπέζι της καφετέριας, οι συνάδελφοί σου έρχονται στο γραφείο να δουλέψουν κρυολογημένοι, ενώ τα παιδιά σου φέρνουν από το σχολείο στο σπίτι ένα σωρό ανεπιθύμητους επισκέπτες-μικρόβια! Κάτι πρέπει να κάνεις…Σαν μια σύγχρονη θεά Αθηνά ή σαν τον θεό Άρη προτάσσεις τη διατροφική σου ασπίδα για να προστατευτείς βγαίνοντας νικητής στο τέλος της Μικροβιομαχίας και της Ιομαχίας!
Πράγματι, οι σωστές τροφές μπορούν να σε προστατεύσουν από τις ασθένειες ή να σε βοηθήσουν να αναρρώσεις γρηγορότερα όταν αρρωστήσεις. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να θωρακίσεις με ισορροπημένη διατροφή το ανοσοποιητικό σου σύστημα.
Οι μελέτες δείχνουν πως οι αυστηρά υποθερμιδικές δίαιτες κάνουν ευάλωτο το ανοσοποιητικό σύστημα, όπως επίσης και η κατανάλωση υπερβολικών θερμίδων καθιστούν τον οργανισμό ευπαθή στις μολύνσεις. Όπως είπαμε, αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει τροφές πλούσιες σε θρεπτικά στοιχεία, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία που δυναμώνουν την άμυνά μας και κάνουν την ανάρρωση πιο γρήγορη και όσο το δυνατόν λιγότερο αναίμακτη.

Ας καταγράψουμε μερικά λοιπόν από τα αμυντικά όπλα μας

Σκόρδο
Λειτουργεί σαν αντιβιοτικό και μειώνει τη σοβαρότητα του κρυολογήματος και άλλων μολύνσεων.

Κοτόσουπα
Η κοτόσουπα βοηθά. Δίνει στον οργανισμό υγρά και ηλεκτρολύτες ενώ μπορεί να διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες μειώνοντας τα συμπτώματα του κρυολογήματος.

Πράσινο τσάι
Χάρη στις πολυφαινόλες και στην αντιοξειδωτική δράση τους (100 φορές πιο ισχυρή από τη δράση της βιταμίνης C), το πράσινο τσάι καταπολεμά αποτελεσματικά τον ιό της γρίπης και ττα κρυολογήματα.

Μέλι
Έχει αντιβακτηριακή και αντιμικροβιακή δράση, ενώ μαλακώνει το λαιμό και ελαττώνει το βήχα. Λίγο μέλι σε ένα φλιτζάνι τσάι είναι ό,τι πρεπει.

Γιαούρτι
Το γιαούρτι είναι ένα φυσικό αντιβιοτικό που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού μας. Περιέχει προβιοτικά, φιλικά δηλαδή βακτήρια, που μας προστατεύουν από ιούς και μειώνουν τη χρονική διάρκεια του κρυολογήματος.

Lifeme

Healthy is the new Sexy!