Tindering. Μήπως να το σκεφτώ;

  • Στο bar δε μου μιλάει κανείς.. #true #story

Αν είσαι από εκείνα τα «εθιμοτυπικά» κορίτσια που περιμένεις να έρθει να σου μιλήσει κάποιος στο μπαρ που πηγαίνεις με τις φίλες σου, άδικα περιμένεις. Μπορείς τουλάχιστον να πας στο Ctalin που θα έρθει να σου μιλήσει ο συνήθης ύποπτος Κλέαρχος ή στο Theory, the cool flirting spot, όπως το λέω εγώ. Όσο ανορθόδοξο και να φαίνεται, στο tinder δεν υπάρχει περίπτωση να μη σου μιλήσουν. Όχι ένας, αλλά σχεδόν όλοι όσοι έγινες match. Για αυτό το λόγο είσαι εκεί άλλωστε…

  • Καμία ελπίδα για τους θαρραλέους

Αν είσαι γένους αρσενικού, αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι τόσο η ντροπή που σε αποτρέπει να μιλήσεις σε μια κοπέλα. Η πραγματικότητα είναι ότι θα χαρακτηριστείς από ντεμοντέ έως σουρεάλ, να πας στην άλλη άκρη του μαγαζιού για να «την πέσεις» σε κάποια που το πιθανότερο είναι ότι θα σε «γειώσει», γιατί νιώθει αμηχανία, δεν της αρέσεις, έχει σχέση ή απλά δε θέλει να γνωρίσει κάποιον που φαντάζεται ότι το κάνει αυτό συστηματικά και σήμερα είναι αυτή η τυχερή που έπεσε ο κλήρος.

  • Χώρισες …και τα έχεις βάψει μαύρα

Βγάλε τα μαύρα, σκούπισε τα δάκρυα σου και αντί να κάνεις ανυπόστατες σκέψεις πως δεν πρόκειται να γνωρίσεις ποτέ κανέναν, μπορείς να ανάψεις το φιτίλι του τίντερ και να κάψεις αυτές τις σκέψεις οριστικά.

  • Chat, chat, chat

Οκ, το ξέρουμε από την Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή της Γ’ Γυμνασίου πως ο άνθρωπος είναι από τη φύση του κοινωνικό ον. Το διατύπωσε και ο Αριστοτέλης στα Πολιτικά και δεν διαφωνώ πως μπορεί να αναφερόταν στο ρόλο της πολιτικής δραστηριότητας, αλλά η ουσία είναι πως οι άνθρωποι εντός, εκτός και επί τα αυτά της πόλης έχουν ανάγκη να επικοινωνήσουν. Ακόμα και με αγνώστους, στους οποίους μπορούν ευκολότερα και με λιγότερες αναστολές να εκδηλώσουν τον πραγματικό τους εαυτό.

  • Εγώ κάτι για σεξ είχα ακούσει…

Μπορεί τo tinder να λανσάρει το μότο “Meeting interesting people nearby”, αλλά και το Facebook λέει “helps you connect and share with the people in your life”. Να λέμε αλήθειες όμως, πιο πολλά άτομα έχει κατορθώσει να κάνει disconnect παρά connect. To tinder φτιάχτηκε για να κανονίζεις άμεσα και γρήγορα ραντεβού για σεξ. Απλά και ξεκάθαρα. Και παντού εκτός από εδώ με αυτό το σκοπό χρησιμοποιείται. Στην ταπεινή παλιομοδίτικη Ελλαδίτσα χρησιμοποείται ΚΑΙ για αυτό το σκοπό. Μου αρέσει πάντως, που αυτή η Ελλαδίτσα σε όλα βρίσκει τρόπο να διαφέρει…

Tindering. Better not.

  • Φίλε, και εσύ εδώ?!

Η Ελλαδίτσα είναι πολύ μικρή. Το κοινό που γνωρίζει το tinder και το χρησιμοποιεί είναι περιορισμένο. Συνυπολόγισε και το όριο χιλιομέτρων που έχεις θέσει. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πέσεις πάνω σε γνωστό και να μαθευτεί ότι κυκλοφορείς και εσύ ανάμεσα στον υπόγειο τιντερόκοσμο. Άπαξ και μπήκες, να είσαι προετοιμασμένος ότι δε θα μείνει για πολύ κρυφό.

  • Αχ, τον κακομοίρη!

Ακόμα και στους κολλητούς σου να πεις ότι έφτιαξες τίντερ από περιέργεια για να δεις απλά τι παίζει, αν κρατηθεί και δεν πει κάποιος δυνατά «Πόσο χαμηλά έπεσες!», θα δεις το συννεφάκι που αιωρείται πάνω του να αποτυπώνει αυτή την σκέψη.

  • Ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη

Ειδικά οι πρώτες φορές που θα τσατάρεις θα είναι αμήχανες. Δε ξέρεις τι να πεις. Ανησυχείς τι θα ακούσεις. Φοβάσαι ότι θα σου προτείνει αμέσως ραντεβού. Κάποιες φορές η συνομιλία θα βαλτώνει μετά τις τρεις πρώτες πασπαρτού ατάκες, τύπου γεια, τι κάνεις, με τι ασχολείσαι, γιατί απλά «δεν προχωρά»…

  • Tinder Έκπληξη

Υπάρχουν τόσο διαφορετικοί άνθρωποι εκεί μέσα με τόσο διαφορετικά κίνητρα και έχεις κάθε λόγο να έχεις τους προβληματισμούς σου. Μπορεί το άτομο που συνομιλείς να έχει το προφίλ του ιδανικού συντρόφου, αλλά δεν ξέρεις αν στην πραγματικότητα είναι παντρεμένος και χρησιμοποιεί την εφαρμογή για παιχνίδι ή σαν time-killer.

  • Candy crush II

Είναι εθιστικό. Το παιχνιδιάρικο ύφος του σε κάνει να ασχολείσαι συχνά. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για κινητά και τόσο εύκολο στη χρήση που μπορείς να «σκοτώσεις» την ώρα σου οπουδήποτε, οποτεδήποτε.

Daphne, The Philosopher

Δάφνη Δρεμέτσικα

Communications Specialist