Ηρέμησε, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Απλά πρέπει να δράσεις μεθοδικά και γρήγορα. Κάνεις λοιπόν σεξ, όλα είναι τέλεια αλλά… όταν πας τουαλέτα συνειδητοποιείς ότι έσπασε το προφυλακτικό. Δεν χρειάζεται πανικός, πάρε μια βαθιά ανάσα. Δεν είναι ό,τι το καλύτερο αλλά συμβαίνουν και αυτά. Παρόλο που θα πρέπει να χρησιμοποιείς προφυλακτικό κάθε φορά που κάνεις σεξ, ειδικά αν δεν είσαι μονογαμικός ή / και δεν κάνεις σεξ τακτικά, η αλήθεια είναι ότι τα προφυλακτικά δεν είναι 100% αποτελεσματικά στην πράξη – πράγμα που σημαίνει ότι, ναι, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να σπάσουν κατά τη διάρκεια του σεξ. Στην πραγματικότητα, μια έρευνα ανάμεσα σε 544 άνδρες διαπίστωσε ότι το 7,3 τοις εκατό των φορών που έκαναν σεξ, το προφυλακτικό έσπασε ή έφυγε μακριά.

Εάν βρεθείτε λοιπόν σε κατάσταση όπου το προφυλακτικό σπάει, μην πανικοβληθείς – ανάλαβε δράση. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνεις.

 1. Εάν δεν έχεις τελειώσει ακόμα και καταλάβεις ότι το προφυλακτικό έσπασε, σταμάτα αμέσως και αντικαταστήστε το με ένα νέο.
  Εάν αισθανθείς το σπάσιμο του προφυλακτικού στο πάθος της στιγμής, μπορεί να μπεις στον πειρασμό να το αγνοήσεις και να συνεχίσεις. Αλλά εάν αισθανθείς το σπάσιμο του προφυλακτικού ενώ κάνεις σεξ και δεν έχεις εκσπερμάσει ακόμα, σταμάτα αμέσως και αφαίρεσε το, στη συνέχεια τοποθέτησε ένα νέο.
 2. Εάν έχεις ήδη τελειώσει, πήγαινε αμέσως στο μπάνιο.
  Εάν το κατάλαβες μετά την πράξη ότι το προφυλακτικό έσπασε, πήγαινε αμέσως στο μπάνιο. Θεωρητικά, η ούρηση μετά μπορεί να βοηθήσει να ωθηθούν προς τα έξω μερικοί παθογόνοι παράγοντες, οπότε μόνο καλό μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο και καμία βλάβη σίγουρα.
  Παρότρυνε τη σύντροφός σου να πάει και εκείνη στην τουαλέτα να ουρήσει και να πλύνει την ευαίσθητη περιοχή με ζεστό σαπούνι και νερό. Ο άμεσος καθαρισμός μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της έκθεσης σε σπέρμα και ιούς.
  Αλλά έχε στο νου σου: ο καθαρισμός του εαυτού σου μετά το σεξ σίγουρα δεν μπορεί να είναι το μόνο μέσο πρόληψης μιας λοίμωξης ή εγκυμοσύνης. Σίγουρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο σε μικρό βαθμό, αλλά δεν το εξαλείφει εξ ολοκλήρου.
 3. Αν δεν επιθυμείτε με τη σύντροφο σου κάποιο μωρό προμηθευτείτε με το χάπι της επόμενης μέρας.
  Για να μειώσεις τον κίνδυνο εγκυμοσύνης, η σύντροφός σου πρέπει να ενεργήσει το συντομότερο δυνατό. Εάν δεν χρησιμοποιεί άλλη μέθοδο αντισύλληψης, όπως τα αντισυλληπτικά χάπια, τότε θα πρέπει να πάτε μαζί μια βόλτα από το φαρμακείο. ΠΡΟΣΟΧΗ το χάπι της επόμενης μέρας δεν είναι μια μέθοδος αντισύλληψης και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται έτσι. Προορίζεται μόνο για επείγουσες καταστάσεις.
 4. Κάνε εξετάσεις για Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα.
  Δεν είναι κάτι τόσο άσχημο όσο νομίζεις. Αν είσαι σίγουρος και έχει συμβεί το ατύχημα με τη σύντροφό σου (και είστε μονογαμικοί), μάλλον δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη βιασύνη και πανικός. Αν όμως, πρόκειται για ένα one night stand καλό θα ήταν να κάνεις κάποιες εξετάσεις. Ειδικά αν δε γνωρίζεις τον άλλο ιδιαίτερα καλά.
 5. Έλεγξε τα προφυλακτικά σου.
  Για να αποφευχθεί το σπάσιμο του προφυλακτικού στο μέλλον, είναι σημαντικό να βεβαιωθείς ότι αποθηκεύεις και βάζεις σωστά τα προφυλακτικά. Καλά προικισμένος; Ίσως τα προφυλακτικά σου να είναι λίγο άνετα. Αν είσαι στην μικρότερη πλευρά, ίσως είναι πολύ μεγάλα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το προφυλακτικό πρέπει να ταιριάζει. Εάν είναι πολύ μικρό, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος θραύσης. αν είναι υπερβολικά μεγάλο, υπάρχει ο κίνδυνος να βγει.
Lifeme

Healthy is the new Sexy!