Alerts!

Προαισθάνεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σας; Μήπως αγνοείς τα σημάδια; Δες τις «προειδοποιήσεις κινδύνου» που θα σε προϊδεάσουν για το αντίο.

Μα δεν θυμάσαι τον φίλο μου, τον Περικλή;
Προφασίζεται όλο και πιο συχνά υποχρεώσεις. O χρόνος που περνάτε μαζί γίνεται όλο και πιο περιορισμένος. Πρέπει να μείνει στη δουλειά ως αργά, θα πάει για φαγητό με τους γονείς του, θα παρευρεθεί στο reunion του σχολείου, θα συναντηθεί με τους φίλους του από το στρατό, θα βγει με τον Περικλή (πρώτη φορά τον ακούς) ή βρίσκει (α)βάσιμες δικαιολογίες να μη σε δει, όπως ότι πρέπει να κοιμηθεί νωρίς.

Αναπάντητες κλήσεις παντού!
Αν το καλοσκεφτείς, δεν επικοινωνεί αυτός μαζί σου, αλλά εσύ μαζί του. Δεν σε παίρνει αυτός τηλέφωνο και κάποιες από τις κλήσεις σου μένουν αναπάντητες.
Δεν είμαι μπέμπης να σαλιαρίζω.
Στην αρχή της σχέσης κολλάγατε από τα μέλια. Τώρα όμως δεν είναι εκδηλωτικός απέναντι σου. Δεν σε πιάνει από το χέρι, δεν σε παίρνει αγκαλιά, αποφεύγει ακόμη και τις πιο.. στενές επαφές μαζί σου. Στις δικές σου εκδηλώσεις αγάπης και λατρείας, ανταποκρίνεται με μέτρο και σύνεση.Ύποπτο το (μη) αίσθημα σου..
Έχεις αρχίσει να τον υποπτεύεσαι. Μπήκες στη σκέψη να ψάξεις το κινητό του. Η σκέψη έγινε πράξη, δε βρήκες κάτι μεμπτό, αλλά και πάλι διαισθάνεσαι ότι κάτι συμβαίνει.

Μα δεν ήσουν κοκκινομάλλα;
Δεν παρατηρεί βασικές αλλαγές πάνω σου.

Νο μορ πλανς.
Αποφεύγει να προγραμματίσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές, να κάνετε μακροπρόθεσμα σχέδια, να συζητήσετε για το μέλλον.

Πέρα βρέχει.
Του λες πως σου ανακοίνωσαν σημαντική μείωση μισθού στη δουλειά σου και συνεχίζει να βλέπει “Βρέχει Κεφτέδες” με το ανιψάκι του. Δεν δείχνει την παραμικρή προθυμία να περιορίσει τους προβληματισμούς σου.

Έχει αποδειχτεί πως το στρες κάνει κακό στην υγεία.
Και θυμάται να στο υπενθυμίζει κάθε φορά που θέλεις να συζητήσετε κάτι που αφορά τη σχέση σας. Σου δημιουργεί την εντύπωση ότι τον πιέζεις, ενώ στην πραγματικότητα δε ζητάς τίποτα υπερβολικό ή παράλογο.

Τι κάνω λάθος άραγε;
Αισθάνεσαι μια διάχυτη ανασφάλεια που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν κάνεις κάτι λάθος, ενώ δεν έχει αλλάξει κάτι πρόδηλα στη συμπεριφορά σου.

Δεν ταιριάζουμε σου λέω!
Τσακώνεστε για λόγους ασήμαντους και βρίσκει αφορμή να απομακρυνθεί για να πάρει “χώρο” και “χρόνο” ώστε να ηρεμήσει.

Σεβάσου τον κόσμο τουλάχιστον.
Δεν σε σέβεται και μιλάει άσχημα για σένα στον κοινωνικό περίγυρο. Είτε το κάνει υπό την παρουσία σου, είτε άνευ, είναι το ίδιο ενδεικτικό και άσχημο.

Εγώ πριν από σένα...
Περηφανεύεται για τα νεανικά του κατορθώματα και αναπολεί την εργένικη ζωή του.

Ούτε πάθος, ούτε πόθος.
Αφήνει υπονοούμενα πως δεν υπάρχει πια πάθος στη σχέση σας, έχει σβήσει η φλόγα που τη φούντωσε, ενώ κάνει λόγο για μονοτονία και έλλειψη πρωτοτυπίας

Cluedo φάση.
Δεν επικοινωνείτε, παρά μόνο για τα βασικά, πρακτικά, καθημερινά ζητήματα. Δεν εξωτερικεύει τις σκέψεις του και κρατά μυστικά.

Μου τη δίνει
Έχει αρχίσει και χρησιμοποιεί τόσο συχνά αυτή τη φράση, όσο ο Γκρινιάρης από τα Στρουμφάκια. Γκρινιάζει, νευριάζει, σε κριτικάρει αρνητικά, τονίζει τα ελαττώματα σου, σου μιλά απότομα και δε μπορείς να εξηγήσεις γιατί είναι με τα μούτρα κατεβασμένα όταν είστε μαζί.

Φουλ της αδιαφορίας.
Κάθε φορά που ανοίγεις ένα θέμα που αφορά τη σχέση σας είναι αδιάφορος. Αν επιμείνεις, δυσανασχετεί λέγοντας πως δεν τον κατανοείς, ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που θες είναι να τον καταλάβεις.

 

 

 

Δάφνη Δρεμέτσικα

Communications Specialist