Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή της γνωστής συνταγής

Υλικά για 2 μερίδες

  • 1 κούπα κους-κους (στιγμιαίο)
  • 300 γρ. αρωματικές ντομάτες
  • 2 αγγούρια
  • ½ ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι φρέσκια μέντα
  • 2 ματσάκια μαϊντανό
  • 1 κονσέρβα τόνο σε νερό

Για το ντρέσινγκ

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5-6 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1 μαρούλι
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάλτε το κους-κους σε ένα μπολ και σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σκεπάστε το με ζεστό νερό, αφήστε το να φουσκώσει και μετά να κρυώσει. Πλύνετε τις ντομάτες, βγάλτε τα κοτσάνια και τους σπόρους. Πλύνετε και καθαρίστε τα αγγούρια.

Κόψτε τις ντομάτες και τα αγγούρια σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόψτε τη μέντα και το μαϊντανό. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και αναμείξτε πολύ καλά.

Αναμείξτε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι, περιχύστε τη σαλάτα και ανακατέψτε πολύ καλά. Αφήστε να καθίσει για 30 λεπτά. Πλύνετε το μαρούλι και βγάλτε τα φύλλα από την καρδιά. Κόψτε την καρδιά σε λεπτές λωρίδες, βάλτε τις στο ταμπουλέ και τέλος ρίξτε αλάτι και χυμό λεμονιού. Στο τέλος ρίξτε τον τόνο και ανακατέψτε. Καλή σας όρεξη!

Πηγή: diatrofi.gr

Lifeme

Healthy is the new Sexy!