Αλήθεια σας λέω… αυτό το γλυκάκι το ερωτεύτηκα! Είναι γρήγορο, απλό, δροσιστικό, πεντανόστιμο και ελαφρύ. Προσωπικά δεν θέλω τίποτα περισσότερο για τα γλυκά του καλοκαιριού. Αυτό το τράιφλ με λεμόνι και γιαούρτι είναι το απόλυτο καλοκαιρινό επιδόρπιο!

Χρόνος προετοιμασίας:   10 λεπτά

Μερίδες:  4

Υλικά:

για την μπισκοτένια βάση:

  • 4 μπισκότα digestive (1/2 φλ.)
  • ½ φλ.(50 γρ.) νιφάδες βρώμης
  • 3 κουταλιές (25 γρ.) ζάχαρη καρύδας ( ή στέβια)
  • 4 κουταλιές λάδι καρύδας
  • ελάχιστο αλάτι
  • λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας

για την κρέμα λεμονιού:

  • 1 φλ. (240 γρ.) στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 1 φλ. ( 260 γρ.) σπιτική κρέμα λεμονιού
  • ½ φλ. (80 γρ.) στέβια, σε αναλογία 1:1 με ζάχαρη
  • 125 ml φυτική κρέμα γάλακτος, κρύα
  • φρούτα της επιλογής σας, για την διακόσμηση

Εκτέλεση:

για την μπισκοτένια βάση:

  1. Βάλτε τα μπισκότα και την βρώμη στο κάδο του μούλτι και σπάστε τα μέχρι να θρυματιστούν.
  2. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπωλ και προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε καλά.

για την λεμονάτη κρέμα:

  1. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Για ευκολία χρησιμοποιήστε μίξερ.
  2. Χτυπήστε την φυτική κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
  3. Για να σερβίρετε απλώστε 2 κουταλιές από το μείγμα μπισκότου στην βάση του κάθε ποτηριού, συνεχίστε με 2 κουταλιές λεμονάτη κρέμα, ξανά 2 κουταλιές μπισκότο και άλλες 2 κουταλιές κρέμα. Τέλος, γαρνίρετε με μια ροζέτα σαντιγί και φρούτα της επιλογής σας.