Οι ενδυματολογικές μας επιλογές αλλάζουν, εκτός των άλλων, ανάλογα με την εποχή: με τον ερχομό του χειμώνα, αφήνουμε στην άκρη τα λεπτά και αέρινα υφάσματα και φοράμε πιο ζεστά και «χοντρά» ρούχα, προστατεύοντας το σώμα μας από το κρύο. Οι αλλαγές εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, επηρεάζουν και το δέρμα μας, προσδίδοντάς του ξηρότητα και καθιστώντας το ιδιαίτερα ευάλωτο. Δεν αξίζει, λοιπόν, και στο δέρμα μας, κατά τους χειμωνιάτικους μήνες, ένα διαφορετικό, πιο ενυδατικό …ρούχο;

 

 1. Διατήρηση της υγρασίας του δέρματος όταν και αφού πλυθούμε:
 • Έχουμε κλειστή την πόρτα του μπάνιου.
 • Περιορίζουμε το χρόνο σε 10 το πολύ λεπτά.
 • Πλενόμαστε με χλιαρό νερό και όχι καυτό.
 • Χρησιμοποιούμε φυσικό σαπούνι, αντί για αφρόλουτρο.
 • Στεγνώνουμε το σώμα μας με μία απαλή πετσέτα.
 • Βάζουμε ενυδατική κρέμα αμέσως μετά.

 

 1. Η ενυδατική κρέμα παγιδεύει την υγρασία. Είναι ιδιαίτερα σημαντική η χρήση της, αμέσως μετά τον καθαρισμό του σώματος, του προσώπου ή των χεριών. Θωρακίζει την υγεία του δέρματος, με το προστατευτικό της «πέπλο», καθιστώντας το ενυδατωμένο.

 

 1. Χρησιμοποιούμε αλοιφές ή κρέμες, αντί για λοσιόν. Είναι πιο αποτελεσματικές και δεν ερεθίζουν το δέρμα. Αναζητούμε στα ράφια των καταστημάτων εκείνες που περιέχουν συστατικά όπως ελαιόλαδο ή άλλα έλαια, λακτικό οξύ, υαλουρονικό, μεταλλικά στοιχεία κ.α.

 

 1. Φυσικά προϊόντα χωρίς βιομηχανικά αρωματικά. Το αλκοόλ, τα ρετινοειδή ή άλλα οξέα απαντώνται συχνά ως συστατικά στα κοινά σαπούνια και άλλα προϊόντα καθαρισμού. Προτιμούμε φυσικά σαπούνια, από ελαιόλαδο με φυτικά εκχυλίσματα π.χ λεβάντας ή βιολέτας, χωρίς τεχνητά αρώματα και βιομηχανικά παράγωγα.

 

 1. Γάντια παντού! Τα χέρια μας είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στο κρύο, καθώς βρίσκονται μονίμως εκτεθειμένα. Φοράμε γάντια, ακόμη κι αν πρόκειται να βγούμε έξω μόνο για 5 λεπτά.

 

 1. Αποφεύγουμε τα συνθετικά ρούχα και επιλέγουμε υποαλλερικά απορρυπαντικά. Ακόμα και τα ρούχα μας μπορεί να κάνουν κακό στο δέρμα. Το βαμβάκι και το μετάξι στο εσωτερικό μάλλινων ρούχων και τα υποαλλεργικά προϊόντα βοηθούν στην αποφυγή των ερεθισμών.

 

 1. Καλή η ζέστη, αλλά από μακρυά! Το τζάκι δημιουργεί μια εικόνα θαλπωρής και μία αίσθηση ζεστασιάς. Μπορεί, όμως, να κάει το δέρμα μας πιο ξηρό και αδύναμο, γι’ αυτό δεν καθόμαστε δίπλα στο τζάκι ή άλλα σώματα θερμότητας. Γι’ αυτό, καλύτερα από μακρυά και αγαπημένοι!

 

Lifeme

Healthy is the new Sexy!